به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای رای الیوم، ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل در نشستهای شورای امنیت در هفته ویژه حمایت از غیرنظامیان در درگیریها حضور یافت. در این نشستها گزارش ماهانه شورای امنیت از وضعیت خاورمیانه ارائه شده و موضوع حمایت از غیرنظامیان در درگیریها بررسی شد و مساله فلسطین و ابعاد مختلف آن نیز یکی از موضوعات مورد بحث بود. همچنین نماینده ایرلند خواستار برگزاری نشست ویژهای درباره حمایت از خبرنگاران در درگیریها از جمله پرونده ترور شیرین ابوعاقله، خبرنگار فلسطینی شد.
ریاض منصور در سخنرانی که در این نشستها داشت، اظهار کرد: ما فلسطینیها نه به دلیل کاری که انجام میدهیم بلکه به خاطر هویتمان توسط نیروهای اشغالگر اسرائیلی به قتل میرسیم، ما به اشتباه کشته نمیشویم بلکه این بخشی از یک برنامه بزرگ با این هدف است که همه ما متوجه شویم هیچ کس در امان نیست.
نماینده فلسطین در سازمان ملل گفت: اگر فلسطینی باشی، هدفی قانونی و مشروع هستی و اسرائیل میتواند تصمیم بگیرد که زنده بمانی و یا اینکه بمیری. هیچ مصونیتی برای هیچ فلسطینی وجود ندارد اما برای تمامی اسرائیلیها امکان فرار کامل از مجازات وجود دارد، با این حال برخی نگران امنیت اسرائیل هستند در حالی که هیچ فلسطینی در هیچ نقطهای از امنیت برخوردار نیست.
این مسؤول فلسطینی در ادامه سخنرانی خود با اشاره به کوچاندن اجباری فلسطینیها از خانههایشان در منطقه "مسافر یطا" و سلب مالکیت خانههایشان و نیز محرومیت از حقوق اولیه و اساسی و تبعیض و خطر مرگ، گفت که ملت فلسطین دههها است با جنگ، الحاق و اشغالگری مواجه بوده و منتظر ارسال کمکهای تسلیحاتی برای دفاع از خود و یا سفر دادستان کل دیوان کیفری بینالملل و بازپرسان بینالمللی به اراضی اشغالی هستند در حالی که هیچ مجازاتی برای عاملان درد و رنجهای میلیونها فلسطینی وجود ندارد.
او بار دیگر پرونده ترور شیرین ابوعاقله را در شورای امنیت مطرح کرد و گفت: شیرین ابوعاقله شخصیتی استثنایی بود اما قتل او توسط اسرائیل استثنا نیست، او به امید اینکه به نحوی بتواند کمکی به تغییر مسیر تاریخ کند، ماجرای زندگی فلسطینیها را روایت میکرد و داستان ترورش همان ماجرایی است که همیشه روایت میکرد با این تفاوت که این بار جهان قربانی این روایت را شناخت.
ریاض منصور در ادامه تاکید کرد: ترور شیرین توسط اسرائیل رویکردی که ما مدتها است آن را محکوم میکنیم، برای جهان افشا کرد، رویکرد هدف قرار دادن خبرنگاران فلسطینی در کنار فرار کامل از مجازات. در واقع اسرائیل به شکل برنامهریزی شدهای دست به قتل، بازداشت، محدودسازی، ارعاب و تهدید و حمله به خبرنگاران فلسطینی میکند و تنها از ابتدای سال جاری میلادی نیروهای این رژیم اشغالگر بیش از ۴۰ خبرنگار را هدف قرار دادهاند، در ۲۰ سال گذشته نیز بیش از ۲۰ خبرنگار فلسطینی به قتل رسیدند و هیچ فردی بابت این قتلها محاکمه نشد.
نماینده فلسطین در سازمان ملل در ادامه گفت: قتل ابوعاقله در اولین سالگرد حمله اسرائیل به برج الجلاء که دفتر خبرگزاری آسوشیتدپرس و شبکه الجزیره در آن قرار داشت، انجام شد، همچنین ما چهارمین سالگرد راهپیمایی بزرگ بازگشت در غزه را گرامی میداریم، در آن راهپیمایی تکتیراندازهای اسرائیلی بیش از ۲۱۴ فلسطینی از جمله یاسر مرتجی، خبرنگار جوان فلسطینی را هنگام پوشش خبری این اعتراضات مسالمتآمیز به شهادت رساندند.
او در پایان گفت: در فلسطین اشغالی هیچ مصونیتی برای خبرنگار، رئیس، کادر پزشکی، کارمند سازمان ملل، کشاورز، کودک، شیرخواره، زن باردار، سالمند، استاد، وزیر، افسر، قاضی و غیره وجود ندارد.
انتهای پیام
نظرات