نتایج بررسیهای میدانی ایسنا از روستای درین سو از توابع بخش نظرکهریز نشان دهنده آن است که جهت دستیابی به توسعهی پایدار روستایی میبایست مؤلفههایی نظیر فرهنگ، محیط زیست، امنیت، آموزش، بهداشت، مشارکت و انسان را در نظر گرفت.
در مجموع ایجاد دهیاریها، توسعه صنعت گردشگری روستایی مانند گردشگری غذا، بهبود قوانین مربوط به زمین، احداث واحدهای بیوگازی، اجرای طرح هادی و به کارگیری سیستم مدیریتی مبتنی بر ویژگیهای خاص روستا، میتواند تسهیلگر تحقق توسعه پایدار در روستا باشد.
روستای درین سو که از توابع بخش نظرکهریز شهرستان هشترود میباشد و شاهراه ارتباطی راههای مواصلاتی بیش از ۱۰۰ روستا و سه شهرستان میاندوآب، ملکان و چاراویماق میباشد از وضعیت مناسب راه روستایی برخوردار نیست از این رو، شاهد مهاجرت افراد این روستا و روستاهای همجوار به شهرستان های اطراف تهران هستیم.
رئیس شورای اسلامی روستای درین سو در گفتوگو با ایسنا، خاطر نشان کرد: علاوه بر اینکه از راه مناسب برای تردد برخوردار نیستیم از وضعیت بهداشت، عدم لایروبی رودخانه، نیمه کاره ماندن طرح هادی، عدم اختصاص پست بانک، مشخص نبودن راه ورودی به روستا از جاده اصلی و چندین موارد دیگر گلایه مندیم و از متولیان امر و ادارات مربوطه عاجزانه خواهشمندیم که این منطقه را نیز در اولویت رسیدگی قرار دهند.
ناصر فلاحی افزود: وضعیت مسجد روستا به علت بیتوجهی اداره اوقاف در حال تخریب و فرو ریختن است، وضعیت منابع آب موجود اسفناک است و دیوارههای منابع آب هم از درون و هم از بیرون تخریب شده است، کشاورزی منطقه به علت سو استفاده بعضی از کشاورزان سودجو و زیر کشت بردن منابع طبیعی در حال نابودی و زمینهای مزروعی در حال تبدیل شدن به کویر است اما متاسفانه اداره منابع طبیعی حتی یک بار هم به منطقه سر نزده است.
وی اظهار کرد: متاسفانه در فصل گرما، آب به صورت یکی دو ساعته به روستا میرسد و اهالی روستا در سایر ساعات شبانه روز از داشتن آب شرب محروم میباشیم لذا؛ از اداره آب و فاضلاب خواهشمندیم به خاطر خدا به روستای درین سو هم توجه داشته باشند.
وی از نامهربانی و بیتوجهی اداره جهاد کشاورزی نسبت به اختصاص نهاده های دامی گلایه کرد و گفت: با این وضعیتی که در روستا حاکم است و اکثر دامداران نمیتوانند با قیمت مناسب برای احشام خودشان علوفه و نهادههای دامی تهیه کنند؛ احتمال دارد که در آینده نزدیک دامداران منطقه به خاطر گرانی و پیدا نکردن علوفه و سایر ملزومات مربوط به دامداری از نگهداری دام خودداری کرده و احشام خودشان را بفروشند و به شهرهای همجوار یا سایر نقاط کشور مهاجرت کنند.
فلاحی ادامه داد: تنها ادارهای که به صورت واقعی و جهادی کار خود را حتی در ایام کرونایی به صورت منظم انجام داده است اداره آموزش و پرورش است که با دایر کردن کلاس های درس حتی به صورت تقویتی مانع از تعطیلی مدارس در منطقه شده است.
فرماندار هشترود نیز در گفتوگو با ایسنا، در مورد مسائل مطرح شده از روستای درین سو، خاطرنشان کرد: ما سعی داریم در طول سالجاری با استفاده از ظرفیتهای موجود راه ارتباطی ۱۰۰ روستا را روکش آسفالت و یا شن ریزی کنیم.
علیرضا توری اظهار کرد: میتوان با مشارکت مردم بر مشکلات راه های روستایی فائق آمد و جاهایی که نیاز به آسفالت دارند را با رو کش آسفالت ترمیم کرد.
وی، از وزارت راه و شهرسازی خواست: توجه ویژه ای به راههای مواصلاتی شهرستان هشترود و نوسازی ناوگان و ماشین آلات راه سازی داشته باشند تا مردم منطقه بیش از این از وضعیت موجود متضرر نشوند.
وی تاکید کرد: برای جلوگیری از نابودی کشاورزی در سطح شهرستان، رفع تصرفات منابع و اراضی ملی در دستور کار قرار گرفته است که در آینده خیلی نزدیک با همکاری مجموعه قضایی انجام خواهد پذیرفت.
وی یادآور شد: متاسفانه اداره منابع طبیعی با سودجویان برخورد سفت و سخت نداشته و در انجام امورات محوله ضعیف عمل کرده است.
وی اضافه کرد: کمبود نهاده های دامی، عدم رسیدگی ادارات مربوط به امورات بهداشت، مساجد، مسکن و سایر مشکلات موجود بعد از بررسی در کارگروه های مختلف در دستور کار قرار خواهند گرفت و ادارات مربوطه باید به مرتفع کردن مشکلات پیش رو اقدام کنند.
توری با انتقاد از عملکرد بسیار ضعیف اداره مخابرات در ارائه خدمات تلفن ثابت، همراه و اینترنت از مدیرکل مخابرات استان خواست: هر چه زودتر مشکلات خدماتی و مدیریتی مخابرات هشترود را رفع کند.
انتهای پیام
نظرات