به گزارش ایسنا، دکتر روحالله دهقانی فیروزآبادی در نشست خبری چهلمین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی و رویداد ملی "عصر امید"، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی هم اکنون در چهلمین سالگرد تاسیس خودش و در این سالها فراز و فرودهای زیادی طی کرده است. سرمایه ملی و زحمات زیادی برای آن کشیده شده که نتیجه آن یک دانشگاه بالنده است که ثروت ملی محسوب میشود.
وی ادامه داد: هر سیستم نقاط ضعف و قوت خود را دارد. دانشگاه آزاد ۵ الی ۶ میلیون نفر فارغالتحصیل دارد که در مراکز دولتی و خصوصی فعالیتهای اقتصادی و سیاسی دارند. علاوه بر آن زمانی که در کشور نیاز به پرورش نیروی انسانی بود و نیاز به دانش آموخته داشتیم، دانشگاه آزاد نقش خوبی در این زمینه ایفا کرد و امروزه سه ویژگی دارد که در دنیا منحصر به فرد محسوب میشود.
دکتر دهقانی فیروزآبادی در رابطه با ویژگیهای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ویژگی اول این است که دانشگاه آزاد زیرساخت بسیار عظیم علمی و فناوری دارد که شامل آزمایشگاهها، کارگاهها و انواع مختلف زیر ساختها میشود که در منطقه بی نظیر هستند. دومین ویژگی وجود بیش از ۳۰ هزار عضو هیات علمی عملیاتی فناور آشنا به کار است، همچنین هم اکنون بیش از یک میلیون نفر دانشجوی فعال در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول هستند. برای این دانشجویان رشته و علاقه در اولویت است، در صورتی که در دانشگاههای دولتی دانشجویان در ابتدا دانشگاه را انتخاب میکنند. چون دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی هزینه میکنند، دوست دارند که این هزینه برای آنها دستاوردی داشته باشد.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: علاوه بر دانشجویان اساتید دانشگاه آزاد اسلامی نیز صاحبان کسب و کار و فعالین اقتصادی بودند که در دانشگاه هم حضور پیدا کردند. اولویت اساتید دانشگاه آزاد کسب و کار است و هم اکنون بیش از ۳۰ هزار نفر یک ظرفیت ملی محسوب میشوند.
وی راجع به سومین ویژگی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی گستردگی منطقهای دارد و در هر استان واحد فعال دارد که در زمینه نیازهای علمی و فناوری مردم هر منطقه فعالیت میکنند. بنابراین دانشگاه آزاد بسیار به مردم نزدیکتر است و اعضای هیات امنای هر واحد نیز مردم خود منطقه هستند.
دکتر دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر این که این ویژگیها یک نکته را مطرح میکند؛ این که دانشگاه آزاد برخواسته از مردم و نیاز آنهاست، تصریح کرد: اولین رویداد ملی عصر امید حرکت دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم انقلاب است و بزرگترین وظیفه ما پرورش نیروی کارآفرین است. تا فرزندان این سرزمین برای شغلیابی آماده شوند. به این ترتیب بسیاری از مشاغل و مشکلات اقتصادی در کشور حل خواهد شد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک تغییر پارادایمی جدی خواهد داشت تا به یک دانشگاه کارآفرین تبدیل شود، گفت: اهداف رویداد ملی عصر امید این است که دانشگاهیان دانشگاه آزاد و فرهیختگان و اساتید که در تمام کشور پراکنده هستند و هنوز به خودباوری نرسیدهاند، در این رویداد به خودباوری برسند. چرا که هزار تا از بهترین استارتآپها، هزارتا از ایدهها و شرکتها و هزار تا از کارگاهها با سه هزار محتوای برگزیده ارائه خواهند شد.
دکتر دهقانی فیروزآبادی افزود: دستاورد دومی که به دنبال آن هستیم، این است که مردم مسئولین و نهادهای تصمیمگیری، مجلس و صنایع، صاحبان کسب و کار خصوصی، همه به کمک ما بیایند.
وی با تاکید بر اینکه ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی در اختیار ملت ایران قرار خواهد گرفت، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی تجهیزات بسیار بزرگی دارد که باید مورد استفاده بهتری قرار گیرد. دانشگاه آزاد یک ثروت ملی است که با دستور رهبر انقلاب اسلامی تشکیل شده و باید در اختیار مردم باشد. سال گذشته نزدیک به پنج هزار متر مربع از ساختمانهای دانشگاه آزاد در مرکز شهر با کمک و همیاری معاونت علمیوفناوری ریاست جمهوری در اختیار کسب و کارهای آزاد قرار گرفت که گام بسیار بزرگی است.
همچنین در این مراسم دکتر محمد علی اکبری، سرپرست باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در رویکرد جدید باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد نخبگان دانشگاه آزاد شناسایی میشوند. ما آنها را پرورش داده و حمایت میکنیم که بخشی از این حمایت نیز حمایت مالی است.
وی با بیان این که ما در دانشگاه آزاد اسلامی مزیتهایی داریم که در دانشگاههای دولتی کمتر دیده میشود، ادامه داد: امسال بعد از گذشت دو سال از اپیدمی کرونا مسابقات ربوکاپ را برگزار کردیم که تجربه بسیار خوبی بود که یک رویداد ملی بود و این از افتخارات دانشگاه آزاد است که مسابقاتی در چنین سطحی برگزار میکند. البته قصد داریم در موضوعات دیگر نیز مسابقاتی این چنینی برگزار کنیم.
دکتر علی اکبری راجع به دیگر اقدام دانشگاه آزاد اسلامی افزود: قصد داریم دانشجویان دانشگاه آزاد که در المپیاد رتبه میآورند را شناسایی کنیم و تیمهای المپیادی از آنها ایجاد کنیم.
سرپرست باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برنامه ملی پایش این دانشگاه، خاطر نشان کرد: تمام پایاننامههای دانشگاه آزاد را در این برنامه یکپارچه کردهایم. ۸۰ تا ۱۰۰ هزار پایاننامه در کشور داریم که همه در یک سامانه گردآوری شدهاند. همچنین ما ۶۰ تا ۸۰ هزار فارغالتحصیل مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد اسلامی داریم.
وی در این خصوص ادامه داد: در این سامانه ۴۱ عنوان برنامه علمی وجود دارد.
وی با بیان اینکه سعی داریم دانشجویان کشور را با مسائل واقعی کشور آشنا کنیم، اظهار کرد: ما در دانشگاه آزاد اسلامی تنوع مکانی داریم که در سامانه میتواند انجام شود. ما دورههای همافزایی داریم که دانشجویان با صنعت هماهنگ میشوند تا این توانمندی را به دانشجو بدهیم که کار پیدا کند.
دکتر علی اکبری یادآور شد: ما در دانشگاه آزاد کانونهایی داریم که "انجمن دانشجویی" نام دارند و این انجمنها حلقه ارتباط ما با دانشجویان هستند.
وی در پایان افزود: دانشگاه آزاد اسلامی ۲۶۸ واحد دارد. در واحدهای سما ۱۳۵ نماینده دارد و در مسابقات ملی ربوکاپ دو سوم شرکتکنندهها دانش آموز بودند. رویکرد جدید ما این است که دانشجویان را شناسایی، آماده و حمایت کنیم تا با جامعه و صنعت همکاری کنند.
به گزارش ایسنا، در این مراسم از پوستر رویداد ملی "عصر امید" رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات