• یکشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۰۲:۲۹
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1401021106906
  • خبرنگار : 71533

پارسایی:

تصویب کلیات طرح واردات خودرو فقط به نفع خودروسازان داخلی است

تصویب کلیات طرح واردات خودرو فقط به نفع خودروسازان داخلی است

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس دهم گفت: وقتی قرار باشد در صورت صادرات خودرو و لوازم یدکی، اجازه واردات داده شود، چه کسی جز خودروساز داخلی این امکان را می‌یابد که چنین عمل کند؟ از این جهت، با مصوبه مجمع تشخیص واردات خودرو هم در کنار ساختش، عملاً به خودروسازان داخلی منحصر می‌شود.

بهرام پارسایی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تصویب کلیات طرح واردات خودرو در مجمع تشخیص مصلحت نظام، اظهار کرد: مصوبه اخیر مجلس و  مجمع را می‌توان به نوعی آدرس غلط دادن تعبیر کرد. ما در قوانین موجود ممنوعیتی برای واردات خودرو نداشتیم که حالا لازم باشد این مانع برداشته شود. چند سال پیش سران سه قوه تصمیم گرفتند به دلیل خروج ارز از کشور واردات کالاهای لوکس را ممنوع کنند که البته در این مصوبه اسامی این کالاها نیز اعلام نشده است و قاعدتا خودرو جزو کالای لوکس هم نبود؛ بنابراین ما قانونی برای ممنوعیت واردات خودرو نداشتیم.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس دهم با بیان اینکه مصوبه سران سه قوه در اول خردادماه در صورت عدم تمدید، ابطال می‌شود و بنابراین بازهم نیازی به مصوبه برای آزادسازی واردات خودرو نبود، تاکید کرد: در صورتی که این طرح اخیر مجمع، تصویب شود، در عمل منجر به انحصار واردات برای خودروسازهای داخلی خواهد شد که عملاً در کنار انحصار تولید داخلی برای خودروسازان  بدل به ایجاد موقعیتی رانت‌خیز و فسادساز دیگر می‌شود.

وی تصریح کرد: وقتی قرار باشد در صورت صادرات خودرو و لوازم یدکی، اجازه واردات داده شود، چه کسی جز خودروساز داخلی این امکان را می‌یابد که چنین عمل کند؟ پس با مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام واردات خودرو هم در کنار ساخت آن، عملاً به خودروسازان داخلی منحصر می‌شود. از این جهت می‌توان تصویب کلیات چنین طرحی به جای آزادسازی واردات را «ممنوعیت همیشگی واردات خودرو» نامید.

پارسایی با یادآوری سخنان رهبری و رییس قوه قضاییه درباره کیفیت پایین خودروهای داخلی و افزایش قیمت آنها و نیز فرمان رییس‌جمهوری به خودروسازان، اظهار کرد: در کنار این موارد امروز هم شنیدیم که رییس قوه مقننه هم گفته که با 5000 دلار می‌توان خودروهای باکیفیت بسیار بالا واردات کرد؛ پس چطور است که وقتی همه سران حکومت به وضعیت نامطلوب بازار خودروهای داخلی اذعان دارند بازهم نمی‌توان مشکل را حل کرد؟

نماینده مجلس دهم تاکید کرد: به جای این اقدامات فعلی می‌توان مصوبه سران سه قوه را تغییر داد و به جای انحصاری‌کردن واردات خودرو، مشخص کرد که چه کسانی در فضای رقابتی و شفاف خودرو واردات می‌کنند، با چه هزینه‌ای این کار را انجام می‌دهند، دولت چه مقدار از آن عوارض واردات می‌گیرد و در نهایت خودرو وارداتی باید با چه قیمتی به بازار برود؟

وی در پایان گفت: در غیر این صورت، خودروساز داخلی که با تکنولوژی از رده خارج سالی یک میلیون خودرو می‌سازد و این تولید بی‌کیفیت را با قیمتی چند برابر ‌واقعی به مردم تحمیل می‌کند، واردات را هم طوری تنظیم می‌کند که باعث ارزان شدن تولید خودش نشود و قیمت خودروی وارداتی هم آنطور که خودش بخواهد تنظیم می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۲-۱۱ ۱۵:۳۲

وقتی خودروساز قادر ب تامین تقاضای داخلی نیست ، کدام خودرو را می‌خواهد صادر کند؟ حضراتی ک واردات خودرو رو مشروط ب صادرات میکنن ازین موضوع اطلاع ندارن یا در ایران حضور ندارن !