این نیروگاه طبق گفته مدیرعامل شرکت پیمانکار قرار بود بعد از سوزاندن ۲۰۰ تن زباله در روز و تولید ۳ مگا وات برق برای جبران هزینه انجام شده به مدت ۷ سال برق تولید شده را به شرکت برق بفروشد اما بعد از گذشته چند ماه، همچنان این نیروگاه از تصفیه خانه شیرابه محروم است.
از سوی دیگر شهرداری نوشهر به عنوان کافرما مدعی است که شرکت سازنده همچنان به طور کامل نیروگاه را تحویل شهرداری نداده است و تنها اینکار از روی کاغذ و از دوره قبل شورا و شهرداری انجام شده است.
عباس همپا شهردار نوشهر در گفت وگو با ایسنا، در ابتدا با بیان اینکه هنوز نیروگاه زباله سوز نوشهر به صورت عملی تحویل شهرداری نشده است و تنها این تحویل در زمان شهردار قبلی بر روی کاغذ انجام شده است، اظهار کرد: یک سری تعهدات بر عهده شهرداری و شرکت سازنده هست و متاسفانه شرکت آنگونه که باید متعهد می بود در زمان مقرر به تعهدات عمل نکرد.
همپا با بیان اینکه تغییر و تحول از زمان تحویل کامل انجام می شود، افزود: شرکت سازنده در ابتدا پیمانکار بود اما از سال ۹۲ شریک کاری شهرداری شد و قرار بود از زمان سوزانده شدن ۲۰۰ تن زباله توسط شرکت، برق تولیدی به مدت هفت سال به فروش برسد اما هنوز این تحویل کامل صورت نگرفته است.
شهردار نوشهر با اشاره به اینکه طبق قراردادی که نوشته شد قرار بود شهرداری آب مورد نیاز نیروگاه به میزان ۵ لیتر در ثانیه را تامین کند، تصریح کرد: بعد از این شرکت ادعای آب بیشتر کرد و شهرداری هم به میزان ۸ لیتر در ثانیه را برای نیروگاه فراهم کرد.
همپا گفت: شهرداری برخلاف آنچه در قرارداد نامه آمده بود دستگاه تبدیل به برق جدید را طی مدت اخیر با هزینه بالا برای نیروگاه تهیه کرد در حالیکه دستگاه قبلی با هزینه ۷۰۰ میلیون تومان خریداری شده بود اما شرکت مدعی شد این دستگاه جوابگو نیست.
وی با بیان اینکه همه این هزینه ها از بیت المال است و ما در مقابل باید پاسخگو باشیم، یادآور شد: مشکلات عدیده این نیروگاه به معاون عمرانی استاندار مازندران اطلاع رسانی شد.
شهردار نوشهر با ابراز تاسف از اینکه تصفیه شیرابه که از تعهدات شرکت بوده هنوز راه اندازی نشده است، متذکر شد: ابنیه تصفیه شیرابه یکی از ضروریات این نیروگاه است تا شیرابه زباله های جدید و قدیم وارد رودخانه نشود اما متاسفانه هنوز این ابنیه مستقر نشده است و به تاخیر افتاده، بنابراین آلودگی وارد رودخانه می شود و جان مردم به خطر می افتد.
همپا ادامه داد: برای اینکه آلودگی کمتری وارد رودخانه شود کانالهای مشرف به محل زباله قدیم ساماندهی شد تا جان مردم و شهروندان به خطر نیفتد.
وی با بیان اینکه فعلا بین ۷۰ تا ۱۰۰ تن زباله از نوشهر وارد نیروگاه می شود، عنوان کرد: تا زمانی که تصفیه شیرابه به صورت کامل صورت گیرد این میزان زباله به ۲۰۰ تن افزایش خواهد یافت و شرکت قول داده است به زودی این مشکل را برطرف کند.
بهروز امامی مدیر عامل شرکت تی تی اس به عنوان شرکت سازنده نیروگاه زباله سوز نوشهر در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به فعالیت چند ماهه نیروگاه گفت: در حال حاضر زباله های نوشهر و سلمان شهر وارد نیروگاه می شود که به طور متوسط بین ۱۲۰ تا حتی ۲۰۰ تن زباله است.
وی با اشاره به مشکلی که در دستگاه پست تولید برق وجود داشت، بیان کرد: دستگاه جدید توسط شهرداری خریداری شد که بزودی به آنچه که مدنظر بود یعنی تولید سه مگاوات برق خواهیم رسید.
مدیر و سرمایه گذار شرکت تی تی اس تصریح کرد: آزمایشات مستمر به لحاظ عدم آلودگی زیست محیطی از تهران و توسط آزمایشگاه های مورد اعتماد محیط زیست انجام می شود و تاکنون آلودگی گزارش نشده و همه تست ها زیر حد نصاب بوده است.
امامی با اشاره به برطرف شدن مشکل آب و افزایش میزان آن به ۸ لیتر در ثانیه توسط شهرداری نوشهر گفت: در خصوص ساختمان تصفیه شیرابه نیز کارهای آن توسط پیمانکار در حال انجام است و قول داده تا پایان تابستان این ساختمان راه اندازی شود تا مشکل تصفیه شیرابه های جدید و قدیم برطرف شود.
وی در تکمیل این بخش ابراز کرد: در حال حاضر زیر مخزن زباله، مخزن شیرابه برای تصفیه زباله های جدید وجود دارد و آنچه که ساخته خواهد شد برای شیرابه زباله های تلنبار شده است و بعد از راه اندازی به قدری آب حاصل از آن سالم است که حتی می تواند برای کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
کامبیز محسن سلطانی رئیس حفاظت و محیط زیست نوشهر نیز در گفت وگو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت نیروگاه بیان کرد: این نیروگاه چند ماهی است که کار خود را آغاز کرده و زباله های نوشهر و کلارآباد وارد آن می شود.
وی افزود: مشکل اصلی عدم وجود دستگاه تصفیه شیرابه است که همچنان وجود ندارد و خطرات آلودگی شیرابه زباله های قدیم رودخانه و مردم را تهدید می کند و محیط زیست نوشهر نیز از شهرداری به عنوان کارفرما شکایت کرده است.
رئیس حفاظت و محیط زیست نوشهر تصریح کرد: این سازمان با هر آنچه که با جان مردم در ارتباط باشد بسیار جدی برخورد کرده و از مواضع خود عقب نشینی نمی کند بنابراین باید هرچه زودتر دستگاه و ساختمان تصفیه شیرابه راه اندازی شود.
محسن سلطانی با اشاره به برطرف شدن مشکل آب نیروگاه گفت: برای نظارت بر خروجی نیروگاه از نظر زیست محیطی باید کدی از طرف شرکت برای نظارت آنلاین در اختیار ما قرار گیرد که هنوز اتفاق نیفتاده است.
وی ابراز امیدواری گرد با حل شدن مشکل دستگاه تولید برق نیروگاه و تصفیه خانه شیرابه و به حد نصاب رسیدن میزان زباله ورودی به ۲۰۰ تن، معضل زباله در نوشهر و شهرهای اطراف برطرف شود.
انتهای پیام
نظرات