• یکشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401021811017
  • خبرنگار : 71588

جبهه پولیساریو از اسپانیا توضیح خواست

جبهه پولیساریو از اسپانیا توضیح خواست

جبهه پولیساریو از نخست وزیر اسپانیا خواست در خصوص پیام خود به پادشاه مراکش که در آن تمامیت ارضی این کشور مورد بررسی قرار گرفته بود، توضیح دهد.

به گزارش ایسنا، روزنامه "پوبلیکو" نوشت که عبدالله عربی، نماینده جبهه پولیساریو در اسپانیا در جریان کنفرانسی خاطرنشان کرد: پولیساریو از پدرو سانچز، نخست ‌وزیر اسپانیا می‌خواهد که توضیح دهد منظور وی از "تمامیت ارضی مراکش" چیست؟ آیا منظور شما مرزهای به رسمیت شناخته شده بین‌المللی است یا فرض می‌کنید که صحرای غربی بخشی از مراکش است؟

عبدالله عربی از دولت اسپانیا خواست موضع خود را در قبال صحرای غربی تصحیح کند. وی نمایندگان پارلمان منطقه‌ای در سرتاسر اسپانیا را ترغیب کرد تا اعلامیه مشترکی را به نفع تعیین سرنوشت صحرای غربی اعلام کنند.

نماینده پولیساریو بعید دانست که اسپانیا نقش میانجی را جهت یافتن راهکاری برای مسأله صحرا در چارچوب قوانین بین‌المللی ایفا کند.

وی همچنین گفت، دولت اسپانیا در کنار یک قدرت اشغالگر که مراکش باشد، می‌ایستد. این کشور از حق مردم صحرا برای تعیین سرنوشت خود فاصله می‌گیرد. تصمیم دولت اسپانیا مانند سایر کشورها چیزی از "وضعیت سیاسی و حقوقی موضوع صحرای غربی" را تغییر نمی‌دهد.

اعضای شورای امنیت هنوز درباره مساله صحرا دو دسته هستند، تعدادی از آنها حامی مراکش هستند، از جمله آمریکا حاکمیت مراکش بر اقلیم صحرا را در دسامبر ۲۰۲۰ به رسمیت شناخت و با روی کار آمدن دولت جو بایدن این موضع‌گیری تغییری نکرد، فرانسه نیز از طرح خودمختاری حمایت می‌کند، همچنین کشورهای گابون و امارات نیز حامی این طرح هستند اما در آن طرف کشورهای گانا، کنیا و مکزیک حامی جبهه پولیساریو بوده و از طرح آن برای جدایی از مراکش پشتیبانی می‌کنند.

مراکش در طول دو سال گذشته بر تلاش‌های دیپلماتیک خود افزود که از جمله نتایج آن اقدام برخی کشورهای عربی، آفریقایی و آمریکای لاتین به افتتاح کنسولگری‌هایی در دو شهر "العیون" و "الداخله" در اقلیم صحرا بود.

سانچز اخیرا در جریان دیدار با پادشاه مراکش بر موضع اسپانیا درباره پرونده صحرای غربی تأکید کرد و گفت: طرح مراکش درباره خودمختاری صحرای غربی جدی‌ترین و واقعی‌ترین پایه و اساس برای حل و فصل اختلافات است.

سانچز همچنین بر "احترام گذاشتن به تمامیت ارضی تمامی کشورها" تاکید کرد.

اسپانیا طرح پیشنهادی مراکش برای اعطای خودمختاری به صحرای غربی را که سال ۲۰۰۷ ارائه کرده بود، اصلی جدی‌تر، واقعی‌تر و صادقانه‌تر برای حل این درگیری‌ها می‌داند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha