• چهارشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401013119022
  • خبرنگار : 71402

گاردین: یا گوترش تضمین صلح در اوکراین را رهبری می‌کند یا سازمان ملل به خطر می‌افتد

گاردین: یا گوترش تضمین صلح در اوکراین را رهبری می‌کند یا سازمان ملل به خطر می‌افتد

بیش از ۲۰۰ تن از مقام‌های سابق و ارشد سازمان ملل با ارسال نامه‌ای به آنتونیو گوترش هشدار دادند که اگر او شخصا برای رهبری تلاش برای میانجیگری صلح در اوکراین کار بیشتری نکند، نه تنها جایگاه سازمان ملل نامربوط و بی‌اهمیت می‌شود، بلکه ادامه حضور آن با خطر مواجه می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، اعضای پیشین سازمان ملل شامل تعداد زیادی از معاون دبیرکل‌های سابق از آنتونیو گوترش، دبیرکل فعلی این نهاد بین‌المللی خواستند تا ایفای نقش بیشتری داشته باشد و خطرات شخصی را برای تضمین صلح به جان بخرد. آنها گفتند که سازمان ملل بابت حمله یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت به اوکراین، با تهدید وجودی روبروست.

در این نامه آمده است: آنچه ما و دیگر مردمان می‌خواهیم ببینیم، یک حضور سیاسی سازمان ملل و تعامل عمومی، به علاوه واکنش بشردوستانه قابل ملاحظه سازمان ملل در بحران اوکراین است. ما خواستار یک استراتژی شفاف برای برقرای دوباره صلح هستیم و آغاز آن باید با یک آتش‌بس موقت و استفاده از ظرفیت سازمان ملل برای داوری غیررسمی، میانجیگری و حل مناقشه باشد.  

این سیاستمداران سابق سازمان ملل به گوترش تاکید کردند: این می‌تواند شامل سفر به مناطق درگیر، رایزنی‌ با طرفین درگیر و حتی انتقال موقت دفتر خودتان به اروپا، نزدیکی به مذاکرات و تاکید بر اراده سازمان ملل برای حل این بحران مهم باشد.

نگرانی‌هایی از تلاش‌های برخی بازیگران از ترکیه و فرانسه گرفته تا اسرائیل و اتریش برای میانجیگری در اوکراین وجود دارد. بر خلاف آن، در دوران بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۱، آقای او تانت از میانمار که به تازگی به عنوان دبیرکل سازمان ملل منصوب شده بود، نقش مهمی در تنش‌زدایی و بعد میانجیگری در این درگیری میان روسیه و آمریکا ایفا کرد.

همچنین در زمان جنگ خلیخ فارس که خاویر پرز دکوئیار، دبیرکل سازمان ملل بود، او آمریکا را برای مذاکره با عراق متقاعد کرد. در سال ۲۰۰۳ سازمان ملل وظیفه میانجیگری را آنقدر جدی دنبال کرد که سرجیو ویرا دی ملو، فرستاده ارشد آن در بغداد حضور داشت و در نهایت در یک انفجار "تروریستی" در مقر سازمان ملل کشته شد.  

نویسندگان این نامه از جمله جفری فلتمن، معاون سابق دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸، اندرو گیلمور معاون سابق دبیرکل سازمان ملل در امور حقوق بشر بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹، فرانز بومن معاون دبیرکل سازمان ملل در امور مجمع عمومی تا سال ۲۰۱۵ و خوزه آنتونیو اوکمپو، معاون سابق دبیرکل سازمان ملل در امور اقتصادی و اجتماعی هستند.

آنها گفتند: ما تصمیم گرفتیم تا نگرانی خودمان را درباره این چالش وجودی که سازمان ملل در این تقاطع تاریخی با آن روبروست، ابراز کنیم. حمله روسیه به اوکراین، عمیقا نظم جهانی پسا جنگ جهانی دوم را تضعیف می‌کند. این راس یک سری تهدیدها علیه صلح و امنیت بشریت، شکوفایی مشترک و احترام به حقوق بشر است که سازمان ملل متضمن آن است.   

با این حال، نگارندگان این نامه اذعان کردند که اطلاع ندارد که آیا گوترش در هرگونه میانجیگری پشت صحنه دخیل است یا خیر.

آنها گفتند: می‌دانیم که شما عمیقا به اطمینان از تأثیر مثبت سازمان ملل متحد ما بر بشریت و کره زمین اهمیت می‌دهید، که همچنین میراث شما در راس این نهاد جهانی را نشان خواهد داد. بنابراین ما از شما می‌خواهیم که تلاش‌های شخصی‌تان را تشدید کنید، از تمام قابلیت‌های در اختیارتان استفاده کنید و براساس درس‌های آموخته‌شده از درگیری‌های قبلی برای توقف خصومت‌ها و حل مناقشه از طریق راه‌های صلح‌آمیز عمل کنید. این دلیل وجودی سازمان ملل است که دوباره در این مورد آزمایش می‌شود. ما از جایگزینی آن وحشت داریم؛ اینکه سازمان ملل به طور فزاینده‌ای غیر مرتبط و بی‌اهمیت شود و در نهایت، با تلفات انسانی و ویرانی‌های مادی ناشی از آن، به سرنوشت سلف خود "جامعه ملل" دچار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۱-۳۱ ۱۱:۳۰

چرا؟سازمان ملل با خطر جدی روبروست؟ آیا؟ آمریکا و متحدان سنتی همراهش علیه افغانستان20سال اشغالگری نکردند؟ آیا؟ علیه خاک عراق 9سال که هنوز هم ادامه دارد اشغالگری نکردند؟ آیا؟ علیه سوریه 9سال تا همین امروز و علیه لیبی تا9سال و سودان که منجر به جدائی این کشور به سودان شمالی و سودان جنوبی منتهی شد اشغالگری و مداخلات نظامی و کشتارهای دسته جمعی نکردند؟ چرا؟ در این موارد سازمان ملل و قوانین منشور سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری سازمان ملل به خطر نیفتاد؟؟!! مگر آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان عضویت شورای امنیت را ندارند؟ گور بابای روسیه و اکراین اما چرا؟74سال مقابل رژیم منحوس و کودک کش اسرائیل سازمان ملل کور و کر و لال بود و چرا؟ حتی وجدان بشری پاپ فرانسیس اسقف اعظم فقط در مورد جنگ روسیه و اکراین فعال شد و وجدانش آگاه و ناراحت شد؟ درحالیکه خداوند مسیح(ع) و محمد(ص) یکی است..............

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۰۲ ۰۶:۱۹

اگر سازمان ملل واقعآ میخواهد جلو جنگ را بگیرد ابتدا باید جلو ارسال میلیاردی سلاحهای اروپا و امریکا را بگیرد نمیشود که امریکا و اروپا با ارسال انواع سلاحهای خود به اوکراین و کشور اوکراین را محل تقابل خود قرار دادن از روسیه بخواهند سلاح بر زمین بگذارد و بیاید در مورد صلح مذاکره بکند و آن ۲۰۰نماینده سازمان ملل باید خوب بدانند جنگ اوکراین جنگ روسیه با اوکراین نیست بلکه جنگ آمریکا و کشورهای اروپای با روسیه است در کشور اوکراین.