• شنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۸:۱۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401023121197
  • خبرنگار : 71654

تماس لیزری ۲ ماهواره نظامی در فضا

تماس لیزری ۲ ماهواره نظامی در فضا

دو ماهواره نظامی که سال گذشته به فضا پرتاب شده بودند، با موفقیت آزمایشی را برای نمایش ارتباطات بین ماهواره‌ای با استفاده از لیزر در فضا به انجام رساندند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، اگرچه شرکت‌های خصوصی برای راه‌اندازی مجموعه ماهواره‌های خود در مدار عجله دارند، اما فناوری ارتباطات ‌آن‌ها برای بیش از ۶ دهه ثابت مانده است و در حالی که سرعت برقراری ارتباط به طور قابل توجهی بهبود یافته است، اما هنوز یک ماهواره باید برای برقراری ارتباط با یک ماهواره دیگر به یک ایستگاه زمینی پیام ارسال کند، حتی اگر این دو تنها چند مایل از یکدیگر فاصله داشته باشد. شرکت "سی‌ای‌سی‌آی" (CACI International) مستقر در ویرجینیا در حال کار بر روی فناوری است که می‌تواند این موضوع را تغییر دهد. این شرکت به تازگی ارتباطات بین ماهواره‌ای متفاوتی را به نمایش گذاشته است.

ارتباط با لیزر

"سی‌ای‌سی‌آی" پایانه‌های نوری "CrossBeam" را بر روی ماهواره‌ها نصب می‌کند تا امکان برقراری ارتباطات نوری بین ماهواره‌ها را فراهم کند. این شرکت ادعا می‌کند که فناوری آن امکان برقراری ارتباط متقابل بین ماهواره‌ها و همچنین ارتباط دو طرفه با زمین را با استفاده از سیستم‌هایی که پیچیدگی، اندازه و وزن کمتری دارند و همچنین انرژی کمتری مصرف می‌کنند، فراهم می‌کند.  

به گزارش گیزمودو، "سی‌ای‌سی‌آی" با همکاری "آژانس تحقیقات پیشرفته دفاعی وزارت دفاع آمریکا" (دارپا- DARPA) و "آژانس توسعه فضایی" (SDA)، دو ماهواره به نام‌های "Able" و "Baker" را که مجهز به این پایانه‌های نوری بودند، در ژوئن سال گذشته به فضا پرتاب کردند.

این پرتاب همچنین بخشی از برنامه "Mandrake II" بوده است که با همکاری آزمایشگاه تحقیقات نیروی هوایی (AFRL SV) انجام می‌شود. هدف برنامه "Mandrake II" ارزیابی الگوریتم‌های هدف‌گیری و ردیابی است که در پایانه‌های نوری این ماهواره‌ها استفاده می‌شود. برنامه "Mandrake II" بخشی از یک پروژه بزرگتر به نام "بلک جک" (Blackjack) است که توسط دارپا اجرا می‌شود.

در روز ۱۴ آوریل (۲۵ فروردین) سال جاری، این دو ماهواره پایانه‌های نوری خود را در فاصله حدود ۶۰ مایل (۱۰۰ کیلومتر) از یکدیگر فعال کردند و بیش از ۴۰ دقیقه به برقراری ارتباط با یکدیگر پرداختند. در این فرآیند از لیزرهای مادون قرمز برای ارسال بیش از ۲۰۰ گیگابیت "داده" استفاده شد که ابتدا کدگذاری شده و سپس به گیرنده ماهواره مقابل ارسال و با موفقیت دریافت شدند.

کاربردهای دفاعی این فناوری

در حالی که ارتباطات لیزری در مقایسه با امواج رادیویی سریع‌تر و ایمن‌تر تلقی می‌شوند، بعید است که کاربران به این زودی‌ها بتوانند از ارتباطات ماهواره‌ای نوری بهره‌مند شوند. این فناوری هنوز برای اهداف دفاعی در حال آزمایش است.  

تحت پروژه "بلک جک"، یک مجموعه ماهواره متشکل از ۲۰ ماهواره با قابلیت برقراری ارتباطات نوری به مدارهای پایین زمین پرتاب می‌شوند و به عنوان شبکه‌ای در فضا عمل می‌کنند. این شبکه متعلق به دولت خواهد بود و برای اتصال ارتش ایالات متحده آمریکا به پایگاه‌ها، حسگرها و سلاح‌های خود در سراسر جهان استفاده خواهد شد.  

طبق گزارش "اسپیس نیوز" آژانس توسعه فضایی قصد دارد در سال جاری ۲۰ ماهواره به مدار پرتاب کند و این کار را تا سال ۲۰۲۴ ادامه داده و تعداد ماهواره‌های ارسالی را به ۱۲۶ عدد برساند. این ماهواره‌ها توسط شرکت‌های "لاکهید مارتین" (Lockheed Martin)، "نورثروپ گرومن" (Northrop Grumman) و "یورک اسپیس" (York Space) ساخته خواهند شد و دارای ارتباط نوری با یکدیگر، ایستگاه‌های زمینی و پلتفرم‌های هوایی خواهند بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha