این جشنواره شامل بخشهای آوایی، معارفی، پژوهشی، ادبی، هنری و فناوری نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و کارآفریتی قرآنی در ۴۰ رشته بود.
رضا مختاری، سرپرست دانشگاه پیامنور استان اصفهان امروز (پنجشنبه، ۲۵ فروردینماه) در این مراسم با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در جمع اصحاب قرآن که میفرمایند: «قدر قرآن را بدانید»، اظهار کرد: این بهترین کلامی است که اگر به آن جامه عمل بپوشانیم ما را به سعادت دنیا و آخرت میرساند.
وی افزود: گمشده امروز جامعه ما معنویت برخاسته از قرآن و عترت است و اگر معنویت قرآنی در سطح جوامع دانشجویی و دانشآموزی گسترده شود، از بهترین زمان است.
سرپرست دانشگاه پیامنور استان اصفهان توضیح داد: در این رقابت قرآنی حدود ۷۱۲۷ دانشجو و تعدادی استاد به رقابت پرداختند و در مجموع نه هزار نفر در بخشهای مختلف این جشنواره شرکت کردند.
وی در بیان چرایی برپایی این جشنواره با بیان اینکه فلسفه این جشنوارهها بازگشت به قرآن و عمل به قرآن است، ابراز امیدواری کرد: نتیجه این جشنواره عمل به قران باشد.
همچنین حجتالاسلام عباسعلی حیدری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیامنور استان اصفهان با تاکید بر ضرورت توجه به قرآن، اظهار کرد: چند سال پیش بازدیدی با بعضی اساتید دانشگاه از یک شرکت دانش بنیان در اصفهان داشتیم که سر در ورودی شرکت یک آیه قرآن کریم نوشته شده بود. مدیرعامل این شرکت اذعان داشت، تحریمها سر سوزنی روی تولیدات آنها تاثیر نداشته است. عمل به آیات شریف قرآن موجب موفقیت و رستگاری در دنیا و آخرت خواهد شد.
حجتالاسلام سیدمحمود نبوی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیامنور کشور نیز در این مراسم، با تاکید براینکه این اختتامیه در بهار قرآن برگزار شده است، گفت: در ماه ضیافت خدا پذیرایی از انسان با قرآن و دعا است و نشستن در جلسات قرآنی خود نوعی مهمانی است.
وی با تاکید براینکه قرائت قرآن مهم است، تصریح کرد: همه باید در خانه قرآن زیاد بخوانند و اذان را بلند تلاوت کنند. خانهای که در آن قرآن تلاوت شود نور وارد شده و شیطان از آن خارج میشود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیامنور کشور با اشاره به اینکه اغلب مردم با قرآن انس ندارند، گفت: دوای بسیاری از دردهای امروز جامعه ما انس با قرآن است. براساس روایات اگر جوانی با قرآن مأنوس باشد این قرآن در وجودش عجین میشود و باید قرآن به گونهای تلاوت شود که به مفاهیم آن توجه کنیم و صرف قرائت کفایت نمیکند.
محمد تقی امینی، معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیامنور نیز در این مراسم با بیان اینکه محدودیتهای کرونایی شرکت در این جشنواره و برپایی آن را امری ارزنده و قابل تقدیر کرده است، گفت: این قرآن است که کشور را اداره میکند و آنچه از شهدای مدافع حرم دستگیری کرد، قرآن بود.
وی افزود: قرآن را باید به متن زندگی آورد. انقلاب ثابت کرد که میشود قرآن را به متن اصلی زندگی وارد کرد و خدایی که انسان را آفریده، قرآن را بهعنوان دفترچه راهنمای زندگی انسانها آفریده است.
امینی با تاکید براینکه اگر از قرآن درس زندگی بگیریم از آسیبها مصون خواهیم بود، تصریح کرد: در مدیریت اسلامی روش مدیریت مدیرانی که در قرآن به آن اشاره شده را استخراج و بر مبنای آن مدلهای موفقی را پیادهسازی کردیم تا با الگوسازی آن برای دانشجویان روش زندگی و مدیریت اسلامی را پیادهسازی کنیم.
وی افزود: بودجه معاونت فرهنگی در زمان بیماری کووید نزدیک به صفر بوده و این حجم از استقبال و کارهای خوبی که با وجود عدم تخصیص بودجه اتفاق افتاده از معجزات قرآن است.
سید علی علم الهدی، مشاور عالی رئیس دانشگاه پیامنور نیز بهصورت برخط در این مراسم، اظهار کرد: استان اصفهان در برگزاری مراسمات فرهنگی پیشتاز است که جای سپاس و قدردانی دارد.
وی افزود: یکی از راههایی که میتواند موجب شود در برابر تهاجمات فرهنگی واکسینه شویم و بیش از پیش فضای دینی مذهبی داشته باشیم، برگزاری همایشهایی با محوریت قرآن کریم است.
علمالهدی ابراز امیدواری کرد: این فعالیتها الگوسازی برای سایر واحدهای دانشگاهی باشد و چنین مراسمهای در سالهای آینده پرشورتر برگزار شود.
محمدرضا جان نثاری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان گفت: خود مسابقه دادن مهم نیست، چراکه امروز در خیلی از موضوعات مسابقاتی وجود دارد، اما اینکه قرآن موضوع مسابقه باشد بسیار اهمیت دارد و قابل توجه و تقدیر است.
وی با بیان اینکه در کشور ما نیز گاهی قرآن مهجور است، گفت: قرآن در بطن تصمیمات نیست و در عرصه اقتصاد، اجتماع، فرهنگ، سبک زندگی جامعه ما، قرآن هنوز ورود نکرده است.
جان نثاری با اشاره به اینکه افرادی که در مسابقات قرآن شرکت میکنند چه آنان که رتبهای کسب میکنند و چه افرادی که موفق به کسب رتبه نمیشوند، تلاش میکنند قرآن را از مهجوریت خارج کنند، تاکید کرد: این کار قابل تقدیر و تحسین است، چراکه هیچ کار فرهنگی به اندازه کار قرآنی اثر مثبت ندارد.
سید یوسف طباطبائینژاد، نماینده مقام معظم رهبری در استان و امام جمعه اصفهان، با بیان اینکه یکی از خواستههای مقام معظم رهبری مسئله توجه به قرآن و حفظ آن است، اظهار کرد: خودم از طلبگی به اینکار علاقه داشتم و دو رکعت نماز را با تلاوت سوره بقره خواندم، چراکه نذر کرده بودم هر سورهای را حفظ کنم در نماز به یکی از امامان هدیه کنم.
وی افزود: حفظ قرآن در راس امور باید باشد و باید به آن توجه ویژه کرد و معتقدم علمی بالاتر از قرآن نیست و هرکس که قران را بلد باشد همه علوم را میداند.
طباطبائینژاد خاطرنشان کرد: بهرین چیزی که وسیله نزدیکی به خدا میشود، ایمان به خدا و رسول اوست. قرآن بالاترین است و تاکنون کسی نتوانسته مانند آن کتابی بیاورد.
وی گفت: کسانی که قرآن را میفهمند قلب آنها باز میشود. از نور قرآن برای خود شفا بگیرید. موسیقی قرآن خاص است و باید آن را پیدا کرد.
طباطبائینژاد تاکید کرد: بدانید عالمی که به علم خود عمل نکند، کافی نیست و مثل آن مانند یک جاهل نادان است که از جهل نجات پیدا نمیکند. حجت براین شخص بالاتر است و در نزد خدا بیشتر ملامت میشود.
حجتالاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز بهصورت برخط در این مراسم، اظهار کرد: یکی از شاخصهای حرکت جامعه به سمت جامعه اسلامی و دولت اسلامی، میزان همراهی انطباق و موفقیت با آموزههای قرآن در فضاهای مختلف جامعه است.
وی افزود: فضای علمی کشور جز مجموعههایی است که در توجه به مسائل قرآنی پیشتاز است و از نمونههای آن برگزاری جشنوارههای دانشجویی قرآنی است. آمادگی و استعداد در مجموعه آموزش عالی وجود دارد و مسئولان دانشگاهی وظیفه تسهیل امور را برعهده دارند.
رستمی گفت: واقعیت این است که مدیریت فرهنگی جامعه رسالت دارد بر اساس شاخصهای قرآن و عترت عمل کنند. قرآن مهمترین محور وحدت مسلمانان است.
وی با بیان اینکه یکی از تکالیف ما مهجوریتزدایی از قرآن و ارایه برنامههای اجرایی بر اساس آموزههای قرآنی است، خاطرنشان کرد: توجه به سیره اهل بیت از جمله نهجالبلاغه که تفسیر حقیقی قرآن هستند، از راهکارهای اساسی است که باید به آن توجه کرد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به اینکه سال گذشته نزدیک به ۳۰۰ هزار دانشگاهی در جشنواره قرآنی دانشگاهیان سراسر کشور شرکت کردند، تصریح کرد: این امر نشان میدهد این استعداد در فضای آموزش عالی وجود دارد و وظیفه دانشگاهیان، فراهم کردن شرایط و تجهیز دانشجویان برای شرکت در این عرصه است.
رستمی ادامه داد: جامعه دانشگاهی باید از تمام استعدادهای قرآنی حمایت کند. در مقطع حساس کنونی جامعه که دشمن به دنبال تفرقهافکنی در کشور است، نور قرآن باید بیش از پیش گسترده شود.
وی هدف اصلی مدیریت فرهنگی را انطباق فعالیتهای فرهنگی با محتوای قرآنی و شاخصهای قرآن و عترت دانست و عنوان کرد: هرچه قرآن در مرکز و نقطه کانونی فعالیتها باشد، اطمینان بیشتری از صحت و درستی فعالیتهای فرهنگی احساس خواهیم کرد به خصوص در فضای کنونی که انقلاب اسلامی موجب احیای ارزشهای اسلامی شده و یک قرن اخیر حرکت دینزدایی از جوامع بشری را متوقف کرده و بازگشت به معنویت و دین در تمام ادیان اتفاق افتاد و بشر به دین بهعنوان یک ضرورت توجه کرد.
انتهای پیام
نظرات