• چهارشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401012413879
  • خبرنگار : 71604

ماموریت اکتشافی ناسا برای سفر به یک سیارک "فلزی"

ماموریت اکتشافی ناسا برای سفر به یک سیارک "فلزی"

ناسا در حال آماده‌سازی فضاپیمایی است که به سیارکی غنی از فلز سفر خواهد کرد تا آن را بررسی کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ناسا، مهندسان ناسا آخرین اقدامات را روی فضاپیمای "سایکی"(Psyche) این آژانس فضایی انجام می‌دهند که قرار است در ماه اوت از پایگاه "کیپ کاناورال"(Cape Canaveral) فلوریدا برای سفر به سیارکی غنی از فلز که هم‌نام خود است، پرتاب شود. اعضای رسانه در روز دوشنبه ۱۱ آوریل، فرصتی یافتند تا فضاپیما را از نزدیک در "اتاق تمیز"(clean room) "آزمایشگاه پیش‌رانش جت"(JPL) ناسا ببینند. همچنین، خبرنگاران با رهبران این ماموریت از جمله "لیندی الکینز تانتون"(Lindy Elkins-Tanton)، پژوهشگر "دانشگاه ایالتی آریزونا"(ASU) و پژوهشگر ارشد پروژه سایکی و "هنری استون"(Henry Stone)، مدیر این پروژه مصاحبه کردند.

"برایان بون"(Brian Bone)، مدیر مونتاژ، آزمایش و پرتاب سایکی در آزمایشگاه پیش‌رانش جت گفت: استقبال از خبرنگاران در اتاق تمیز، امکان نگاهی اجمالی به سالها تلاش دشواری را که برای این مأموریت صورت گرفته است، برای عموم مردم فراهم می‌کند. به لطف عزم و مهارت گروه سایکی، ما در آخرین مرحله آماده‌سازی فضاپیما برای رفتن به محل پرتاب در فلوریدا هستیم.

برای جلوگیری از انتقال باکتری‌های زمین به فضا توسط این فضاپیما، خبرنگاران تجهیزات خود را با ایزوپروپیل الکل پاک کردند و پیش از ورود به اتاق تمیز موسوم به "های بی ۲"(High Bay 2) در تأسیسات مونتاژ فضاپیما در آزمایشگاه، لباس‌های محافظ پوشیدند و موهای خود را نیز پوشاندند. ناسا قرار است سایکی را برای پرتاب در تابستان امسال، به "مرکز فضایی کندی"(Kennedy Space Center) در فلوریدا بفرستد.

ماموریت اکتشافی ناسا برای سفر به یک سیارک فلزی

این فضاپیما در ماه مه سال ۲۰۲۳، از کنار مریخ پرواز خواهد کرد و در اوایل سال ۲۰۲۶ به دور سیارک سایکی در کمربند اصلی سیارک‌ها بین مریخ و مشتری خواهد چرخید. دانشمندان باور دارند که این سیارک ممکن است عمدتا از فلزی تشکیل شده باشد که یکی از اجزای سازنده سیارات سنگی منظومه شمسی یعنی عطارد، زهره، زمین و مریخ است. در صورت درست بودن این فرضیه، سیارک سایکی می‌تواند فرصتی منحصر به فرد برای بررسی چگونگی شکل‌گیری سیاراتی مانند زمین خودمان باشد.

این ماموریت از مارس ۲۰۲۱ در مرحله‌ای است که به عنوان عملیات مونتاژ، آزمایش و پرتاب شناخته می‌شود. دوره‌های مطلوب پرتاب، به کمربند اصلی سیارک‌ها محدود هستند. بنابراین، پژوهشگران طی سال گذشته، برای تکمیل مونتاژ کار کرده‌اند. آنها اخیرا بزرگترین آرایه‌های خورشیدی نصب‌شده در آزمایشگاه پیش‌رانش جت را به فضاپیما متصل کرده‌اند و آن را تحت مجموعه‌ای از آزمایش‌های دقیق قرار داده‌اند تا شرایط ناملایمی را که یک فضاپیما تحمل می‌کند، شبیه‌سازی کنند. پس از انجام دادن آزمایش الکترومغناطیسی، خلاء حرارتی، ارتعاش، شوک و آکوستیک، سایکی برای ادامه کار آماده شده است. دوره پرتاب آن نیز از اول ماه اوت آغاز می‌شود.

ماموریت مهم

دانشگاه ایالتی آریزونا، مأموریت سایکی را رهبری می‌کند. آزمایشگاه پیش‌رانش جت مسئولیت مدیریت کلی، مهندسی سیستم، یکپارچه‌سازی، آزمایش و عملیات ماموریت را بر عهده دارد.

همچنین، آزمایشگاه پیش‌رانش جت در حال ارائه یک دستگاه نمایش فناوری به نام "ارتباطات نوری فضای عمیق"(DSOC) است که روی سایکی پرواز می‌کند تا ارتباطات لیزری با سرعت داده بالا را مورد بررسی قرار دهد که می‌تواند توسط ماموریت‌های آینده ناسا استفاده شود.

سایکی، چهاردهمین ماموریتی است که به عنوان بخشی از "برنامه دیسکاوری"(Discovery Program) ناسا انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha