به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این اقدام آمریکا یک روز پس از آن اتفاق افتاد که چین و روسیه اقدام واشنگتن برای وضع تحریمهای بیشتر علیه کره شمالی در سازمان ملل را وتو کردند. این نخستین باری است که شورای امنیت سازمان ملل از ۲۰۰۶ بر سر مقابله با کره شمالی به دو دسته تقسیم شده است.
آمریکا این تحریمها را به دلیل ششمین پرتاب آزمایشی موشک بالستیک قارهپیمای کره شمالی در سال میلادی جاری و همچنین نشانههایی مبنی بر تدارکات پیونگیانگ برای نخستین آزمایش هستهای از ۲۰۱۷ پیشنهاد داد، اما وتو شد.
وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که شرکت تجاری «ایر کوریو»، بانک «اسپوتنیک» و بانک «خاور دور» را به دلیل تامین تدارکات و درآمدزایی برای سازمانهای کره شمالی هدف گرفته است.
واشنگتن همچنین جونگ یونگ نام، یک نماینده سازمانی در بلاروس را که تحت امر دومین آکادمی علوم طبیعی کره شمالی است، هدف تحریمهای خود قرار داد و مدعی شد که این فرد با توسعه موشکهای بالستیک پیونگیانگ در ارتباط است.
برایان نلسون، معاون تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانهداری آمریکا گفت: آمریکا همچنان به وضع و اجرا کردن تحریمهای فعلی ادامه داده و همزمان، کره شمالی را به بازگشت به مسیر دیپلماتیک و رها کردن فکر دستیابی به تسلیحات کشتار جمعی و موشکهای بالستیک متهم میکند.
چین، آمریکا را به اتخاد اقداماتی برای تشویق پیونگیانگ به از سرگیری گفتوگوهایی سوق داده که از ۲۰۱۹ متوقف شدهاند، اقداماتی از جمله لغو برخی از تحریمهای یکجانبه.
جمعه هفته گذشته دیپلماتهای ارشد کره جنوبی، ژاپن و آمریکا در بیانیهای مشترک، بیان کردند که کره شمالی «سرعت و مقیاس پرتاب موشکهای بالستیک خود را از سپتامبر ۲۰۲۱ به شدت افزایش داده است» و پیونگیانگ را به بازگشت به میز مذاکره تشویق کردند.
انتهای پیام
نظرات