• شنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401012715337
  • خبرنگار : 50037

چرای دام در مراتع اسدآباد ۳ برابر ظرفیت است

چرای دام در مراتع اسدآباد ۳ برابر ظرفیت است

ایسنا/همدان مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری اسدآباد گفت: تعلیف و چرای دام توسط عشایر در اسدآباد سالیانه سه برابر ظرفیت مراتع این شهرستان بوده و مراتع موجود پاسخگوی این میزان دام مازاد نیست.

بهزاد شاهمرادی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه بیش از این تعداد دام مازاد بر ظرفیت نیز علاوه بر مراتع در اراضی زراعی،اجاره ای ...شهرستان گردانده می‌شود، اظهار کرد: هر ساله خانواده‌های عشایر سه برابر مجوزهای صادره دام وارد مراتع شهرستان می‌کنند این درحالیست که بر اساس مجوزهای صادره تنها ۵۹ خانوار عشایر می‌توانند به همراه سه هزار رأس دام به مراتع شهرستان کوچ کرده و وارد شوند.

وی با اشاره به اینکه ورود دام مازاد عشایر به مراتع شهرستان علاوه بر محدودیت رویش و اکولوژیکی، باعث تخریب مراتع عرصه‌های منابع‌طبیعی و در نهایت فرسایش خاک می‌شود،افزود: هر ساله عشایر از ۱۵ اردیبهشت ماه طبق تقویم سالیانه کوچ  که در پروانه چرای عشایر نوشته شده است باید به مراتع ییلاقی ورود پیدا کنند که در همین رابطه اکیپ های کنترل زودهنگام عشایر منابع طبیعی شهرستان در دو گلوگاه پل شکسته روستای عزیز آباد و ملاولی چهاردولی مستقر شده‌اند.

وی از وجود چهار سامانه عشایری در شهرستان اسدآباد خبر داد و تصریح کرد: از ۱۵ اردیبهشت ماه هر سال عشایر این منطقه درچهار سامانه شیلاندر، حسین آباد خنداب، چیچک لو , چپقلو وارد و مستقر می‌شوند ضمن اینکه با توجه به قرار گرفتن شهرستان در مسیر همدان و بهار برخی از عشایر از مناطق اسدآباد به عنوان میان بند استفاده کرده  و حدود ۴۸ ساعت عبور آنان از شهرستان طول می‌کشد.

شاهمرادی خاطر نشان کرد: رعایت نکردن زمان ورود و خروج دام به مراتع و همچنین وجود دام مازاد بر ظرفیت مرتع از مهترین دلایل تخریب مراتع است که به عنوان یک معضل مهم باعث آسیب رساندن به پوشش گیاهی می‌شود.

ممنوعیت برداشت" لاله واژگون" و" گیاهان دارویی" از مراتع اسدآباد

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اسدآباد همچنین از ممنوعیت برداشت لاله واژگون و گونههای گیاهان دارویی از مراتع این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: هر ساله در اوایل فصل بهار منطقه سیردره و کوه کرکس از مناطق رویش لالههای واژگون در این شهرستان به شمار می‌رود که با توجه به کمیاب بودن این نوع از گل‌های فصلی خودرو و جلوگیری از خطر انقراض، برداشت آن ممنوع بوده و این دو منطقه مهم توسط منابع طبیعی و محیط زیست شهرستان تحت نظارت قرار دارد و با افراد متخلف در این رابطه برخورد می شود.

شاهمرادی همچنین با اشاره به ممنوعیت برداشت گیاهان دارویی از عرصه منابع طبیعی و ملی شهرستان افزود: شهرستان اسدآباد دارای ۴۳ گونه گیاهان دارویی مرتعی است که برداشت این گونه‌ها کاملاً ممنوع بوده و موردی از برداشت آزاد گیاهان دارویی از مراتع شهرستان نداریم.

به گزارش ایسنا،شهرستان اسدآباد با وسعت یک هزار و ۱۹۵ کیلومترمربع دارای ۵۹ هزار هکتار اراضی ملی بوده که از این میزان ۵۳ هزار و ۸۱۹هکتار به صورت مرتع است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha