• چهارشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۳:۵۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1401013119270
  • خبرنگار : 71474

جولان دلالان در بازار لوازم خانگی

جولان دلالان در بازار لوازم خانگی

یک فعال اقتصادی می‌گوید با وجود طرح‌های حمایتی در نظر گرفته شده برای تولیدات داخلی لوازم خانگی، بیشترین منفعت را از فضای ایجاد شده، دلال‌ها برده‌اند.

بهنام شیری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه با همکاری گروه‌های جهادی و همراهی تولیدکنندگان کمپین طرح حمایتی جهاد کالا ایجاد شده است، گفت: در این حرکت جهادی واسطه‌ها حذف و محصولات لوازم خانگی با قیمت درب کارخانه در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.

شیری اظهار کرد: در تبعیت از منویات مقام معظم رهبری در حمایت از تولید ایرانی و همچنین انتقاد ایشان به افزایش قیمت محصولاتی که واردات مشابه آنها ممنوع است، این طرح اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: امروز صنعت لوازم خانگی ایران منطبق با تکنولوژی روز دنیا و جدیدترین شیوه‌ها و ماشین‌آلات روز فعالیت می‌کند و بسیاری از محصولات آنها توانایی رقابت با نمونه‌های خارجی را دارد.

شیری با بیان اینکه با این نگاه که توقف واردات آسیبی به بازار مصرف نمی‌زند، حمایت از تولیدکننده لوازم خانگی در دستور کار قرار گرفت، توضیح داد: اما متاسفانه آنچه برای حمایت از تولید هدفگذاری شد در بیراهه دلالی و منفعت‌طلبی چرخه باطل توزیع به ضرر مصرف‌کننده منتهی شد.

مدیر اجرایی طرح حمایتی جهاد کالا ادامه داد: قیمت لوازم خانگی در حالی با رشد غیرمنطقی روبرو شد که تولیدکننده و واحد صنفی کمترین سود را به دست می‌آورند و مصرف‌کننده در حالی باید بهایی مضاعف پرداخت کند که برنده این جریان باطل، حلقه‌های مازاد دلالی هستند که در فاصله میان تولید تا مصرف و با داشتن نقش کاذب، موجب افزایش قیمت می‌شوند.

وی با بیان اینکه متأسفانه بازار لوازم خانگی گرفتار منفعت‌طلبی دلالان است، تصریح‌کرد: در حالیکه بین تولیدکننده و مصرف کننده نهایت دو حلقه عمده و خرده فروش باید قرار داشته باشند، در حال حاضر دو تا سه حلقه مازاد در این بین قرار دارند که با افزایش قیمت بی ‌دلیل سود زیادی تحصیل می‌کنند.

شیری توضیح‌داد: در این کمپین علاوه بر حذف واسطه‌ها و تعدیل قیمت، مصرف‌کنندگان می‌توانند در صورت تمایل از خدمات بانکی ویژه در قالب وام‌های ارزان قیمت استفاده کنند.

مدیر اجرایی طرح حمایتی جهاد کالا افزود: با حذف واسطه‌ها جریان نقدینگی سرعت بیشتری پیداکرده و با برگشت سریع نقدینگی، بنگاه‌های تولیدی رونق بیشتری پیدا می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه رونق گرفتن بنگاه‌ها و تأمین نقدینگی به ایشان کمک می‌کند به طرح‌های توسعه‌ای بیشتر توجه کرده و برای توسعه تولید سرمایه‌گذاری کنند، مطرح‌کرد: یکی دیگر از اهداف این طرح کمک به حرکت تولیدکنندگان لوازم خانگی به سمت تولید دانش بنیان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha