با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا دو سالی بود که برای کنترل این ویروس محدودیتهای تردد در کشور اعمال میشد که این محدودیتها در تعطیلات عید نوروز که سفر کردن برای برخی از خانوادهها به یک عادت دائمی تبدیل شده است، رخنمایی بیشتری داشت.
با توجه به واکسیناسیون و روند کاهشی آمار بیماران کرونایی، امسال جادههای کشورمان روزهای شلوغی را پشت سر گذاشت که جادههای استان زنجان نیز از این قاعده مستثنی نبود؛ به طوری که طبق آمارهای ارائه شده از سوی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان در طول تعطیلات نوروز ۱۴۰۱ بیش از ۷۹ هزار نفر از جاذبههای گردشگری، تاریخی، فرهنگی و مذهبی استان دیدن کردند؛ آماری که در مقایسه با برخی از استانهای همجوار برای زنجانیها راضیکننده نبود.
یکی از موضوعاتی که پس از تعطیلات نوروز در زنجان رخنمایی کرد، این بود که گنبد نیلگون سلطانیه بزرگترین گنبد آجری جهان پس از دههها صدرنشینی در جذب گردشگر جای خود را به سایر اماکن تاریخی استان از جمله بقعه قیدار نبی داد و خدابنده نیز در صدر بازدیدهای نوروزی قرار داشت که این موضوع علاوه بر اینکه جای خوشحالی برای خارج شدن استان از تکبعدی بودن در حوزه گردشگری داشت، تلنگری نیز برای مسئولان استان در رابطه با از دست رفتن این جایگاه دارد.
در همین رابطه، سرپرست فرمانداری سلطانیه با بیان اینکه دو سالی بود که شیوع ویروس کرونا حوزه گردشگری در کشور را تحتالشعاع خود قرار داده بود، اظهار میکند: با توجه به وضعیت آماری کرونا امسال در مقایسه با سالهای گذشته شاهد حضور گردشگران در استان بودیم.
محمدرضا براتیفرد با اشاره به مهمترین دلایل از دست رفتن صدرنشینی سلطانی در تعطیلات نوروزی، تصریح میکند: علاوه بر وضعیت جوی که در روزهای نخست سال در سلطانیه شاهد بودیم، نبود زیرساختهای گردشگری و نیز تبلیغاتی که قبل از سال نو باید برای معرفی جاذبههای گردشگری این شهرستان انجام میشد و نبود زیرساختهای گردشگری را نیز میتوان از دلایل این موضوع عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه مسافری که به شهری سفر میکند، اولین آیتم برای ماندگاری خود در آن شهر را وجود زیرساختهای لازم از قبیل اسکان، غذاخوری مناسب و محل مناسب برای استقرار در نظر میگیرد، ادامه میدهد: مراکز دیدنی و گردشگری به تنهایی نمیتواند برای گردشگر راضیکننده باشد، بلکه باید در کنار این قبیل جاذبهها مراکز فرهنگی، ورزشی و تفریحی نیز پیشبینی شود تا پاسخگوی سلایق مختلف در گردشگران باشد.
این مسئول با اشاره به برنامههایی که در سلطانیه برای تقویت زیرساختها وجود دارد، تصریح میکند: در دور اول سفر رئیسجمهوری به استان و متعاقب آن بازدید وزیر میراثفرهنگی از سلطانیه قول مساعد در بحث استفاده از تسهیلات تبصره ۱۸ که یک وام ۹ درصدی است، داده شد که امیدواریم با استفاده از این تسهیلات زیرساختهای لازم مورد نیاز در این منطقه تامین شود.
به گزارش ایسنا، گنبد سلطانیه آرامگاه اُلجایتو یا همان سلطان محمد خدابنده است که بین سالهای ۱۳۰۲ تا ۱۳۱۲ میلادی به دستور او در شهر سلطانیه پایتخت ایلخانیان ساخته شد و از آثار مهم معماری ایرانی و اسلامی به شمار میرود.
گنبد سلطانیه در فهرست آثار میراث جهانی به ثبت رسیدهاست. گنبد این بنا سومین گنبد بزرگ جهان بعد از گنبد کلیسای سانتا ماریا دل فیوره و گنبد مسجد ایاصوفیه است که توسط مغولها در دوره حمله مغولها به ایران ساخته شد.
انتهای پیام
نظرات