بهگزارش ایسنا، امروز ظرفیت تولید گاز طبیعی کشور نزدیک به یک میلیارد مترمکعب و ظرفیت تولید نفت خام ایران نزدیک به ۳ میلیون و ۸۰۰ تا ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه است و همه آن از سوی متخصصان، کارکنان و شرکتهای توانمند داخلی انجام میشود.
همچنین وصول درآمدهای حاصل از فروش نفت خام، میعانات گازی، صادرات گاز، فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی نسبت به سال ۱۳۹۹ حدود ۲.۵ برابر شده و خالص گاز طبیعی صادراتی هم بیش از پارسال بوده، همچنان از نظر حجمی نسبت به سال گذشته افزایش صادرات داشتهایم که طبق گفتههای وزیر نفت رقم آن خیرهکننده است، افزایش قیمتهای جهانی هم به افزایش درآمدهای نفتی کمک کرد.
با این حال اما نمی توان فرسودگی برخی از تجهیزات و نیاز به بازسازی آن ها را نادیده گرفت، آنطور که مرتضی بهروزیفر کارشناس ارشد حوزه انرژی به ایسنا گفته در شرایط کنونی صنعت نفت ایران نیازمند ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلار سرمایه است تا بتواند با حفظ شرایط خود، کمی بهتر از گذشته شود اما اگر بخواهد متناسب با ذخایر خود افزایش تولید داشته باشد، به سرمایه بیشتری نیاز دارد.
وی با اشاره به لزوم نوسازی و بازسازی تجهیزات صنعت نفت، اظهار کرد: طی ۱۰ سال و حتی چهار دهه گذشته عملا سرمایه گذاری قابل توجهی در صنعت نفت و گاز نداشتیم و اگر اکنون گفته میشود که با برداشته شدن تحریمها میتوانیم به تولید قبل بازگردیم، به دلیل تلاشی است که همکاران صنعت نفت با تمام قوا داشته و توانستند وضعیت را حفظ کنند.
این کارشناس ارشد حوزه انرژی با بیان اینکه بهتر شدن شرایط مستلزم سرمایهگذاری، تکنولوژی و مدیریت شرکتهای بین المللی است، افزود: اما تا زمانی که امکان استفاده از خدمات بزرگ دنیا را نداشته باشیم، تصور اینکه میزان تولید نسبت گذشته افزایش چشمگیری پیدا کند، تقریبا دور از ذهن است.
بهروزی فر افزود: اینکه تاکنون توانستهایم ظرفیت تولید سابق را حفظ کنیم، از نظر من یک جهاد اکبر بوده و تلاش زیادی توسط متخصصان صنعت نفت ایران برای این مهم صورت گرفته، اما افزایش تولید بیشتر نیازمند سرمایهگذاری است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
باتوجه به سیاست های دولت فعلی در حوزه صنعت نفت به نظر می رسد که شرایط برای این صنعت روبه بهبود است، محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران روز گذشته اعلام کرد که امسال حدود ۷۰۰ میلیون دلار برای بازسازی تأسیسات نفتی و گازی اختصاص داده شده است.
به گفته وی بازسازی و نوسازی تأسیسات نفتی و گازی در مناطق عملیاتی یکی از اولویتهای شرکت ملی نفت است و برای سال ۱۴۰۱ حدود ۷۰۰ میلیون دلار برای این امر اختصاص داده شده است و شرکت نفت فلات قاره میتواند روی حدود ۲۰۰ میلیون دلار آن در سال ۱۴۰۱ در صورت جذب، حساب باز کند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه از نظر صرفه اقتصادی نگهداشت توان تولید مهم است و میتواند ما را با هزینههای کمتری نسبت به توسعههای جدید روبهرو کند، تأکید کرد: امسال تحول متفاوتی نسبت به گذشته در زمینه بازسازی سکوهای نفتی شاهدیم و در این زمینه اهتمام جدی وجود دارد.
هرچندکه صنعت نفت به ارقام بالاتری برای بازسازی و نوسازی تجهیزات نیاز دارد اما قدم گذاشتن دولت در این مسیر اتفاق مهمی است که می توان آن را به فال نیک گرفت اما انتظار می رود که باتوجه به وضعیت فعلی صنعت نفت به این مهم توجه بیشتری شود.
انتهای پیام
نظرات