دکتر «حسن بهرامنیا» در نشست شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت با اشاره به این که بازارچه های سه گانه استان ظرفیت مطلوب برای توسعه صادرات هستند، اظهار کرد: در صدد هستیم با کمک بخش خصوصی و با استفاده از تمام ظرفیتهای مادی و معنوی استان نسبت به گشایش مبادی مرزی استان اقدام کنیم و در این راستا تلاش میکنیم مرزنشینان ما از قبل مراودات مرزی فوایدی را به دست بیاورند.
استاندار ایلام در ادامه با بیان این مطلب که در سال جاری ۹.۶ رشد اقتصادی برای استان در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: ۴ درصد آن مربوط به بهره وری و ۵.۶ مربوط به بخش سرمایهگذاری بوده که با تلاش جهادی و کار شبانه روزی این امر قابل دسترسی است.
وی با اعلام این خبر که در سال گذشته ۱ میلیارد و ۱۶۰ میلیون دلار کالا از مرز مهران به کشور عراق صادر شده است اظهار داشت: باید تلاش کنیم که این مرز در بین مرزهای ۱۲ گانه کشور، مقام اول صادرات را به دست آورد.
بهرام نیا با اشاره گشایش مرز هلاله شمالی گفت: با تلاش تیم مدیریتی استان مرز هلاله شمالی گشایش یافت و یکی از آرزوهای دیرینه مردم این دیار محقق شد.
وی ادامه داد: یکی از مصادیق کارهای جهادی موضوع هلاله شمالی بود و هم اکنون هم کارهای زیرساختی آن به بطور جدی در حال انجام است.
نماینده عالی دولت در استان با اشاره به ارسال اولین محموله صادراتی از مرز هلاله شمالی گفت: محموله های بعدی هم به زودی به کشور عراق صادر خواهد شد.
وی با عنوان این مطلب که فرایند قانونی ایجاد بازارچه لاله شمالی نیازمند مساعدت هیئت دولت است و روند قانونی آن در حال طی شدن است، اضافه کرد: خوشبختانه مسئولیت بازارچهها با وزارت کشور است و این فرصت مناسبیست که استانداری به عنوان متولی به این مقوله ورود پیدا کند تا زیرساختها را با کمک سایر دستگاه ها فراهم نماید و نصف دیگر عملیات رونق بازارچه ها مرزی بر عهده طرف مقابل است.
استاندار ایلام در ارتباط با مرز چیلات و چنگوله نیز گفت: در رابطه با مرز چیلات به زودی جلسهای با نماینده ویژه استانداری میسان عراق خواهیم داشت و بعد از ماه مبارک رمضان هم برای پیگیری بازارچه چنگوله به استان واسط عراق سفر خواهیم کرد.
وی در ادامه با عنوان این مطلب که در راه اندازی بازارچه ها باید از توان و ظرفیت مرزنشینان استفاده شود، اضافه کرد: از آنجا که ما رافع مشکلات بخش خصوصی هستیم از تجار و بازرگانان نیز انتظار داریم در راستای رونق بازارچه های مرزی استان فعالیت خود را دوچندان کنند.
بهرام نیا در جمع بندی این بخش از سخنانش خواستار پای کار آمدن اتاق بازرگانی برای گسترش و رونق بازار چه هلاله شمالی شد و خاطر نشان کرد: سه بازارچه چنگوله، چیلات و هلاله شمالی کارکرد استانی و ملی دارند و همه باید از آنها بهره مند و سهیم باشند تا از این ظرفیت ها در راستای منافع مردم استان استفاده شود.
استاندار ایلام در بخش دیگری از سخنانش به مسائل و مشکلات پیش روی کارخانه سیمان ایلام پرداخت و گفت: یکی از مطالبات به حق مردم جلوگیری از خام فروشی شرکتهای تولیدی در استان است و در این راستا کارخانه سیمان ایلام باید تنوع تولید محصول را در نظر بگیرد.
بهرامنیا با بیان اینکه شرکت های بزرگ استان باید به این سمت و سو حرکت کنند که تنوع محصول را داشته باشند زیرا هم اشتغال و هم زنجیره ارزش را به دنبال دارد، افزود: متناسب با خدماتی که این شرکتها از استان دریافت می کنند در حوزه مسئولیت های اجتماعی وظایفی هم دارد که باید به انجام آن اهتمام ویژه ای داشته باشند و این مطالبه بنده از تمام صنایع و صنوف استان است.
استاندار ایلام در پایان گفت: کارخانه سیمان ایلام باید به گونه ای برنامه ریزی کند که در بلندمدت برق مورد نیاز خود را از طریق ژنراتور تامین کند زیرا اگر بنابر قطع کردن برق باشد اولویت ما تامین برق خانگی خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات