• جمعه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۵:۲۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1401021609703
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

نماینده مردم مراغه در مجلس خبرگان رهبری:

رصدخانه مراغه جایگاه جهانی دارد

رصدخانه مراغه جایگاه جهانی دارد

ایسنا/آذربایجان شرقی نماینده مردم مراغه در مجلس خبرگان رهبری گفت: رصدخانه مراغه تنها متعلق به مراغه و ایران نیست و جایگاه جهانی دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی پورمحمدی روز جمعه، ۱۶ اردیبهشت ماه، در مراسم گرامیداشت روز مراغه اظهار کرد: مراغه جایگاه ویژه‌ای در تاریخ دارد و رصدخانه مراغه تنها متعلق به مراغه و ایران نبوده و جهانی است و باید از بودجه‌ی ملی برای آن هزینه شود چراکه جایگاه و اثری ویژه دارد.

وی ادامه داد: مرحوم خواجه نصیرالدین طوسی در دوره‌ی ایلخانیان با قرض گرفتن، این بنا را تأسیس کرده و با بودجه دولتی ۴۰۰ هزار جلد کتاب را در رصدخانه مراغه جمع‌آوری کرد.

وی افزود: شیخ شهاب‌الدین سهروردی بخشی از دوران تحصیل خود را در مراغه سپری کرد و چندین شاگرد خواجه نصیرالدین طوسی نیز در مراغه بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی خاطرنشان کرد: آثار ۱۶۸ شهر ایران باید حفظ شود که مراغه نیز جزوی از آنها است که باید آثار آن حفظ شود و از میان ۱۶۸ شهر، ۱۵ مورد آنها از جمله مراغه بیشترین آثار تاریخی را دارند چراکه در استان ما بعد از تبریز بیشترین آثار در مراغه است.

وی یادآور شد: با همکاری مسئولین پایگاه تاریخی ایلخانی در مراغه، پایگاه شهر تاریخی مراغه و پایگاه پژوهشی ویژه‌ی رصدخانه باید تشکیل شود.

وی تاکید کرد: آثار تاریخی ملی و بین‌المللی مراغه باید ارتقاء یابد و حمایت شود چراکه اکنون شرایط با گذشته فرق کرده است و عنایت ویژه‌ای باید در این زمینه شود.

امام جمعه مراغه گفت: معبد مهر از چهار معبدی بوده که یک اثر ویژه است و تمامی برج‌ها و مقبره‌های تاریخی مراغه اثرات ویژه‌ای هستند؛ مساجد تاریخی بسیاری در مراغه داریم که از جمله‌ی آنها مسجد ملارستم است، مسئولین شهرستانی بشنوند اطراف این مسجد باید خریداری شود و اطراف آن گل و گیاه کاشته شود تا به‌عنوان نگینی در میان آنها بدرخشد.

وی همچنین اظهار کرد: البته مساجد دیگری نیز وجود دارد و انتظار داریم، اداره‌ی میراث فرهنگی ارتقاء یابد چراکه شهری که این همه آثار دارد، نمی‌تواند با یک نماینده اداره شود.

به گزارش ایسنا، وی در پایان تاکید کرد: مراغه مفاخر، علما، ادبا و شعرای بسیاری دارد و متجاوز از ۱۴۰۰ شهید را به خود اختصاص داده است که بعد از تبریز در هیچ شهری این آمار را وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha