• چهارشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ / ۲۱:۰۴
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1401013119559
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

کارشناس مذهبی:

شب‌ قدر، شب گشایش درهای رحمت الهی است

شب‌ قدر، شب گشایش درهای رحمت الهی است

ایسنا/آذربایجان شرقی یک کارشناس مذهبی گفت: شب قدر، شب نزول قرآن و فرشتگان الهی است و فصائل و کرامات فراوانی در روایات و قرآن کریم برای آن یاد شده است که اگر اعمال این شب‌ها را به خوبی انجام دهیم، رحمت الهی شامل حال ما می‌شود.

حجت‌الاسلام ناصر فروهی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اهمیت و فضیلت شب‌های قدر، اظهار کرد:  بهترین منبع برای پی بردن به فضائل شب‌های قدر، منابع دینی و مهمترین آنها، قرآن، سنت نبوی و عترت اهل بیت(ع) است که فضائل بسیاری برای این شب‌ها بیان کرده‌اند.

وی با اشاره به مهمترین این فضائل افزود: طبق فرمایش قرآن، شب قدر، شب نزول قرآن است و باید به عظمت آن پی ببریم که قرآن کتاب مقدس و نشان دهنده‌ی برنامه‌ی زندگی انسان‌ها است و انسان می‌تواند با عمل به آن، به سعادت برسد که اگر روی برگرداند، اهل شقاوت خواهد بود.

وی ادامه داد: در چنین شبی قرآن نازل شده است، قرآنی که سعادت و شقاوت انسان با آن عجین شده و در آیه‌های قرآن نیز اشاره شده است که إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ، ما قرآن را در شب قدر نازل کردیم؛ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ، شب قدر از هزار ماه ارجمندتر است که امام سجاد(ع) نیز در صحیفه سجادیه به آن اشاره کرده است و عبادت و بندگی در شب‌های قدر را برابر با عبادت در هزار ماه عنوان کرده است.

حجت‌الاسلام فروهی خاطرنشان کرد: در این شب فرشتگان الهی که مهمترین آنها جبرییل امین الله است، نازل می‌شوند و خیرات و برکات فراوانی را برای بندگان الهی به همراه می‌آورند؛ بنابراین جایگاه فرشتگان الهی به‌ویژه جبرییل امین الله نشان دهنده‌ی منزلت این شب است. 

وی یادآور شد: مسئله‌ی بعدی، مشخص شدن سرنوشت انسانها است چراکه قدر یعنی اندازه‌گیری و سرنوشت و تقدیر یکسال انسان در همین شب‌ها مشخص می‌شود البته آن نیز از مقدرات الهی است و متناسب با اعمال و رفتار انسانها مقدر می‌شود که اگر انسان بتواند از لحظه لحظه این شب‌ها استفاده کند، سرنوشت خوبی در انتظار او خواهد بود اما اگر این توفیق را نداشته باشد، سرنوشت خوبی برای او رقم نمی‌خورد.

وی اضافه کرد: شب قدر، شب ولایت است؛ در روایات متعددی از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است که ولایت امام علی(ع) و فرزندانش در این ماه و به‌ویژه در شب‌های قدر تعیین شده است که تک‌تک این موارد بیانگر اهمیت و جایگاه بی‌نظیر شب‌های قدر است.

این استاد دانشگاه تبریز تاکید کرد: هر انسانی برای خود برنامه‌ ویژه‌ی عبادی و تقرب به خدا را دارد و نمی‌توان برای همه‌ی آنها نسخه‌ی واحدی پیچید اما از مهمترین کارها در شب‌های قدر، شب زنده‌داری است.

وی ادامه داد: روایت شده است، پیامبر اسلام (ص) در دهه‌ی سوم ماه رمضان، رخت خواب خود را جمع کرده و خانواده‌ی خود را به عبادت و تقرب به درگاه ربوبی الهی توصیه می‌کردند؛ بنابراین انسان باید خود را از مشغله‌های دنیوی دور کرده و با پروردگار خود راز و نیاز کند.

وی متذکر شد: نقل شده است گفت‌وگویی میان حضرت موسی(ع) و خداوند متعال صورت می‌گیرد و حضرت موسی خواسته‌های خود را از خداوند متعال درخواست می‌کند که خداوند نیز همه‌ی آنها را به شب قدر محول می‌کند.

حجت‌الاسلام فروهی افزود: خداوند به حضرت موسی(ع) فرمود، قرب من از آن کسی که شب‌های قدر بیدار بماند؛ رحمت من از آن کسی است که در شب قدر به مسکینان رحم کند، جواز گذاشتن از پل صراط پرداخت صدقه است، بهره‌مندی از نعمت‌های بهشتی شامل حال کسی که مشغول تسبیح من شود، راه رهایی از جهنم از آن کسی است که مشغول استغفار من شود و خشنودی من نیز آن کسی که است مشغول عبادت شود و دو رکعت در این شب‌ها نماز بخواند. 

وی گفت: همه‌ی این موارد نشان دهنده‌ی راه نجات انسان است که سرنوشت انسان در این شب‌ها رقم می‌خورد و راه و روش درست نیز برای ما نشان داده شده است که با انجام آنها می‌توان طبق توانایی و طاقت خود از لحظه لحظه شب‌های قدر استفاده کرد.

وی همچنین در خصوص زمان دقیق اصلی‌ترین شب قدر متذکر شد: دیدگاه‌های متفاوتی در این مورد وجود دارد اما طبق روایات جهنی که لقب «عبد اللّه‌ بن انیس انصاری» صحابی پیامبر(ص) است، جهت دور بودن منزلش از مدینه از رسول خدا(ص) تقاضا کرد که برای ورود به مدینه شبی را برای او معین کند و پیامبر نیز شب بیست و سوم ماه رمضان را تعیین کرد؛ از این رو، این شب به «لیلة الجُهَنی» نام گرفته است.

وی در پایان یادآور شد: یک سری روایات وجود دارند که نشان می‌دهد، شب اصلی شب بیست و سوم ماه است اما انسان باید از هر سه شب استفاده کند چراکه هر کدام زمینه‌ی رشد و تعالی انسان را فراهم می‌کنند و هر سه مهم هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha