مهدی محبی در گفتوگو با ایسنا، با ادعای افزایش چند میلیونی قیمت موبایلهای آیفون از روز گذشته تاکنون گفت: این در حالی است که هنوز هیچ ارگانی اطلاعی در این رابطه نداده که آیا واردات آیفون به طور کلی قطع شده یا خیر که همین صحبت نکردن هم خودش باعث گرانی میشود.
رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی با بیان اینکه تصمیمگیری یک شبه مشابه گذشته تاثیرات خوبی ندارد، تصریح کرد: در دولت قبل هم این اتفاق افتاد و گوشی یک شبه ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان گران شد و دوباره به حالت اول برگشت.
برخی آژانسها اطلاعات مردم را میفروشند
همچنین به گفته وی یکی از مشکلات این است که در حال حاضر واردات تجاری متوقف و واردات مسافری آزاد است. در این شرایط شاهد هستیم برخی آژانسهای مسافرتی اطلاعات مسافران را بدون اطلاع آنها میفروشند و موبایل به اسم آنها وارد کشور میشود. این موبایلها رجیستر میشوند، اما خدمات پس از فروش ندارند که باعث میشود مردم در سطح عرضه به مشکل بربخورند.
وی با بیان اینکه این طرح باعث گسترش قاچاق انواع موبایل و نه فقط برند اپل میشود، تصریح کرد: در نتیجه زحمات پنج ساله برای ایجاد رجیستری و توقف قاچاق از دست خواهد رفت. به طور معمول مسافر، موبایل همراه خود نمیآورد، بلکه از کف بازار ارز آن تامین میشود که باعث میشود بازار ارز هم به هم بریزد و سازمانهای درگیر هم در این رابطه تخلف میکنند.
به گزارش ایسنا، هفته گذشته واردکنندگان در سامانه جامع تجارت با این پیام مواجه میشدند که ثبت سفارش برند اپل تا روز شنبه ۳۱ اردیبهشت محدود شده است. اما امروز این پیام تغییر کرده و در سامانه اعلام شده که با توجه به قرارگیری تلفن همراه با برند اپل در گروه کالایی ۲۷ امکان ثبت سفارش آن وجود ندارد. گروه ۲۷، گروه کالاهای لوکس و غیرضروری است که امکان تأمین ارز برای آنها وجود ندارد. البته هنوز ابلاغیه رسمی از سوی سازمانهای متولی از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در این رابطه منتشر نشده و این وزارتخانه در هفته گذشته هم پاسخ روشنی به پیگیری ایسنا درباره ممنوعیت ورود موبایلهای لوکس نداده است.
گفتنی است ممنوعیت موبایلهای لوکس و مشخصا آیفون تاکنون چندین بار، به ویژه در مجلس شورای اسلامی مطرح شده است؛ تا جایی که حتی اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اوایل اردیبهشت وعده دادند که تا نیمه اول سال ۱۴۰۱ واردات آیفون ممنوع شود.
انتهای پیام
نظرات