• یکشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1401012816753
  • خبرنگار : 71474

عضو اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد

آینده تامین گندم ایران پس از جنگ روسیه

آینده تامین گندم ایران پس از جنگ روسیه

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران می‌گوید ایران برای آن که پس از جنگ روسیه و اوکراین با مشکل تامین غلات مواجه نشود، باید مبادی وارداتی خود را متنوع کند.

به گزارش ایسنا، رضا مبصری اظهار کرد: دو کشور روسیه و اوکراین، از بزرگترین تولیدکنندگان گندم و سایر غلات مانند ذرت و دانه‌های روغنی در جهان هستند و میزان تولید سالانه آنها حتی از مرز ۱۱۰ میلیون تن نیز می‌گذرد. به این ترتیب با توجه به جنگ اخیر و اینکه مشخص نیست تا چه زمانی ادامه پیدا کند، احتمالا بازار غلات جهان نیز با تغییرات مواجه خواهد شد.

وی با بیان اینکه ایران بیشترین واردات خود را در زمینه غلات انجام می‌دهد، گفت: در حوزه‌هایی مانند گندم، ذرت یا دانه‌های روغنی ایران سالانه تا ۲۰ میلیون تن واردات انجام می‌دهد و از این رو پیدا کردن مبادی لازم برای ما در اطمینان از واردات نیازهای کشور اهمیت فراوانی خواهد داشت و با توجه به این تحولات اخیر نیز باید به دقت شرایط را رصد کرد.

عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به دغدغه‌هایی که در حوزه ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود دارد، توضیح داد: مجلس برای دولت حدود ۶۶ هزار میلیارد تومان یارانه در نظر گرفته تا به این ترتیب قیمت کالاهای اساسی به شهریور ۱۴۰۰ بازگردد. ما در این حوزه سالانه حدود هشت میلیارد دلار واردات داریم و این منابع حتی کفاف افزایش قیمت سالانه را نیز نمی‌دهد.

مبصری ادامه داد: در این حوزه می‌توان با استفاده از منابع ارزی حاصل از صادرات، گزینه‌هایی مانند تهاتر کالا را فعال کرد و با متنوع سازی منابع ارزی، نسبت به واردات مواد غذایی و تامین نیاز کشور به غلات اقدامات لازم را در دستور کار قرار داد.

وی با اشاره امکان استفاده از دیگر کشورهای تولیدکننده گندم در جهان، به سایت اتاق ایران گفت: در هفته‌های گذشته با توجه به تحولات رخ داده برخی کشورها صادرات گندم را محدود یا ممنوع کرده‌اند اما همچنان گزینه‌های دیگری در این حوزه برای پیگیری وجود دارد. از برخی کشورهای آمریکای جنوبی و اروپای غربی گرفته تا کشوری مانند قزاقستان می‌توانند جزو گزینه‌های ایران باشند و ما مذاکرات در این حوزه را باید در دستور کار قرار دهیم.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۹ ۰۰:۵۲

با توجه به خشکسالی در پیش وازبین رفتن کاشت امسال بدلیل بی بارشی باید سریع دست به کار شد واز روسیه گندم وارد کرد هم مزد است هم منت

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۹ ۰۴:۴۸

سلام باید گندم را ۲۰ هزار بخرد همه تحویل سیلو بدهند یازده پولی نیست

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۹ ۰۷:۴۲

مگر چندین بار اعلام نکردند که در تولید گندم بی نیاز شدیم ؛ حالا بحث واردات برای چیست؟

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۹ ۱۲:۱۹

گندم بسته به دیم هست، برف و باران نباشه نتیجه مشخص است.