• یکشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1401022516482
  • خبرنگار : 50105

کاهش ۲۰ درصدی سود سالانه تویوتا

کاهش ۲۰ درصدی سود سالانه تویوتا

تویوتا موتور هشدار داد که افزایش بی‌سابقه در هزینه‌های مواد خام می‌تواند یک پنجم سود کل سال را کاهش دهد و نشانه‌ای واضح است که بزرگ‌ترین خودروساز جهان از نظر فروش، دیگر نمی‌تواند با بحران زنجیره تامین که صنعت جهانی را متلاطم کرده است کنار بیاید.

به گزارش ایسنا، تویوتا در ماه‌های اولیه کمبود جهانی نیمه‌رساناها، به لطف ذخیره بزرگ‌تر تراشه‌هایش، عملکرد خوبی داشت اما با توجه به زمان طولانی‌مدت بحران و همچنین محدودیت‌های جدید چین برای بیماری کووید-۱۹، اکنون در کاهش تولید به رقبا پیوسته است.

خانه خودروی کامپکت معروف کرولا گفت که انتظار دارد در سال مالی که از آوریل آغاز شد، هزینه‌های مواد بیش از دو برابر و به ۱.۴۵ تریلیون ین (۱۱.۱ میلیارد دلار) برسد که انتظار می‌رود با تغییر به مواد ارزان‌تر با آن مقابله کند.

از آنجایی که قیمت مواد در حال افزایش است، باید میزان استفاده از مواد را تا حد امکان کاهش دهیم و آنها را با مواد ارزان‌تر جایگزین کنیم. این خودروساز انتظار دارد در سال مالی جاری ۸.۸۵ میلیون دستگاه خودرو در سراسر جهان بفروشد که ۷.۵ درصد بیشتر از سال گذشته است.

تویوتا که در ماه دسامبر ۸ تریلیون ین برای الکتریکی‌کردن خودروهای خود تا سال ۲۰۳۰ متعهد شد، گفت که هزینه مواد خام برای خودروهای الکتریکی بیشتر خواهد بود. تویوتا، قهرمان خودروهای هیبریدی، در سرمایه گذاری‌های خودروهای برقی از همتایان خود عقب مانده است. پیش از این پیش‌بینی می‌کرد تا سال ۲۰۳۰ فروش ۳.۵ میلیون خودروی برقی در سال یا تقریبا یک سوم فروش فعلی خودروهای برقی خود، پس از نزدیک‌ترین رقیب فولکس‌واگن باشد.

برای سال مالی جاری، تویوتا پیش بینی کرد سود عملیاتی حدود ۲۰ درصد کاهش یابد و به ۲.۴ تریلیون ین برسد. بر اساس گزارش Refinitiv، تحلیلگران انتظار داشتند که درآمد ۱۲ درصد افزایش یابد و به ۳.۳۶ تریلیون ین برسد. در سه ماهه ژانویه تا مارس، سود آن به ۴۶۳.۸ میلیارد ین کاهش یافت که همچنین به طور قابل توجهی کمتر از میانگین برآورد ۵۲۱.۱ میلیارد ین است.

کاهش شدید ارزش ین به پایین‌ترین حد در دو دهه اخیر به نفع صنعت خودروسازی ژاپن که صادرات محور است، کار کرده است اما افزایش هزینه‌های مواد خام و اختلالات زنجیره تامین جهانی که به دلیل محدودیت‌های کووید در چین تشدید شده است، سود را کاهش می‌دهد. در چین، فروش خودرو در ماه آوریل تقریبا به نصف کاهش یافت، در حالی که فروش تسلا تقریبا از بین رفت زیرا کارخانه‌ها تعطیل شدند و محدودیت‌ها به تقاضا ضربه زدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha