مسعود مقدسی در گفتوگو با ایسنا درباره مشکل تأمین آب شرب فریدن از منابع پایدار، اظهار کرد: شهر داران با ۷ حلقه چاه و شهر دامنه را با سه حلقه چاه تأمین آب شرب میکنیم. در مجموع ۳۷ حلقه چاه آب داریم که ۳۳ حلقه چاه وارد مدار شده است. با توجه به کاهش شدید نزولات آسمانی و اُفت منابع آبی در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد و در سال گذشته ۲۰ لیتر آب کم آوردیم که از چاههای کشاورزی این کمبود آب را جبران کردیم.
وی افزود: در حال حاضر جای دیگری برای حفر چاه جدید وجود ندارد و مصوباتی در استانداری گذرانده شده بود که نزدیک به ۴۰ درصد از منابع داخلی در فریدن تأمین آب داشته باشند و ۶۰ درصد دیگر از طریق منابع پایدار تأمین شود. منابع پایدار شامل خروجی چشمه لنگان واقع در محله وحدت آباد میشود که عملیات آن بر عهده آب منطقهای است که در عمل تأمین آب از این طریق رخ نداده است.
مدیر شرکت آب و فاضلاب شهرستان فریدن، گفت: اکنون تأمین آب شرب از طریق چاههای موجود انجام میشود. در حال حاضر در اوج مصرف آب قرار نداریم، اما در سالهای آینده به احتمال زیاد با کمبود آب مواجه شویم. در تابستان مصرف آب از ۸۴ لیتر بر ثانیه به ۱۱۰ لیتر در ثانیه میرسد. بیشتر ساکنان روستاها دامدار هستند و مصارف آب برای دام زیاد است.
مقدسی تصریح کرد: سال ۹۹ نزدیک به ۴۰ کیلومتر اصلاح شبکه آب در روستاها داشتیم که تأثیر بسزایی در ارتقای کمی و کیفی آب داشت و سال ۱۴۰۰ اصلاح شبکه آب ۲۰ کیلومتر بود. ۱۰ روستا را آبرسانی سیار میکردیم که با اقدامات انجام شده در حال حاضر ۵ روستا آبرسانی سیار میشوند. روستای مغان نزدیک به ۲۰ سال مشکل کیفیت آب داشت که با حفر چاه این مشکل حل خواهد شد.
وی با بیان اینکه در شهرستان فریدن ۲۸ روستا وجود دارد، گفت: از این تعداد ۲۷ روستا تحت پوش هستند و خدماترسانی لازم به آنان انجام میشود. یکی از روستاهایی که تحت پوشش نیست روستای مغان است که به این روستا آبرسانی سیار انجام میشود، اما در عین حال مشغول فراهم کردن زیرساختهای لازم برای این روستا هستیم که برای اجرای خط انتقال و توزیع شبکه آب به ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
مدیر شرکت آب و فاضلاب شهرستان فریدن، افزود: کیفیت آب شرب شهر داران دارای استانداردهای لازم است و در کل مشکلی از جهت کیفیت آب شرب در شهرستان نداریم. اکنون نقطهای برای حفر چاه نداریم و هر جا آب منطقهای اجازه داده چاه حفر کردهایم و مهمترین مطالبه ما تأمین آب شرب از طریق منابع پایدار است که باید به شکل جدی پیگیری شود تا در آینده با مشکل مواجه نشویم.
مقدسی با بیان اینکه در برخی روستاها نیاز به احداث مخزن داریم، خاطرنشان کرد: شبکه توزیع آب روستاها تقریباً فرسوده شده است که اصلاح این وضعیت نیازمند اعتبار کلان است. بحث مطالعات فاضلاب شهر دامنه انجام شده که برای راهاندازی آن به اعتبار نیاز داریم و در آینده اصلاح شبکه فاضلاب روستاها نیز باید در برنامه قرار گیرد. حفر چاههای جذبی در روستاها بر کیفیت آب تأثیر منفی گذاشته به طوری که آبهای فاضلاب به آب این چاهها نفوذ میکند. پس اصلاح شبکه آب روستاها و احداث شبکه فاضلاب شهر دامنه از اولویتهای اساسی است.
انتهیا پیام
نظرات