حیدرعلی حجتی در گفتوگو با ایسنا درباره بالا رفتن قیمت کالاهای اساسی و مشکلات اقتصادی مردم، اظهار کرد: شاخص مهم در قیمتها بحث عرضه و تقاضا است و زمانی که تقاضا در بازار زیاد شود و عرضه نتواند جوابگو باشد، مسلم است که قیمتها بالا میرود. بر فرض اگر هم عرضه کالا به اندازه کافی باشد، اما کالاهای مورد نیاز مردم توسط سودجویان احتکار شود تنظیم بازار به هم میخورد و سبب رشد قیمتها خواهد شد.
وی افزود: معتقدم کاری که اکنون دولت در حال انجام آن است، کار کارشناسی نیست، چراکه اقتصاد فرمولی است و دستور پذیر نیست. اقتصاد طبق شاخصها عمل میکند و هر زمانی که شاخصهای اقتصادی دچار مشکل شود و نظارتها به درستی انجام نشود، بازار ثبات نمییابد. البته تا زمانی که ارتباطات خاجی کشور دچار مشکل باشد و یک موازنه منفی در جهت منافع ملی نداشته باشیم، قاعدتاً با مشکل مواجه میشویم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: بحث تحریم هم به برجام گره خورده و مذاکرات هستهای نیز دچار رکود شده است. تحریمها به اقتصاد کشور و شاخص عرضه و تقاضا ضربه میزند. برای مثال گاهی پول داریم، اما نمیتوانیم با کشورهای خارجی معامله انجام دهیم و جنس وارد یا صادر کنیم.
حجتی تصریح کرد: با رصد میدانی که از بازار گوشت داشتم، معتقدم قیمت گوشت قرمز در حال ثبات یافتن است که دلیل آن میتواند واردات گوشت منجمد باشد. اگر نمیتوانیم به دلیل تحریمها پول رد و بدل کنیم و ارتباط مالی با کشورها داشته باشیم باید حداقل طلبهای خود از برخی کشورها را زنده کنیم و به شکل تهاتری و اجناسی کمبودها را جبران کنیم. از هند، عراق، چین و کره جنوبی طلبهای زیادی داریم و به شکل تهاتر میتوانیم بسیاری از کمبودهای خود را رفع و بازار را تنظیم کنیم.
وی ادامه داد: دولت باید به این مسائل و راه حلها توجه جدی داشته باشد، نه اینکه شعاری عمل و برخی وزار ادعا کنند که قیمتها از فردا باید کاهش یابد. قیمت اجناس تابع دستور نیستند. تیم اقتصادی دولت در گذشته مسئولیتهایی داشتهاند که پلههای اجرا را طی نکردهاند. کسانی که وارد تیم اقتصادی دولت میشوند باید پلکانی مراحل را طی کنند و رزومه قوی اقتصادی در اجرا داشته باشند.
سخنگوی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان اصفهان گفت: رئیس جمهور همانطور که در برنامه انتخاباتی خود به صراحت اعلام کرد «در اولین فرصت اقتصاد دانها را به صف میکنم و از آنان برای حل مشکلات اقتصادی راه حل میخواهم» باید در این زمان وعده خود را عملی کند. اقتصاددانان روشهایی را پیشنهاد میکنند که مانند یک عمل جراحی دردآور، اما لازم است و باید در ساختار اقتصادی جراحی اساسی شود. این مُسکن زدنها به اقتصاد نمیتواند مؤثر باشد و باید کار را از ریشه درست کنند تا به تدریج از وضعیت فعلی خارج شویم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب، خاطرنشان کرد: اگر یک اقتصاد سالم برنامه ریزی شد و عمل جراحی اقتصادی به معنای حقیقی کلمه انجام شود، به تدریج مشکلات اقتصادی حل میشود.
انتهای پیام
نظرات