فاطمه حلاجنیا در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از آفاتی که مزارع غلات استان را تهدید میکند، آفت سن غلات است که میتواند در مراحل مختلف رشد خود که شامل سن مادری و سن پوره است، به محصولات غلات خسارت وارد کند. این آفت در مرحله سن مادری میتواند با حذف جوانه یا تغذیه از برگ خسارت کم و در مرحله پوره با تغذیه از دانه خسارت کیفی به محصول وارد کند.
وی ادامه داد: کشاورزان باید توجه داشته باشند، زمانی که این آفت در مزارع از بوته گندم استفاده میکند، عملکرد را به شدت کاهش میدهد. بنابراین بهترین زمان مبارزه با ابن آفت در سن مادری آن است. همچنین کشاورزان باید به موقع زمان این مبارزه را تشخیص دهند زیرا زمان مبارزه بسته به عملکرد مزرعه و تعداد آفتی که در مزرعه وجود دارد، مشخص میشود. کشاورزان حتما باید در این زمینه به کارشناسان شبکه مراقبت مراجعه کنند. در این صورت کارشناسان به مزرعه مراجعه کرده و به کشاورز زمان مبارزه با این آفت را اعلام خواهند کرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاوزی استان بیان کرد: اگر این اقدامات صورت گیرد، کشاورزان به راحتی میتوانند این آفت را کنترل و با استفاده از سموم به راحتی این آفت را از بین ببرند.
حلاجنیا در رابطه با وضعیت مبارزه در استان با این آفت عنوان کرد: آفت دیگری که در مزارع دیده میشود، آفت شته است که در استان در سطح ۱۰ هزار هکتار با این آفت نیز مبارزه کردهایم. کشاورزان در صورت مشاهده آفت شته حتما با مشورت کارشناسان شبکه مراقبت و شیوههای درست این آفت را کنترل کرده و محصول خود را حفظ کنند.
وی خاطرنشان کرد: در سال جاری محصول گندم ممکن است دچار تنشهای مختلفی شود. نباید اجازه دهیم عوامل خسارتزا و آفت به این محصول آسیب وارد کند.
انتهای پیام
نظرات