به گزارش ایسنا، حجتالاسلام عباس کعبی در نشست «جریانهای حلقه های میانی؛ پیشران حکمرانی مردمی» که از سوی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: بحث حکمرانی مردمی و جریان های حلقههای میانی، مبنای دینی و فقهی روشنی دارد. تفاوت بنیادی دموکراسی لیبرال و مردمسالاری اسلامی این است که در دموکراسی لیبرال مردم از حکمرانی حذف میشوند و میتوانند دولت در سایه تشکیل دهند و در مقابل در مردم سالاری اسلامی، مردم سازمان یافته و منسجم در همه ابعاد حکمرانی به دولت کمک می کنند.
وی افزود: پیوند امت و امامت در حل مسائل حکمرانی با هم در ارتباط است. توصیه به حق و صبر و امر به معروف و نهی از منکر در معنای عام و گسترده آن در اهتمام به امور مسلمین، فریضه همگانی و واجب هستند.
کعبی یادآور شد: یکی از واجبات سیاسی و اجتماعی بنیادین بر هر مسلمان، مشارکت عمومی در ساخت جامعه، به عنوان نقش سازنده در این خصوص است و هر مسلمان و شهروند دولت اسلامی مجموعهای از تکالیف مهم اجتماعی و سیاسی را بر عهده دارد.
وی تاکید کرد: شرکت در نماز جماعت، جمعه و برگزاری مناسبات مختلف دینی و پرداخت خمس و زکات به نظم و امنیت و انجام جهاد همگانی و تحکیم بنیاد خانواده و رعایت کرامت انسانی منجر می شود. این پیوند و انسجام همه جانبه باید در حل نظام مسائل دولت اسلامی مورد توجه قرار گیرد.
کعبی اظهار کرد: حل مسائل در معیشت، سلامت، جمعیت، حجاب و عفاف، فساد مجازی و امنیت باید از طریق شناسایی تشکل های مردم نهاد و بسیج کردن مردم و استفاده از ظرفیت های آنها مورد توجه قرار گیرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه جامعه و مردم ستون مدیریت جامعه اسلامی هستند، اظهار کرد: جامعه اسلامی بدون حضور مردم ناقص می ماند. معیارها، ضوابط و ملاک های حضور مردم در صحنه باید به گونهای باشد که منجر به تشکیل جریانهای انحرافی به عنوان مطالبهگری و عدالتخواهی نشود.
کعبی در پایان گفت: سیاستهای کلی نظام نیز علاوه بر اینکه باید به خط مشی عمومی و قانون در سطح اجرایی تبدیل شود باید به فرهنگ عمومی جامعه نیز تبدیل شود. تمرین و گفتمان سازی و جریان سازی ملی پیشنیاز تحقق حلقه های میانی است.
انتهای پیام
نظرات