به گزارش ایسنا، در ماههای گذشته دولت بارها اعلام کرده که به دنبال فعال کردن تمام ظرفیتهای ممکن برای افزایش همکاریهای اقتصادی مشترک با کشورهای همسایه است و در این بین یکی از شیوههایی که میتوان از آن استفاده کرد، تهاتر کالا در مرزهای مشترک خواهد بود.
یکی از کشورهایی که در ماههای گذشته مذاکراتی را برای نهایی کردن این شیوه تهاتری دنبال کرده پاکستان بوده و حالا بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت مذاکرات برای استفاده از این شیوه ادامه دارد. در جدیدترین اقدام علیرضا پیمانپاک، معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران و رحیم حیات قریشی، سفیر پاکستان در تهران دیدار و گفت و گو کردند و در این دیدار توافق شد سه بازارچه مرزی بین دو کشور در آینده نزدیک راهاندازی شود.
در این دیدار دو طرف با مروری بر وضعیت تجارت دو کشور، از روند رو به رشد مناسبات ابراز خرسندی و بر افزایش سطح تجارت و رسیدن آن به رقم قابل توجه تاکید کردند.
دو طرف همچنین در این دیدار از راهاندازی سه بازارچه مرزی طی ماههای آینده خبر دادند و توافق شد اولین بازارچه در ریمدان طی مراسمی افتتاح شود.
توسعه حمل و نقل بین ایران و پاکستان و ایجاد شرکتهای مشترک حمل و نقل و استفاده بهینه از کریدورهای شمال و جنوب و فرصتهای جدیدی که در این عرصه ایجاد شده است، نیز مورد تاکید دو طرف قرار گرفت.
در این دیدار همچنین دو طرف با اشاره به استفاده از مکانیزم تهاتر و تبادل کالا در روابط تجاری دو کشور بر اجرایی شدن سریعتر این مکانیزم در راستای افزایش سطح همکاریهای اقتصادی و تبادلات تجاری دو کشور و حل و فصل بخشی از مشکلات بانکی در تبادلات مالی تاکید کردند.
بهینهسازی موافقتنامه تجارت ترجیحی و رفع مشکلاتی از قبیل کمبود برگههای صدور ویزا در زاهدان و تامین این برگه از طرف سفارت پاکستان نیز در این دیدار مطرح شد و سفیر پاکستان از حل و فصل هر چه سریعتر آن خبر داد.
دو طرف همچنین توافق کردند با تشکیل کمیتههای فنی، موضوعات تهاتر و حمل و نقل را به صورت تخصصی مورد بررسی و مطالعه قرار دهند و ظرف روزهای آینده گزارشهای خود را به روسای دو طرف اعلام کنند.
اخیرا دولت پاکستان، مکانیسم تهاتر بین دو کشور را در چارچوب همکاریهای اتاق بازرگانی زاهدان و اتاق کویته تصویب کرده و این اولین باری است که دولت پاکستان اقدام به تصویب تهاتر میکند.
انتهای پیام
نظرات