• دوشنبه / ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1401021208017
  • خبرنگار : 71263

رشد تولید گاز آمریکا ضعیف شد

رشد تولید گاز آمریکا ضعیف شد

رشد تولید گاز طبیعی آمریکا همزمان با جست و جوی کشورهای متعدد برای یافتن منابع جدید تامین گاز و کاهش وابستگی به روسیه، ضعیف شد.

به گزارش ایسنا، آمریکا بزرگترین تولیدکننده گاز طبیعی جهان است اما منطقه آپالاشیا و وست تگزاس که دو منطقه تولیدکننده بزرگ این کشور هستند، شاهد کندی رشد تولید بوده اند و شرکتها عدم وجود زیرساخت خط لوله کافی را مقصر اصلی خوانده اند.

از زمان آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه که تقاضای کشورهای اروپایی برای گاز آمریکا را افزایش داد، قیمت گاز آمریکا حدود ۵۰ درصد افزایش پیدا کرد. این کشور که دومین صادرکننده بزرگ جهان است، با تقاضای اروپایی ها برای واردات حجم بیشتری گاز طبیعی مایع (LNG) روبروست.

رشد تولید در منطقه آپالاشیا که حدود ۷۳ درصد از گاز آمریکا را در سال ۲۰۲۱ تامین کرد، آهسته شده است زیرا ساخت خطوط لوله جدید برای انتقال گاز از منطقه پنسیلوانیا، اوهایو و ویرجینیای غربی برای شرکتهای انرژی به میزان فزاینده ای دشوار شده است.

با توجه به این که خطوط لوله در پرمیان شیل که دومین منطقه بزرگ تولید گاز آمریکاست، به سرعت پر می شود، تحلیلگران می گویند رشد تولید در منطقه تگزاس-نیومکزیکو ممکن است سال میلادی آینده به میزان قابل ملاحظه ای آهسته شود، مگر این که شرکتها، ساخت خطوط لوله جدید را آغاز کنند. منطقه پرمیان حدود ۱۹ درصد از گاز آمریکا را در سال ۲۰۲۱ تامین کرد.

تحلیلگران انرژی انتظار دارند میانگین قیمت پایه گاز در سال ۲۰۲۲ به ۴.۲۴ دلار به ازای هر میلیون واحد حرارتی بریتیش (mmBtu) برسد که بالاترین میانگین سالانه در هشت سال اخیر خواهد بود.

بزرگترین اقتصادهای اروپایی حدود ۱۸.۳ میلیارد فوت مکعب در روز گاز از روسیه وارد می کنند. آمریکا در حال حاضر می تواند حدود ۹.۸ میلیارد فوت مکعب در روز گاز به شکل  LNG صادر کند. چندین شرکت به دنبال افزایش صادرات هستند اما رشد قابل توجه ظرفیت جدید صادرات LNG تا دو سال آینده پیش بینی نمی شود.

یک میلیارد فوت مکعب برای تامین گاز حدود پنج میلیون خانه در آمریکا برای مدت یک روز کافی است.

در یک دهه اخیر، آپالاشیا منبع اصلی تولید گاز آمریکا بوده و تولید آن از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ به طور میانگین هر سال ۳۶ درصد رشد کرده است. اما ساخت خطوط لوله آهسته شده و میانگین نرخ رشد تولید به چهار درصد در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ افت کرد.

منطقه پرمیان بزرگترین میدان نفتی آمریکاست که در آنجا، به همراه نفت، گاز زیادی استخراج می شود. با استقرار قیمتهای نفت در محدوده ۱۰۰ دلار در هر بشکه، تحلیلگران انتظار دارند شرکتهای انرژی نفت بیشتری در منطقه پرمیان حفاری کنند و گاز همراه نفت خطوط لوله فعلی را در سال ۲۰۲۳ پر کند.

تولید گاز پرمیان از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۰ به طور میانگین ۱۷ درصد در سال رشد کند اما در سال ۲۰۲۱ نرخ رشد به هشت درصد نزول کرد.

در گذشته شرکتهای حفاری بخشی از گازهای همراه نفت را می سوزاندند اما فشار از سوی ایالتها و سرمایه گذاران برای رعایت سیاستهای محیط زیستی و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، آنها را مجبور کرد مشعل سوزی را کاهش دهند.

بر اساس گزارش رویترز، چندین شرکت انرژی علاقمند به ساخت خطوط لوله جدید در منطقه پرمیان هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha