به گزارش ایسنا، سازمان سنجش کشور اعلام کرد؛ پیرو انتشار آگهی ثبتنام آزمون پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت کانونهای وکلای دادگستری جمهوری اسلامی ایران سال ۱۴۰۱ (مربوط به پذیرش سال ۱۴۰۰) در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه امسال و با توجه به اعلام اتحادیه دادگستری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، مبنی بر اصلاحات آگهی ثبت نام، موارد ذیل برای اطلاع و اقدام لازم اعلام میشود:
"به منظور فراهم کردن تسهیلات بیشتر برای آن دسته از متقاضیانی که در مهلت مقرر (از تاریخ ۲۶ اردیبهشت تا تاریخ ۴ خرداد) برای ثبت نام اقدام نکردهاند، ترتیبی اتخاذ شده است که بتوانند تا روز دوشنبه مورخ ۹ خرداد ماه نسبت به ثبتنام در آزمون فوق اقدام کنند. لذا متقاضیان، ضرورت دارد در مهلت در نظر گرفته شده و پس از مطالعه دقیق آگهی ثبتنام و مندرجات این اطلاعیه، به درگاه اطلاعرسانی این سازمان به نشانی www.sanjesh.org مراجعه و برای ثبت نام اقدام کنند. همچنین با توجه به اصلاحات اعلام شده مقرر شد امکان ویرایش اطلاعات برای متقاضیان ایجاد شود. بنابراین متقاضیانی که قبلاً ثبت نام خود را تکمیل و کد رهگیری دریافت کردهاند، در صورت تمایل میتوانند تا تاریخ فوق، نسبت به مشاهده و ویرایش اطلاعات ثبت نامی خود اقدام کنند.
اصلاحات مربوط به آگهی ثبت نام
با توجه به لازم الاجراشدن قانون تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار (مصوب ۱۴۰۱) و ماده ۵ این قانون، کانونهای وکلای دادگستری به شرح ذیل مبادرت به پذیرش میکنند:
۱- مستندات قانونی:
الف) ماده ۵ قانون تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار- تبصره ماده (۱) قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب ۷۶/۰۱/۱۷ به شرح زیر اصلاح و یک تبصره به عنوان تبصره (۲) به آن الحاق میشود:
تبصره ۱- کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه مکلفند هر سال از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون پروانه وکالت اقدام کنند. داوطلبانی که حداقل ۷۰ درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائزان بالاترین امتیاز را کسب کردهاند، به عنوان پذیرفته شده، جهت طی مراحل مقتضی به مرجع صدور مجوز مربوط معرفی میشوند. نظارت بر اجرای این تبصره بر عهده قوه قضائیه است و قوه مزبور مکلف است در صورت استنکاف کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه از برگزاری آزمون، رأسا به برگزاری آن اقدام کند. استنکاف از اجرای این حکم جرم، محسوب و مرتکب به مجازات محرومیت از حقوق اجتماعی درجه ۶ موضوع ماده (۱۹) قانون مجازات اسلامی محکوم خواهد شد.
تبصره ۲- برای مشمولان بند «چ» ماده (۸۸) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، نصاب مذکور در تبصره (۱) حداقل ۶۰ درصد است.
ب) بند چ ماده ۸۸ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (ماده ۵۹ مکرر قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران):
«قوه قضاییه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور کانون وکلای دادگستری، کانون کارشناسان رسمی، مرکز وکلاء و کارشناسان قوه قضاییه مکلفند ۳۰ درصد از سهمیه صدور دفاتر خدمات قضایی و الکترونیک، سر دفتری، صدور پروانه وکالت، مجوز کارشناسان رسمی دادگستری را به فرزندان و همسران شهدا، جانبازان با حداقل ۱۰ درصد، آزادگان با داشتن حداقل سه ماه سابقه اسارت و رزمندگان با داشتن حداقل ۶ ماه حضور در جبهه و همسر و فرزندان جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و فرزندان و همسران آزادگان و فرزندان رزمندگان دارای حداقل ۱۲ ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه، بدون رعایت شرط سنی در صورت واجد شرایط بودن اختصاص دهند.»
تذکر مهم: براساس قانون فوق محدودیت درخصوص حداقل و حداکثر سن برای ثبت نام نسبت به داوطلبان ایثارگر اعمال نخواهد شد.
۲- بر این اساس بند ۱ آگهی آزمون درباره ظرفیت پذیرش کارآموزان وکالت حذف میشود. همچنین داوطلبانی که مبادرت به ثبت نام بر اساس ظرفیت پذیرش کانونها کردهاند، امکان ویرایش کانون انتخابی خود را در سامانه ثبت نام به نشانی www.sanjesh.org دارند.
۳- داوطلبانی که موفق به اخذ ۸۰ درصد نمره کل از آزمون شوند، پس از طی مراحل دوران کارآموزی و موفقیت در اختیار مجاز به اشتغال دائم در مرکز استان کانون پذیرفتهشده هستند.
۴- بند ۱۱-۶ از تذکرات لازم در آگهی آزمون، از دفترچه آزمون حذف و کلیه کارآموزان وکالت عضو کانونهای وکلا مجاز به شرکت در آزمون هستند.
۵- با عنایت به تشکیل کانون وکلای دادگستری هرمزگان و خارج شدن از زیرمجموعه کانون وکلای دادگستری مرکز، داوطلبان میتوانند این کانون را به عنوان محل اشتغال انتخاب کنند.
انتهای پیام
نظرات