به گزارش ایسنا، حمیدرضا عقاب نشین روز یکشنبه ۲۸ فروردین در جمع خبرنگاران اظهار کرد: متقاضیان سرمایه گذاری در شهرکهای صنعتی دولتی موظفند در چارچوب تعهدات و در ظرف مدت زمان قانونی تعیین شده در قرارداد حق بهره بردار زمین، نسبت به تکمیل ساخت و ساز، نصب ماشین آلات، اخذ پروانه بهره برداری و تولید اقدام کنند و اگر به تعهدات خود عمل نکنند در نهایت منجر به خلع ید قرارداد و باز پس گیری اراضی خواهد شد.
وی ادامه داد: اراضی راکد مانده، غیرفعال یا وارد مدار تولید نشده به موجب قرارداد فیمابین و قوانین مربوطه، بازپس گرفته شده و در اختیار صنعتگرانی که از توانمندی لازم برای حضور فعال در عرصه صنعت و تولید برخوردارند؛ قرار خواهد گرفت.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی البرز بیان کرد: در سال گذشته ۱۹۱ هزار متر مربع زمین صنعتی از طرفین قراردادی که به تعهدات ساخت و تولید خود عمل نکرده بودند؛ خلع ید و برای پذیرش متقاضیان جدید سرمایه گذاری به شرکت شهرکهای صنعتی البرز بازگردانده شد.
وی تصریح کرد: سال گذشته، آزادسازی ۱۰ هکتار زمین صنعتی، مصوب شده بود که توانستیم این رقم را با ۹۱ درصد افزایش به عدد ۱۹.۱ هکتار برسانیم.
عقاب نشین ادامه داد: در سال ۱۳۹۹ نیز ۵۷ هزار متر مربع، زمین صنعتی آزاد سازی شد که آمار مقایسهای نشان میدهد آزادسازی اراضی راکد و غیرفعال شهرکهای صنعتی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ حدود ۲۳۵ درصد رشد داشته است.
عقاب نشین با اشاره به ظرفیت های موجود و تمایل به سرمایه گذاری در سطح استان، افزود: برای حفظ اراضی صنعتی و استفاده مطلوب از امکانات و تاسیسات زیربنایی در سطح شهرکهای صنعتی دولتی و برای برخورد با دلالان و اشخاصی که موجب رکود اراضی شده اند با جدیت وارد عمل شده ایم و برخورد قاطع قانون در انتظار این افراد است.
وی ادامه داد: همه این اقدامات و تلاش ها برای استفاده بهینه از ظرفیت ها و سپردن امکانات و زیرساختها به دست سرمایه گذار واقعی آن هم برای دستیابی به اشتغال پایدار و رشد اقتصادی است.
بر اساس گفته های این مقام مسئول، اراضی خلع ید شده ابتدا در هیات داوری با حضور نماینده سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و متقاضی زمین، مورد بررسی قرار گرفته و سپس به متقاضی، اعطای مهلت می شود. چنانچه طرف قرارداد در بازه زمانی اعطا شده به تعهدات خود عمل نکند؛ پرونده به مراجع قضایی ارجاع و در نهایت خلع ید زمین راکد صورت می پذیرد.
خاطرنشان می شود اراضی راکد یا غیرفعال آن دسته از زمین هایی هستند که پس از تحویل از شرکت شهرکهای صنعتی به حال خود رها شده و وارد فاز احداث ابنیه، اخذ پروانه بهره برداری و یا آغاز روند تولید نمی شوند؛ از این رو تعریف اراضی راکد و غیرفعال با تعریف واحد صنعتی یا کارخانه غیرفعال و راکد متفاوت است.
انتهای پیام
نظرات