• سه‌شنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1401013018381
  • خبرنگار : 71620

مقتدایی: اگر آب زاینده رود منتقل نشود، اصفهان از انتقال آب بی‌نیاز است

مقتدایی: اگر آب زاینده رود منتقل نشود، اصفهان از انتقال آب بی‌نیاز است

نماینده مردم اصفهان در مجلس با استناد به آمار ۱۶ سانتی متر فرونشست زمین در اصفهان نسبت به تخریب ابنیه تاریخی این منطقه هشدار داد و گفت: اگر آب از زاینده‌رود برداشت نشود و به سایر استان‌ها منتقل نشود، اصفهان نیازمند انتقال آب نیست.

به گزارش ایسنا، عباس مقتدایی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی در تذکر ماده ۷۵ آیین‌نامه داخلی مجلس گفت: اصفهان یک شهر و منطقه ملی و شناخته شده جهانی است. از آنجایی که آب زاینده‌رود را در سال‌های گذشته به بیرون حوزه منتقل کرده‌اند، اکنون نیازمند آب شدیم، اگر آب از زاینده‌رود برداشت نشود و به سایر استان‌ها منتقل نشود، اصفهان نیازمند انتقال آب نیست.

نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم با بیان اینکه دخالت‌های انسانی و مدیریتی زاینده‌رود را تا مرز نابودی پیش برده است، ادامه داد: اکنون فرونشست زمین اصفهان را به خطر انداخته است. فرونشست سالانه حدود ۱۶ سانتی‌متر، ابنیه تاریخی این دیار را نابود می‌کند و این موضوع غیرقابل برگشت است.

چرا باید حق آبه تاریخی اصفهان نادیده گرفته شود؟

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خطاب به رئیس جمهور گفت: تمام ایران و اصفهان از شما توقع دارند اهمیت این موضوع را در کانون توجه قرار دهید. اگر دولت به این موضوع رسیدگی کند، نیازی نیست که نمایندگان در مجلس با یکدیگر در این زمینه صحبت کرده و فردی اظهارنظری داشته باشد که من امروز به دنبال جواب به این اظهارات باشم. وزیر نیرو باید با جدیت و سرعت به این موضوع ورود کند؛ زیرا حوزه آبریز زاینده‌رود دو استان اصلی دارد؛ یکی از این استان‌ها که اصفهان است ۹۸ درصد جمعیت را دارد و دیگری دو درصد. اصفهان ۹۳ درصد وسعت زمین‌های کشت را دارد و دیگری ۷ درصد. چرا باید حق آبه تاریخی و مستند اصفهان نادیده گرفته شود؟

وی با بیان اینکه صدها روستا در اصفهان با تانکر آبرسانی می‌شود، گفت: زمانی که غیرقانونی بودن آب بن و بروجن مطرح می‌شود، منظور مخالفت با منطقه‌ای نیست. سازمان محیط زیست اعلام  کرده بندهای متعدد بالا دست بر رودخانه موجب اختلال شده است. در حال حاضر صدها روستا با تانکر آبرسانی می‌شوند و ما باید برای موضوع آب درخواست‌های بسیار داشته باشیم. ما هیچ هیاهویی نکردیم و حرف منطقی داریم. از وزیر نیرو، شورای عالی آب و رئیس جمهور برای احقاق حق و اجرای قانون کمک می‌خواهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۱-۳۰ ۱۸:۴۸

کاملا حق با شماست ، دست کاری طبیعت و اکوسیستم تبعات جبران ناپذیری دارد

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۳۰ ۲۰:۵۲

حدود60درصداب زاینده رودازاستان چهارمحال و بختیاری تامین میشه چراتواین متن اشاره نمیشه پس حق استان چهارمحال داره ضایع میشه

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۳۱ ۱۳:۵۵

حدود 60درصد از مردم چهارمحال بختیاری الان دارند در اصفهان کسب درآمد می کنند و در اصفهان مشغول کار هستند

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۳۰ ۲۱:۴۲

الحق که اینجا اصفهان به حق گفتی آخرش حق باید به حق دارش برسه یک شهر به این بزرگی که نابود نمی‌کنند آخه این همه جمعیت کجا برند

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۳۰ ۲۲:۰۴

زاینده رود به عنوان شاهرگ حیاتی اصفهان و کل کشور باید به صورت دائم تا تالاب گاوخونی جریان داشته باشد

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۳۱ ۰۰:۳۷

خودش هم نفهمید چی گفته🤔

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۳۱ ۱۶:۰۸

زاینده رود کانال ابرسانی نیست رودخانه ها را در لوله نکنید و حقابه تالابها و طبیعت را باید محترم شمرد تا خشکسالی و تغییر اقلیم پیش نیاید