سرهنگ مهدی قاسمی صبح روز یکشنبه اظهار کرد: در کنار خجسته بودن این عید مسلمین، باز هم شاهد هستیم که برای جمعآوری فطریه و کفاره روزه، در فضای مجازی خصوصاً شبکههای اجتماعی، تبلیغاتی نظیر ما وجوه نقد شما را به مستحق حقیقی میرسانیم یا در پوشش عناوین دروغین مؤسسههای خیریه و سازمانهای رسمی بهزیستی و کمیته امداد که مورد اعتماد مردم هستند، به دنبال کلاهبرداری از آنان هستند.
وی اضافه کرد: شهروندانی که فریب این کلاهبرداران سایبری را بخورند، امکان دارد علاوه براینکه وجوه نقد واریزی به حساب کلاهبرداران واریز میشود، با هدایت آنها به درگاههای اینترنتی جعلی بانکی، مشخصات حساب آنها فیشینگ شده و در اقدام بعدی، کل موجودی حساب آنها بهسرقت رفته و یا از حساب آنها برای مقاصد مجرمانه دیگری، سوء استفاده شود.
این مقام سایبری با اشاره به اینکه کاربران فضای مجازی برای کمک به نیازمندان به مؤسسات خیریه شناخته شده و دارای مجوز مراجعه کنند و فریب پیامها و سایتهای جعلی را نخورند؛ از عموم مردم خواست به هیچ عنوان به کانالها و گروههایی که در شبکههای اجتماعی اقدام به جمعآوری کمک مالی به نام مؤسسههای خیریه مینمایند اعتماد نکنند.
رئیس پلیس فتا استان بوشهر بیان کرد: مجرمین سایبری با سوء استفاده از این فضای معنوی و اقدام خداپسندانه و انساندوستانه مردم، اقدام به طراحی صفحات و درگاههای جعلی با مشخصات ظاهری مشابه با مؤسساتی اعم کمیتهامداد و بهزیستی کرده و با این طریق اطلاعات حساب کاربران کمککننده را کپی و فیشینگ نموده و در ادامه موجودی حساب آنها را بهسرقت میبرند.
قاسمی در این راستا و برای پیشگیری از آسیبپذیری و جلوگیری از ایجاد ضرر و زیان به کاربران توصیه کرد: تا در صورت امکان، مبالغ مربوط به فطریه یا کفاره احتمالی روزههای خود را بصورت حضوری به افراد مستمند واجد الشرایط یا با مراجعه به شعب کمیته امداد و بهزیستی و مؤسسات خیریه رسمی، پرداخت کنند.
وی افزود: اگر به هر علتی قصد دارید از طریق پرداخت اینترنتی اینکار را انجام دهید، برای اطلاع از آدرس صحیح ارگانها و مؤسسات مذکور، به خبرگزاریهای معتبر بهویژه اطلاعرسانی صدا و سیما توجه کنند.
رئیس پلیس فتا بوشهر همچنین خاطرنشان کرد: جهت واریز مبالغ به حساب مؤسسات خیریه اعم از کمیته امداد، بهزیستی برای کمکهای نوع دوستانه، آدرس سایتهای معتبر اصلی آن ارگان در قسمت آدرس بار (Address bar) مرورگر اینترنتی تایپ کرده و از رفتن و باز کردن لینکهایی که در سایتهای مختلف یا در شبکههای اجتماعی تبلیغ شده خودداری نموده و در زمان پرداخت از رمزهای دوم یکبار مصرف، استفاده کنند.
شایان ذکر است، پلیس فتا بهصورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به شهروندان بوده و کاربران میتوانند مشکلات و شکایات خود را در خصوص این گونه مؤسسات از طریق مراجع قضایی طرح شکایت کنند تا از سوی پلیس فتا موضوع رسیدگی شود و یا با استفاده از سایت پلیس فتا به آدرس www.Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریتهای سایبری، لینک ثبت گزارشهای مردمی و یا Cyberpolice@ در کلیه شبکههای اجتماعی داخلی با ما در ارتباط باشند.
انتهای پیام
نظرات