حجتالاسلام سیدجلال حسینی در افتتاح گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس رضوی که در محل کتابخانه آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: آستان قدس رضوی به عنوان بزرگترین نهاد وقفی جهان اسلام نماد عینی و عملی از ثمرات انقلاب اسلامی است. در کنار توجه به زیر ساختها و رویکردهای اجتماعی، مهمترین ماموریت آستان قدس رضوی رسالت فرهنگی و ماموریت علمی محسوب میشود.
وی تاسیس مدرسه عالی فقاهت، احداث ساختمان جدید موزه جامع آستان به مساحت ۶۳ هزار متر مربع، احداث ساختمان جدید و باشکوه کتابخانه گوهرشاد و مخازن جدید این سازمان به وسعت ۹۰۰۰ متر مربع را محقق شدن به نحو احسن رسالت این سازمان با رویکردهای علمی و فرهنگی عنوان کرد و این خزانه را بزرگترین فضای ایجاد شده در کشور برای صیانت از میراث فرهنگی برشمرد.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ادامه داد: برنامه کتابخانه مشخص است ما بدون برنامه نیستیم و در این راستا شعار نمیدهیم بلکه جمعآوری، سازماندهی و جذب آثار فرهنگی و علمی و قراردادن آنها در اختیار پژوهشگران از جمله اهداف و وظایف سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی است که در راستای منویات رهبری صورت گرفته است.
وی وجود ۲۳ هزار نسخه قرآنی برای قرآن پژوهی را یک منبع بسیار ارزشمند برشمرد و گفت: اکنون ۴۰ میلیون مخاطب از ۱۲۷ کشور داریم و این مجموعه غنی فرهنگی با ۱۷۶ هزار نسخه خطی و چاپ سنگی در اختیار این مخاطبان قرار گرفته است.
حسینی ابراز کرد: با افزایش منابع که از طریق خریداری و یا اهداء نیز جذب سازمان شده ایجاد مخازن جدید با ظرفیت نامحدود در دستور کار قرار گرفته و امروز مخزن جدید میراث مکتوب آستان قدس رضوی در زمینی به وسعت۳۱۵۰ مترمربع و زیربنای ۹ هزار مترمربع در سه طبقه کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی ساخته شده است.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه بیش از ۱۰۰ میلیون منابع اطلاعاتی در این مخازن وجود دارد، اضافه کرد: هر طبقه این خزانه از ۳ بلوک تشکیل شده که برای ذخیرهسازی و آرشیو اسناد، مطبوعات، میکرو فیلمها، نسخ خطی، منابع چاپی و دیگر منابع در نظر گرفته شده است.
وی گفت: اخیرا بیش از ۳۶ میلیارد تومان برای خرید نسخ خطی شیخ عباس قمی اختصاص یافته و با احداث این مخزن نیز امروز ظرفیت نگهداری و صیانت ۵۰ ساله از منابع کتابخانه رضوی فراهم شده است.
انتهای پیام
نظرات