علی اکبر اصغرزاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نگرانی شدید جمعیت عشایری این استان برای تامین نهاده های دامی اظهار کرد: این امر موجب شده تا آن ها تصمیم بر فروش دام های خود بگیرند که در میان این دام ها، دام های پرواری نیز وجود دارد.
وی گفت: در واقع هم اکنون زمان نگهداری بره های پرواری است اما از آنجاییکه هم قیمت نهاده های دامی خیلی بالا است و از سوی دیگر در بازار کمبود وجود دارد، عشایر اقدام به عرضه آن ها کرده اند.
اصغرزاده افزود: با توجه به شرایط ذکر شده و فقر پوشش گیاهی، بره هایی که در آخر سال گذشته متولد شده اند هم تعداد آن ها کم بوده و از سوی دیگر لاغر نیز هستند.
وی ادامه داد: در حال حاضر اختصاص جو به دامداران حذف شده و در بازار آزاد قیمت هر کیلوگرم بیش از ۱۰ هزار تومان است.
این مقام مسئول تصریح کرد: کنسانتره ای که به صورت یارانه ای به دامدار اختصاص می یابد ۳ هزار و ۵۰۰ تومان است اما همان کنسانتره در بازار آزاد کیلویی ۹تا ۱۰ هزار تومان به فروش می رسد.
وی با بیان اینکه طی چند روز آینده یک هزار و ۳۰۰ تن کنسانتره میان دامداران عشایر توزیع می شود، خاطرنشان کرد: قرار بر این است تا به ازای هر دام ۲.۵ کیلوگرم کنسانتره توزیع شود که این مقدار غذای ۳ روز یک دام است و مابقی را دامدار باید با قیمت خیلی بالا از بازار آزاد خرید کند.
رئیس اداره امور تعاونی های اداره کل امور عشایری خراسان شمالی گفت: شرایط پوشش گیاهی طی امسال در مناطق ییلاقی استان گلستان مناسب بود اما عشایر از چند روز آینده مجبور به کوچ به مناطق کوهستانی خراسان شمالی هستند.
وی تاکید کرد: چشم امید ما به بارندگی های اردیبهشت ماه است تا شاید شرایط رویش گیاه در عرصه های منابع طبیعی مناسب شود و دام های عشایری بتوانند از آن استفاده کنند.
اصغرزاده در ارتباط با قیمت دام عشایری نیز بیان کرد: طی چند روز گذشته قیمت هر کیلوگرم دام زنده ۷۵ هزار تومان بود اما از امروز این قیمت کاهش یافته است.
عشایر خراسان شمالی ۷۰۰ هزار واحد دامی در اختیار دارند و ۲۵ درصد گوشت قرمز استان را تولید میکنند.
هم اکنون عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر شامل ۶ هزار و ۲۵۰ خانوار در قالب دو ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸طایفه با شیوههای سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی میکنند.
انتهای پیام
نظرات