حجت الله شهبازی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بحث کیفیت و یکنواختی و عملکرد در واحد سطح از مهمترین موارد در تولید گرو بوده که به همین منظور یکی از مهمترین راهکارهای پیش بینی شده در سطح کشور و دنیا که از نظر علمی قابل اجراست سرشاخه کاری برای درختان گردو موجود است.
وی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۵ در استان همدان به عنوان اولین استان کشور سرشاخه کاری درختان گردو اجرا و شروع شد، افزود: تا پایان سال ۱۴۰۰ حدود ۳۷۰ هزار پیوند بر روی درختان باغات گردو استان مستقر شده که با عملکرد و گیرایی خوبی روبرو بود.
شهبازی خاطر نشان کرد:از این تعداد پیوند سرشاخه کاری شده بر روی درختان موجود باغات گردو استان تعداد ۷۰ هزار پیوند سرشاخه کاری در سال گذشته انجام گرفت که بر اساس پیش بینی امسال نیز به همین میزان اجرای پیوند سرشاخه کاری باغات گردو در استان اجرا خواهد شد.
شهبازی با تاکید بر اینکه با این اقدام شاهد یکنواختی محصول تولیدی گردوی استان در آینده خواهیم بود تا بتوانیم صادرات گردوی خود را به بازار جهانی افزایش دهیم یاد آور شد: افزایش کیفیت محصول، کاهش هزینه کارگری، افزایش مکانیزاسیون افزایش درآمد بیشتر باغداران گردو و اقتصادیتر شدن تولید گردو را میتوان از مهمترین اثرات سرشاخه کاری درختان گردو دانست.
وی با بیان اینکه استان همدان به عنوان اولین استان کشور زنجیره تولید نهال گردوی پیوندی گواهی شده را اجرا کرده و استانهای دیگر دنبالهرو همدان در رابطه با تولید نهال گردو پیوندی و ایجاد باغ مادری هستند،گفت: استان همدان بزرگترین تولید کننده گردو در سطح کشور به شمار میرود و این استان از نظر مساحت باغات گردو اولین استان کشور تلقی میشود.
شهبازی با اشاره به اینکه استان همدان با ۱۹ هزار و ۶۰۰ هکتار سطح زیر کشت گردو در حدود ۱۲ درصد باغات گردو کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: سال گذشته استان همدان با تولید بیش از ۶۴ هزار تن گردو ۲۴ درصد گردوی کشور را تولید کرد.
وی یاد آور شد: سرمازدگی بهاره از مهمترین نگرانیها برای باغات گردو به شمار میرود.
انتهای پیام
نظرات