آزمون جامع دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد مختص دانشجویانی است که واحدهای درسی نظری خود را گذرانده و در آستانه وارد شدن به مرحله پژوهشی دوره دکتری و شروع رساله خود هستند. در این آزمون میزان توانایی علمی دانشجویان سنجیده شده و تنها در صورت کسب نمره قبولی میتوانند، تحصیل در مقطع دکتری دانشگاه آزاد را ادامه دهند و معمولاً دو بار در سال (بسته به وجود دانشجویان در نیمسال اول) برگزار میشود.
چهارم اردیبهشتماه امسال، جزئیات نحوه برگزاری آزمون جامع دانشگاه آزاد اعلام شد و قرار است، آزمون جامع (کتبی و شفاهی) تمام رشتهها در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۱–۱۴۰۰ از تاریخ ۲۴ اردیبهشت تا ۱۲ خرداد سال جاری با لحاظ کردن پروتکلهای بهداشتی برگزار شود.
البته دانشجویان دکتری که این ترم واحد آزمون جامع را انتخاب کردهاند، نسبت به این زمان اعلام شده معترضاند و درخواست بازنگری درخصوص آن را دارند.
پای صحبت دانشجویان واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی که مینشینی سخن از بی برنامگی دانشگاه در اعلام زمان برگزاری آزمون دارند و میگویند دانشگاه به یکباره زمان برگزاری آزمون را اعلام کرده و بازه زمانی بیست روزه برای جمعبندی مطالب و آمادگی برای این آزمون کافی نیست.
اعتراض به نحوه برگزاری آزمون جامع و تاریخ آن
یکی از دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد در این باره به ایسنا، میگوید: «کمترین میزان همدلی در این تصمیم لحاظ شده و اصلا موقعیت دانشجویان در نظر گرفته نشده است».
او با بیان اینکه دانشجویان دکتری اغلب شاغل هستند، ادامه میدهد: اکنون پس از تعطیلات نوروز و ماه رمضان به یکباره تاریخ آزمون اعلام شده که زمان مناسبی نیست. هرساله این آزمون اواخر خرداد و اوایل تیر برگزار میشد و دانشجویان زمان کافی برای مطالعه داشتند. اکنون باتوجه به ماه رمضان و اشتغال بسیاری از دانشجویان این مقطع، فرصت و شرایط مطالعه برای دانشجو در بازه زمانی اعلامی، درنظر گرفته نشده است.
دانشجوی دیگری از نحوه پاسخگویی واحد دانشگاهش گلایه دارد و میگوید: «ده میلیون شهریه دانشگاه دادهایم برای امکاناتی که نبوده و پاسخگویی درستی نیز نداشتهایم. حتی یک نظرسنجی ساده برای تاریخ امتحان از دانشجویان نشده است. آیا دانشجوی دکتری این ارزش را ندارد که شرایطش سنجیده شود؟»
دانشجویی دیگر به بخشنامه ابلاغ شده اشاره میکند و میگوید: «با توجه به اینکه ابلاغ در ۴ اردیبهشت اعلام شد و تاریخ امتحان آخر اردیبهشت است، مدت زمان ۲۰ روزه دانشجویان را معترض کرده است. برخی منابع درسی هنوز مشخص نیست و در زمان انتخاب واحد تاریخ آزمون مشخص نبود که با توجه به صحبتهای احتمالی که مسئولین واحدهای استانی، دانشجوها برنامهریزی را برای اواخر خرداد درنظر گرفته بودند، اما اینگونه نشد».
به گفته او، «آزمون جامع نیز یک واحد درسی است و اکنون به یک باره این تاریخ ابلاغ شده است. هرچند پیک کرونا کم شده، اما بی برنامگی دانشگاه را کم نمیکند و حالا که اولین سال حضوری دانشگاه است نباید شاهد این بی برنامگی باشیم».
دانشجوی دیگری نیز اعتراضش را اینگونه به ایسنا میگوید: «ابتدا دانشجویان شهرستانی به زمان آزمون اعتراض کردند و مسئولان واحدهای استانی پاسخ روشنی ندادند. با پیگیری از تهران مشخص شد که امضا کنندگان این شیوه نامه معتقدند زمان آزمون قابل تغییر نیست».
او ادامه میدهد: «۲۵ فروردینماه آخرین تاریخ حذف و اضافه بود و در ۴ اردیبهشت تاریخ برگزاری آزمون ابلاغ شده است. با این روند حتی زمان حذف و اضافه نیز نداریم. نه آمادگی برای آزمون وجود دارد و نه زمانی برای حذف درس و اینگونه از نظر مالی متضرر میشویم. متاسفانه با توجه به افزایش بیرویه شهریه از مسئولان میخواهم در مورد بلاتکلیفی دانشجویان و امضای کارزار پاسخ روشنی بدهند».
دانشجوی معترض دیگری به مسئولان راهکار میدهد و میگوید: «اگر امکان تغییر زمان برگزاری آزمون نیست، برای کسانی که نمیتوانند امتحان بدهند حذف و اضافه را باز کنند که بدون ضرر این واحد را حذف کنند».
دانشجویی دیگر نیز میگوید: از جمله موارد اعتراض ما این است که آزمون زودهنگام است و اطلاعرسانی دیر انجام شده و برخی واحدها هنوز منابع را اعلام نکردهاند و طبق سنوات گذشته، دانشجویان منتظر برگزاری این آمون در اواخر خرداد و اوایل تیر بودند. اگر حتی قبل از عید نیز این تاریخ اعلام شده بود باز هم شرایط بود، اما اکنون دیر اعلام شده است. بازه زمانی بیست روزه برای جمع بندی مطالب آزمون جامع کم است. حداقل به فکر دانشجویان باشند و بازه را طولانیتر کنند».
نامه به رئیس دانشگاه آزاد برای تعویق آزمون جامع
دانشجویان واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور در نامهای به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، خواستار تجدید نظر در زمان اعلام شده این آزمون شدهاند.
در بخشهایی از متن این نامه آمده «در راستای اعتراض جمعی از دانشجویان دکتری تخصصی مبنی بر برگزاری زودهنگام آزمون جامع دکتری تخصصی (کتبی و شفاهی) تمام رشتهها (غیر پزشکی) در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ از تاریخ ۲۴ اردیبهشت تا ۱۲ خردادماه خواهشمندیم در خصوص تعویق زمان برگزاری آزمون جامع تا تیر ماه بررسی و دستورات لازم مبذول فرمائید».
این دانشجویان با بیان اینکه واحد جامع نیز واحد درسی محسوب میشود، و باتوجه به اینکه امتحانات واحدهای درسی در انتهای هر ترم برگزار میشود که نیمه اول سال تحصیلی آخر دیماه و نیمه دوم سال تحصیلی تیرماه است، معتقدند که منطقی است زمان برگزاری آزمون جامع مطابق با تاریخ امتحانات آخر ترم، یعنی تیرماه باشد.
در پیگیریهای ایسنا از معاونتهای دانشجویی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در استان اصفهان، مسئولان معتقدند که دانشگاههای زیر نظر وزارت علوم از جمله واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی مجری قوانین تصویبشده در ستاد مرکزی کشور هستند و باید سازوکار اجرای قوانین به واحدها اعلام و درنهایت بر اساس آن اقدام شود.
انتهای پیام
نظرات