به گزارش ایسنا، حجت الاسلام حسین جلالی ظهر امروز 25 فروردین در نشست یررسی وضعیت سرمازدگی باغات پسته رفسنجان: اظهار کرد: از ۸۰ هزار هکتار باغ پسته در رفسنجان حدود ۱۸ هزار هکتار از ناحیه سرمازدگی اخیر صدمه دیدند.
وی افزود: هزینه پرداخت خسارت از ناحیه بیمه ای برای این باغات اندک است که دولت باید بتواند برای جبران خسارت کشاورزان، حمایت های لازم را انجام دهد.
وی ادامه داد: باغات کشاورزان باید تجمیع شوند و خرده مالکان در یک چاه موتور کشاورزی یک مسئول را انتخاب کنند تا بر اساس نظرات کارشناسی شده جهاد کشاورزی توزیع منابع آبی، کود و سموم شیمیایی، ساماندهی باغ ها و دیگر مسایل عادلانه صورت گیرد.
نماینده رفسنجان و انار در مجلس خاطرنشان کرد: باید تصمیم جدی برای تعیینتکلیف وضعیت باغات پسته گرفته شود و در ارائه آمار باید صادقانهتر صحبت کنیم.
وی عنوان کرد: کشاورزی باید علمی باشد زمانی که هواشناسی اعلام میکند و هشدار میدهد باید مرکز تحقیقات پای کار باشد و روشهایی داشته باشیم که جلوی خسارت را بگیریم، هر سال نباید بگوییم پستهها دچار خسارت سرمازدگی یا گرمازدگی شدند.
حجت الاسلام جلالی بیان کرد: روش های تحقیقاتی پیشگیرانه را باید اجرا کرد تا باغات کشاورزی دچار خسارت نشوند لذا مسئولان موسسه تحقیقات پسته کشور و جهاد کشاورزی بر اساس علم و دانش باید بتوانند راه های پیشگیری را پیدا کنند تا کشاورزان با اجرایی کردن این راهکارهای علمی کمتر دچار خسارت شوند.
لزوم ارائه طرح های پژوهشی برای کاهش خسارت سرمازدگی
سرپرست فرمانداری رفسنجان نیز در این نشست گفت: باید مراکز علمی طرح های پژوهشی معتبر در خصوص پیشگیری از بروز خسارت به درختان پسته ارائه دهند.
رضا مُشکی افزود: تا زمانی که تحقیقات به نتیجه برسد ستاد و کارگروهی برای ارائه روش های موثر در پیشگیری از بروز خسارتها به بخش کشاورزی باید در رفسنجان راه اندازی شود.
وی بیان کرد: اگر با اعلام پیش بینی ورود سامانه سرما به استان کرمان، کارشناسان بخش کشاورزی و موسسات تحقیقاتی پیشنهاد ایجاد حرارت در باغات را راهکاری موثر دانستند باید در خصوص تحویل سهمیه گازوئیل به کشاورزان هم تدبیری مناسب اندیشید.
انتهای پیام
نظرات