• شنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401021006279
  • خبرنگار : 71415

موافقت پوتین و زلنسکی با شرکت در اجلاس گروه ۲۰ / واشنگتن: روسیه نباید باشد

موافقت پوتین و زلنسکی با شرکت در اجلاس گروه ۲۰ /  واشنگتن: روسیه نباید باشد

رئیس‌جمهوری اندونزی اعلام داشت، روسای جمهور روسیه و اوکراین شرکت در نشست آتی گروه ۲۰ را قبول کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی و رئیس فعلی گروه ۲۰، این اظهارات را در یک بیانیه تلویزیونی مطرح کرد و در آن گفت که اخیرا با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفتگوهای تلفنی داشته است. او بیان کرد که از هر دو رهبر اوکراین و روسیه خواسته که از طریق مذاکره به جنگ پایان دهند.

او تاکید کرد: من بر اهمیت پایان فوری جنگ تاکید کردم. من همچنین تاکید کردم که تلاش‌های مربوط به صلح باید ادامه یابند و اندونزی آماده است به این تلاش‌های صلح‌آمیز کمک کند.

وی بیان داشت که از پوتین و زلنسکی برای حضور در نشست گروه ۲۰ همچنان که جنگ در اوکراین تأثیر زیادی بر اقتصاد جهانی دارد دعوت کرده است. ویدودو گفت: ما درک می‌کنیم که گروه ۲۰ نقش کاتالیزور را در بهبود اقتصاد جهانی ایفا می‌کند.

ویدودو تاکید کرد که با درخواست رهبر اوکراین برای ارائه تسلیحات مخالفت کرده اما در عوض کمک‌های بشردوستانه به اوکراین ارسال خواهد کرد. ویدودو بیان داشت: حکم قانون اساسی اندونزی و اصول سیاست خارجی کشورمان، ما را از ارائه کمک تسلیحاتی به دیگر کشورها منع می‌کند. با این حال، ما آماده ارائه کمک‌های بشردوستانه به اوکراین هستیم.

به گزارش آسوشیتدپرس، جوکو ویدودو رئیس جمهور اندونزی در ادامه بیانیه‌اش گفت: با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه تلفنی صحبت کردم. پوتین از دعوت شدنش به اجلاس گروه ۲۰ تشکر کرد و گفت که در آن شرکت خواهد کرد.

رئیس جمهور اندونزی تاکید کرد که با پوتین درباره اهمیت دستیابی به توافق صلح با رهبری اوکراین و پایان دادن فوری به جنگ صحبت کرده است. این کشور حوزه جنوب شرق آسیا اعلام کرد، آماده است به هر نحوی که می‌تواند به ارائه حمایت بشردوستانه پرداخته و به روند صلح کمک کند.

ظاهرا دعوت از پوتین برای شرکت در این اجلاس بین دولتی که قرار است در ۲۰ نوامبر برگزار شود، یک روز پس از دعوت از ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به این اجلاس به رغم اینکه اوکراین بخشی از گروه ۲۰ نیست صورت گرفته است.

زلنسکی روز چهارشنبه در توییتر نوشت که او و ویدودو با یکدیگر گفتگو داشته‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، این دو در این گفتگو در مورد مسائل مربوط به امنیت غذایی صحبت کردند؛ موضوعی که مقامات بارها هشدار داده‌اند که یک مشکل جهانی است که با جنگ  اوکراین تشدید می‌شود.

زلنسکی همچنین گفت که از اندونزی به خاطر حمایتش از "حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین، به ویژه از بابت اتخاذ موضعی روشن در سازمان ملل" تشکر کرده است.

اجلاس سران گروه ۲۰، متشکل از بزرگترین اقتصادهای جهان، از جمله آمریکا، اتحادیه اروپا، ژاپن، هند، عربستان سعودی و چین، قرار است با هدف بحث در مورد مسائل مربوط به سلامت جهانی، افزایش دیجیتالی شدن اقتصاد جهانی، تغییرات آب و هوایی و امنیت انرژی (از موضوعاتی که که در بحبوحه جنگ روسیه در اوکراین، فوریت جدیدی پیدا کرده است) برگزار شود.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید گفت که بایدن، رئیس جمهور آمریکا از دعوت از زلنسکی استقبال کرد اما گفت که موضع او در قبال مسکو روشن است. او تاکید کرد: رئیس‌جمهور آمریکا در مورد دیدگاه خود صریح بوده است: دیگر نباید شکل سابق تعاملات معمول وجود داشته باشد و روسیه نباید بخشی از این تعاملات باشد.

ساکی گفت: رئیس جمهور آمریکا علنا مخالفتش را با شرکت پوتین در اجلاس گروه ۲۰ ابراز کرده است. ما از شرکت اوکراین در این اجلاس استقبال کرده‌ایم. ما دیدگاهمان را گفته و تصریح کرده‌ایم که از نظر ما روسیه نباید بخشی از این تعاملات چه به صورت علنی و چه خصوصی باشد.

او به خبرنگاران تصریح کرد که واشنگتن درک می‌کند که این دعوت از روسیه "قبل از حمله به اوکراین" انجام شده است.

جالینا پورتر، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم به خبرنگاران عنوان کرد: آمریکا همچنان معتقد است که نمی‌تواند در قبال مشارکت‌های روسیه در جامعه بین‌المللی یا نهادهای بین‌المللی تعاملات معمول سابق وجود داشته باشد.

او درباره اینکه آیا آمریکا هم در این اجلاس شرکت می‌کند یا خیر اظهارنظر نکرد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت، پوتین در جریان این گفتگوها برای ریاست اندونزی بر گروه ۲۰ آرزوی "موفقیت" کرد. او گفت: اما فعلا برای صحبت درباره شرایط شرکت روسیه در این اجلاس زود است.

به این ترتیب او فرمت شرکت روسیه در این اجلاس را در هاله‌ای از ابهام قرار داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۲-۱۰ ۲۰:۰۳

کشورهای گروه ۲۰ نباید به پوتین جنایتکار جنگی اجازه حضور دهند !

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۱۰ ۲۲:۰۲

پوتین اگه التماس هم کنه دیگه جایی در جامعه جهانی نداره . ایشون این همه جنایت کرده نباید مفت در بره . خواهیم دید که جانیان در هر رده ای کیفر خواهند دید ... در همین دنیا

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۱۱ ۰۷:۴۰

امریکا میتواند شرکت نکند و امریکا چه شرکت بکند وچه نکند فرقی نمیکند آن چیزی که مهم است فعلآ امریکا با یک جانبه گرای و تحریمهای خود اقتصاد جهانی را با تورم شدید روبرو کرده است و دنیا و جهان باید فکری بکنند که دلار امریکا را پطور از سیستم مالی و تجارت خود خارج بکنند تا کمتر دپار تورم بشوند .

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۱۱ ۲۱:۵۰

یک جنایتکار نباید راهش بدن باید ازجامعه جهانی ترد بشه

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۱۲ ۰۲:۰۵

بنظرم روسیه باید از تمام مناسبت ها و اجلاس های بین‌المللی حذف کنن حق وتوش هم بی اعتبار کنن یه کشور متجاوز و سلطه جو که حتی به هم زبانهای خودش رحم نکرده

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۱۳ ۲۳:۲۶

روسیه باید از تمام اجلاس حذف بشه بودن با جنایتکارها در یک جلسه توهین به اعضاست