هر چند کارگروه اضطرار مقابله با آلودگی هوا صبح امروز (۵ اردیبهشتماه) تشکیل شد اما تصمیمی برای اعلام تعطیلی مدارس و ادارات گرفته نشد. این در حالی است که روز گذشته ادارهکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به پیشبینی هواشناسی، هشدار سطح نارنجی صادر کرده بود.
گرد و خاک خوزستان، ۴۳۴ نفر را به مراکز درمانی کشاند
دکتر حبیب حیبر معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: در پی وقوع پدیده ریزگردها در مناطق مختلف استان خوزستان در روز دوشنبه، ۴۳۴ بیمار دارای علائم تنفسی به مراکز درمانی استان خوزستان مراجعه کردند و تحت مراقبت قرار گرفتند.
به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی اهواز، وی افزود: در وضعیت بروز گرد و خاک از عموم مردم به ویژه بیماران قلبی، تنفسی و سالمندان درخواست میشود توصیههای پزشکی را کاملا رعایت کنند و هنگام قرار گرفتن شاخص آلایندگی در وضعیت خطرناک، حتیالامکان از منزل خارج نشوند.
برای حل معضل ریزگردهای خوزستان، دیپلماسی منطقهای تقویت شود
مجتبی یوسفی نماینده اهواز در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وقوع گرد و غبار در خوزستان اظهار کرد: یکی از دغدغههای بحق مردم این است که میگویند تا گرد و غبار و ریزگردها به تهران نرسد، کسی به فکر استانهای غربی و جنوبی از جمله خوزستان نیست؛ حدود دو ماه است که نفس مردم تنگ شده و زندگیشان به مخاطره افتاده است و شاهد سوء مدیریتها هستند بنابراین در سطح ملی در این خصوص تذکر دادهایم.
وی افزود: در حال پیگیری برداشت ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی در دولت قبل هستیم تا گزارشی در مورد اینکه این اعتبارات کجا هزینه شد، به مردم ارائه شود.
یوسفی گفت: با ارسال نامهای به رئیس جمهور نیز پیگیر اصلاح مدیریت منابع آب و تامین حقآبه تالابها و رودخانهها هستیم.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه عمده ریزگردهای اخیر در خوزستان منشاء خارجی داشتهاند، باید دیپلماسی منطقهای برای حل این معضل تقویت شود. از رئیس جمهور، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و وزرا میخواهیم نسبت به سیاسیکاری دولت قبل در خوزستان و برخی دیگر از استانها که دچار مشکل هستند، اقدام کنند.
نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تذکر به وزیر امور خارجه در خصوص وضعیت گرد و غبار در خوزستان افزود: پیشنهاد میشود رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در کنار وزیر امور خارجه، از دیپلماسی منطقهای استفاده کند؛ باید اجلاسی در خوزستان و اهواز که مرکز این ریزگردها است، برگزار و تبعات نبود توجه به موضوعات زیست محیطی در منطقه گوشزد شود تا از ظرفیت دیپلماسی در کنار ظرفیتهای داخلی برای حل معضل ریزگردها استفاده شود.
وی با اشاره به اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان به خوزستان به منظور مدیریت ریزگردها گفت: با توجه به نامهای که برای رئیس جمهور ارسال شده است، انتظار میرود در کوتاهمدت تامین حقآبه تالابها و هزینهکرد مناسب و در بلندمدت نیز استفاده از دیپلماسی منطقهای انجام شود.
یوسفی با اشاره به گله بحق مردم از روند تعطیلیها در این شرایط افزود: در روزی که گرد و غبار رخ داده است، نباید مردم را بلاتکلیف بگذارند. هواشناسی از قبل، وقوع گرد و غبار را پیشبینی میکند؛ چرا میگذاریم مردم از منزل خارج شوند و بعد تعطیلی را اعلام میکنیم؟ این نشان از سوء مدیریت است.
وی با تاکید بر لزوم اتخاذ به موقع تصمیم در مورد تعطیلیها گفت: چه چیزی مهمتر از سلامت مردم است که با نبود اطلاعرسانی مناسب، این گونه سلامت مردم را به مخاطره میاندازیم؟ در این خصوص روز دوشنبه به سازمان مدیریت بحران کشور و وزارت کشور تذکر دادیم.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در بررسی بودجه سال ۹۸ در مجلس دوره قبل، یک هزار میلیارد تومان از منابع ارزش افزوده شهرداریها و دهیاریهای کشور برداشت و به صندوق سازمان حفاظت محیط زیست کشور واریز شد و با بیدقتی که رخ داد، حداقل ۵۵۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان از حق آلایندگی شهرداریها و دهیاریهای خوزستان برداشت شد. چرا مجلس دوره قبل اجازه داد این حق آلایندگی استانهای آلاینده در سطح کشور برداشت شود و بیشترین ضرر نیز به خوزستان وارد شد.
وی افزود: در دو سال گذشته در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی اجازه برداشت از محل سهم آلایندگی خوزستان را ندادهایم.
غلظت گرد و خاک امیدیه، بیش از ۳۱ برابر حد مجاز
شهریار عسگری مدیر روابط عمومی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان در گفتوگو با ایسنا، در خصوص میزان آلایندههای پدیده گرد و خاک امروز اظهار کرد: در پی وقوع گرد و غبار در استان خوزستان، طبق آخرین اندازهگیریها تا ساعت ۱۳ ظهر امروز (۵ اردیبهشتماه) میزان ذرات ریزگردها در هوای امیدیه ۴۷۰۸ میکروگرم در متر مکعب بوده است.
وی افزود: با توجه به اینکه میزان مجاز آلایندهها در هوا ۱۵۰ میکروگرم در مترمکعب است، غلظت گرد و غبار در امیدیه به بیش از ۳۱ برابر حد مجاز رسیده است.
مدیر روابط عمومی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: میزان غلظت آلایندههای گرد و غبار در ماهشهر ۱۷۸۳، بندر امام(ره) ۱۱۵۸، رامشیر ۱۰۹۴، بهبهان ۹۱۸، اهواز ۷۰۸، مسجدسلیمان ۶۰۱، شوش ۵۱۰، حمیدیه ۴۳۰، ایذه ۴۲۵، گتوند ۳۶۶، دزفول ۳۶۱، شادگان ۲۷۶ و اندیمشک ۲۱۲ و سوسنگرد ۱۷۶ میکروگرم در مترمکعب اندازهگیری شده است.
وی افزود: بدین ترتیب غلظت گرد و غبار در ماهشهر به بیش از ۱۱ برابر حد مجاز، بندر امام(ره) و رامشیر بیش از هفت برابر حد مجاز، بهبهان بیش از شش برابر حد مجاز و در اهواز و مسجدسلیمان بیش از چهار برابر حد مجاز رسیده است.
ادامه وقوع طوفانهای لحظهای در خوزستان
محمد سبزهزاری مدیرکل هواشناسی خوزستان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ورود سامانه بارشی و بالا بودن ضرایب ناپایداری تا اواخر هفته به ویژه امروز و فردا به تناوب سبب رگبار و رعد و برق به ویژه در مناطق شرقی و شمالی، در نقاط مستعد بارش تگرگ، در بعضی ساعات وزش باد شدید، طوفانهای لحظهای، خیزش گرد و خاک به ویژه در مناطق غربی، جنوبی و مرکزی خواهد شد.
وی افزود: شمال خلیج فارس نیز امروز مواج خواهد بود.
مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: در شبانهروز گذشته امیدیه با ۳۷.۹ و ایذه با ۱۴.۸ درجه سانتیگراد به ترتیب گرمترین و خنکترین نقاط استان خوزستان گزارش شدهاند. در این مدت تغییرات دمای اهواز بین ۳۶ و ۲۳.۹ درجه سانتیگراد رسیده است.
آشوب جوی در خوزستان/ تشکیل کارگروه اضطرار مقابله با آلودگی هوا
محمدجواد اشرفی دبیر کارگروه اضطرار آلودگی هوای خوزستان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت وقوع گرد و غبار در خوزستان گفت: این وضعیت در پی آشوب جوی که غیرقابل پیشبینی بوده ایجاد شده است؛ روز گذشته در آبادان و خرمشهر نیز این شرایط ایجاد و شاهد کاهش دید افقی بودیم اما سریعا این وضعیت رفع شد.
وی افزود: تا ساعت ۸ صبح شرایط اهواز خوب بود اما به صورت ناگهانی وضعیت تغییر کرد.
اشرفی با بیان اینکه کارگروه اضطرار مقابله با آلودگی هوا در حال برگزاری است، گفت: هنوز تصمیمی برای تعطیلی اتخاذ نشده اما در حال بررسی هستیم و در صورت تعطیلی سریعا موضوع اطلاعرسانی میشود.
۱۲ شهر خوزستان درگیر گرد و غبار شدید
شهریار عسگری مدیر روابط عمومی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه ۱۲ شهر خوزستان درگیر گرد و غبار شدید هستند، در خصوص میزان آلایندههای پدیده گرد و خاک امروز اظهار کرد: در پی وقوع گرد و غبار در استان خوزستان، طبق آخرین اندازهگیریها تا ساعت ۹ صبح امروز (۵ اردیبهشتماه) میزان ذرات ریزگردها در هوای اهواز ۹۱۳ میکروگرم در متر مکعب بوده است.
وی افزود: با توجه به اینکه میزان مجاز آلایندهها در هوا ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است، غلظت گرد و غبار در اهواز به بیش از ۶ برابر حد مجاز رسیده است.
عسگری بیان کرد: بر اساس آخرین اندازهگیریها تا ساعت ۸ صبح امروز میزان ذرات ریزگردها در هوای آبادان ۱۷۵۱ و خرمشهر ۱۷۶۳ میکروگرم در متر مکعب بوده است بدین ترتیب غلظت گرد و غبار در این شهرها به بیش از ۱۱ برابر حد مجاز رسیده است.
افزایش غلظت خاک در خوزستان در ساعات آینده
محمد سبزهزاری مدیرکل هواشناسی خوزستان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وقوع گرد و غبار شدید در اهواز و دیگر شهرهای استان خوزستان در صبح امروز اظهار کرد: ماندگاری گرد و غبار در خوزستان حداقل تا چهار پنج ساعت دیگر ادامه دارد.
وی افزود: میزان غلظت گرد و غبار نیز در حال افزایش است بنابراین در ساعات آینده غلظت گرد و غبار بالاتر میرود.
سبزهزاری گفت: بر اساس اطلاعیهای که از روز جمعه (۲ اردیبهشتماه) صادر شد، اعلام کردیم که تا اواخر روز سهشنبه پتانسیل ایجاد چنین شرایطی وجود دارد؛ هر چند نمیتوان به صورت دقیق نقطه درگیر گرد و غبار را اعلام کرد.
مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: پیشنهاد تعطیلی داده شده اما تصمیمگیری در این زمینه در دست ما نیست.
غلظت خاک اهواز، بیش از ۲۲ برابر حد مجاز
شهریار عسگری مدیر روابط عمومی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان در گفتوگو با ایسنا، در خصوص میزان آلایندههای پدیده گرد و خاک امروز اظهار کرد: در پی وقوع گرد و غبار در استان خوزستان، طبق آخرین اندازهگیریها تا ساعت ۱۰ صبح امروز (۵ اردیبهشتماه) میزان ذرات ریزگردها در هوای اهواز ۳۳۷۲ میکروگرم در متر مکعب بوده است.
وی افزود: با توجه به اینکه میزان مجاز آلایندهها در هوا ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است، غلظت گرد و غبار در اهواز به بیش از ۲۲ برابر حد مجاز رسیده است.
وی افزود: بدین ترتیب غلظت گرد و غبار در شادگان بیش از ۱۰ برابر حد مجاز، ماهشهر بیش از هشت برابر حد مجاز، شوش بیش از شش برابر حد مجاز، بندر امام(ره) بیش از پنج برابر حد مجاز، سوسنگرد بیش از چهار برابر حد مجاز، رامشیر و حمیدیه به بیش از سه برابر حد مجاز رسیده است.
آمادگی ارائه خدمات پیش بیمارستانی در گرد و غبار خوزستان
وحید شعبانی سرپرست جمعیت هلال احمر خوزستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به شرایط نامساعد جوی و بروز پدیده گرد و خاک شدید در استان خوزستان، تیمهای امداد و نجات این جمعیت در حالت آمادهباش قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به امکان بروز مشکلات تنفسی برای خوزستانیها و افزایش ماموریتهای اورژانس، افزود: تیمهای عملیاتی این جمعیت آمادگی دارند تا در صورت اعلام نیاز دانشگاههای علوم پزشکی، به پشتیبانی از تیمهای فوریتهای پزشکی برای پوشش عملیاتهای پیش بیمارستانی و انتقال متاثرین از گرد و غبار به مراکز درمانی بپردازند.
هوای دو شهر خوزستان در وضعیت "بسیار ناسالم"
شهریار عسگری مدیر روابط عمومی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت هوای شهرهای خوزستان، اظهار کرد: طبق آخرین اندازهگیریها تا ساعت ۱۱ صبح امروز (۵ اردیبهشتماه) شاخص کیفی هوای اهواز ۲۵۶، خرمشهر ۲۲۷، شادگان ۱۹۱ و ماهشهر ۱۵۷ بوده است.
وی افزود: صبح امروز وضعیت هوای شهرهای اهواز و خرمشهر در وضعیت بسیار ناسالم و شهرهای ماهشهر و شادگان در وضعیت ناسالم قرار داشته است.
مدیر روابط عمومی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در این مدت هوای شوشتر، شوش، سوسنگرد، آبادان، حمیدیه، اندیمشک، بندر امام(ره) و دزفول نیز برای گروههای حساس ناسالم بوده است.
انتهای پیام
نظرات