• چهارشنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1401022113807
  • خبرنگار : 50448

رئیس دانشگاه خلیج فارس:

خلیج فارس مهد تاریخ، فرهنگ و تمدن است

خلیج فارس مهد تاریخ، فرهنگ و تمدن است

ایسنا/بوشهر رئیس دانشگاه خلیج فارس بابیان اینکه خلیج فارس بیش از آنکه یک منطقه جغرافیایی باشد یک حوزه معرفتی است، گفت: بر اساس اسناد و شواهد تاریخی، این آبراه همواره مهد تاریخ، فرهنگ و تمدن بوده است.

محمد مدرسی روز چهارشنبه در همایش بین‌المللی خلیج فارس با اشاره سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه خلیج فارس یک دریای اسلامی و مرکز مهم انرژی برای همه جهان است، اظهار کرد: بر اساس اسناد و شواهد تاریخی، خلیج فارس همواره مهد تاریخ، فرهنگ و تمدن بوده است و هدف از برگزاری این همایش پاسداشت این مهم و گسترش تعاملات و مناسبات فرهنگی-اجتماعی در این حوزه تمدنی است.

وی بابیان اینکه خلیج فارس بیش از آنکه یک منطقه جغرافیایی باشد یک حوزه معرفتی است، اضافه کرد: بر همین اساس دانشگاه خلیج فارس از هرگونه فعالیتی که در راستای اعتلا و ذکر نام خلیج فارس باشد حمایت می‌کند.

ندای خلیج فارس را در رسانه‌های داخلی و خارجی 

رئیس دانشگاه خلیج فارس با اشاره به پیشینه و فعالیت بیش از یک ربع قرنی این دانشگاه در حوزه علمی و پژوهشی تصریح کرد: دانشگاه خلیج فارس بر حوزه‌های زیست، تمدن و تاریخ خلیج فارس فعالیت متمرکز دارد.

دبیر اجرایی همایش تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس نیز در این همایش گفت: مسئله خلیج‌فارس ابعاد ملی و منطقه‌ای دارد و همین موضوع باعث شده که بازخورد خوبی از سوی محققان داخلی و بین‌المللی داشته باشیم و ندای خلیج فارس را در رسانه‌های داخلی و خارجی بلند آوریم.

حسن الهیاری با اشاره به اینکه دبیرخانه همایش بیش از ۱۷۰ عنوان چکیده و ۸۰ مقاله کامل را دریافت کرده است، افزود: از این تعداد ۲۴ مقاله از وزن علمی بالایی برخوردار بودند و در مورد از آنها به عنوان مقالات برتر در جشنواره بین المللی خلیج فارس معرفی خواهند شد.

الهیاری با اشاره به اینکه مقالات دریافت شده از محققان کشورهای ایران، ایتالیایی، آلمان، عراق، کویت، عمان، الجزایر، لیبی و سودان بوده است، عنوان کرد: برخی از محققان خارجی امکان حضور در همایش را نداشتند اما به صورت ویدئو کنفرانسی سخنرانی خواهند داشت.

زیست بوم خلیج فارس قدمتی ۵۰۰ هزار ساله دارد

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر هم در این همایش بیان کرد: زیست بوم خلیج فارس قدمتی ۵۰۰ هزار ساله دارد و سومین خلیج جغرافیای جهانی است؛ این آبراه به‌خاطر تاثیرات بین‌المللی در حوزه اقتصاد، فرهنگ و سیاست دارای اهمیت فراوان است.

آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری بابیان اینکه نام خلیج فارس برگرفته از مرکز زایش این آبراه بین‌المللی است، یادآور شد: خلیج فارس مولود تحولات دگردیسی فلات قاره ایران در دوران خاص زمین شناسی است.

وی با اشاره به اینکه خلیج فارس در بحث اقتصاد کرانه و دریا پایه نقش اول را دارد، بیان کرد: این آبراه در عرصه فرصت‌های اقتصادی مهمترین و ارزشمندترین جغرافیای اقتصاد کرانه را دارد چرا که اقتصاد دریا و کرانه نقشی مهم در تولید ناخالص ملی و ارتقای سطح درآمد دارند.

نماینده ولی فقیه در استان با تاکید بر اینکه اگر نگاه ضد استعماری عالمان و سرداران شجاع این منطقه نبودند اکنون خلیج فارس دچار بحران جدی هویتی شده بود، خاطر نشان کرد: ایران دارای تاریخی تابناک در عرصه مبارزات ضد استعماری است و بوشهر به عنوان پایتخت مقاومت تاثیر به‌سزای داشته است.

صفایی بوشهری یادآور شد: اکنون سهم اقتصاد دریاپایه در تولید ثروت ایران با احتساب اقتصاد نفت و گاز در ایران ۲.۷ درصد و بدون آن ۱.۱۶ درصد و این یک فاجعه اقتصادی است و این یعنی باید به سمت اقتصاد دریا پایه در مدار هفت درجه و اقتصاد اقیانوس حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه خلیج فارس متعلق به همه کشورهای منطقه است ادامه داد: تاریخ خلیج فارس یک گزاره ثابت دارد و آن این است که این آبراه بیگانگان نیست.

کتاب سیره شهدای خلیج فارس تدوین شود

احمد محمدی‌زاده  روز چهارشنبه در همایش بین‌المللی خلیج فارس گفت: ۱۰ اردیبهشت ماه مصادف با سالروز خروج پرتغالی‌ها از ایران به عنوان «روز ملی‌ خلیج‌ فارس» انتخاب شده است. این روز،‌ با تصویب‌ شورای‌ عالی‌ انقلاب‌ فرهنگی‌ در به‌ تقویم‌ ایران‌ اضافه‌ شد.

وی با بیان اینکه خلیج فارس سومین خلیج بزرگ جهان است، تصریح کرد: این آبراه از ویژگی‌های ژئوپولیتیک زیادی برخوردار است و در حوزه تجارت و نفت و گاز نقش موثری را ایفا می‌کند.

محمدی‌زاده تصریح کرد: بوشهر پایتخت مبارزه با استعمار است و نام این استان همواره با بارزان علیه استعمار و استکبار عجین شده است، بوشهری‌ها با پیشگامی سرداران و اسطوره‌های تاریخی خود از خلیج فارس در برابر بیگانگان دفاع کرده‌اند.

وی گفت: بزرگداشت روز ملی خلیج فارس فرصتی برای مرور و زنده نگه داشتن رشادت بزرگانی چون میرمهنا، رئیسعلی دلواری، شهید نادر مهدوی و دلاورمردان نیروی دریایی سپاه و ارتش است که هر کدام در مقاطعی ابهت پوشالی انگلیس را در هم شکستند.

استاندار بوشهر خاطر نشان کرد: دانشگاه خلیج فارس کتاب سیره شهدای خلیج فارس را تدوین کند چرا که آنها در تاریخ، فرهنگ و تمدن این سرزمین نقش اساسی داشته‌اند.

به گزارش ایسنا، دومین روز همایش در سیراف برگزار خواهد شد و باستان شناسان و سخنرانان فردا (پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت) در این شهر باستانی حضور می‌یابند و مقالات خود را ارائه می‌کنند. همچنین از کتاب آب برای سرزمین مقدس سیراف، رونمایی خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha