به گزارش ایسنا، به نقل از سایت خبری آی ۲۴، بسام مولوی، وزیر کشور لبنان پس از دیدارش با ولید البخاری، سفیر عربستان در بیروت در دفتر خود در شرق بیروت اظهار کرد: ما متعهدیم هیچگونه آزار لفظی و یا عملی که توهین به عربستان و کشورهای حوزه خلیج (فارس) تلقی شود مرتکب نشویم و موضعگیری ما در محکومیت "هرگونه تعرض و تجاوز به امنیت عربستان" روشن است.
مولوی دیدار خود با البخاری را دیداری "دوستانه" توصیف کرد و گفت: "همواره به مردم لبنان گفتهام که باید به منافع برادرانشان از جمله امنیت و آرامش عربستان و سایر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس که تفاوتی میان لبنانیها قائل نیستند، متعهد باشند، عربستان تمامی آنچه را برادر بزرگتر به برادر کوچکتر میدهد، در اختیار لبنان گذاشت."
وزیر کشور لبنان در ادامه گفت: آنچه انجام میدهیم برگرفته از باورمان و در ارتباط با حضور در سمتهایمان برای خدمت به مردم و امتمان است و ما بر اساس باورمان به کشور لبنان و ثبات آن و کشورهای عربی به این اقدامات ادامه میدهیم چراکه امنیت کشورهای عربی را امنیتی مشترک میدانیم و معتقدیم ما برادرانی هستیم که روابط و منافع نزدیکی داریم.
او در پاسخ به سوالی درباره حل مشکل حکم ممنوعیت صادرات کالاهای لبنانی به عربستان گفت: به مسایلی از جمله حفظ امنیت رسیدگی خواهد شد و این موضوعات در چارچوبهای رسمی و قانونی میان عربستان و کشورهای حوزه خلیج (فارس) از یک سو و لبنان از سوی دیگر رسیدگی و بررسی خواهد شد و من بر علاقه عربستان و کشورهای حوزه خلیج (فارس) به لبنان تاکید میکنم.
مولوی درباره انتخابات پارلمانی آتی نیز گفت: جناب سفیر بر برگزاری انتخابات آزادانه و دموکراتیک تاکید دارد و تا زمانی که لبنانیها بخواهند کشور خود را بسازند و به پای صندوقهای رای بروند، هیچ ترس و نگرانی برای آزادی و دموکراسی در لبنان وجود ندارد.
پیشتر سفیر عربستان در بیروت پس از غیبتی که بیشتر از پنج ماه ادامه داشت و در پی بروز بحران سیاسی میان لبنان و عربستان و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس و به دلیل مصاحبه جورج قرداحی، وزیر اطلاعرسانی سابق لبنان با شبکه الجزیره اتفاق افتاد، هشتم آوریل جاری به محل کار خود در بیروت بازگشت.
قرداحی در آن مصاحبه که پیش از انتصاب در وزارتخانه انجام داده بود و بعدا در تاریخ ۲۵ اکتبر گذشته منتشر شد، گفته بود، جنگ در یمن بیهوده است و باید متوقف شود.
پس از انتشار مصاحبه، عربستان ۲۹ اکتبر گذشته سفیر خود در بیروت را فراخواند و از سفیر لبنان نیز خواست از ریاض خارج شود، همچنین عربستان تمامی واردات لبنان را متوقف کرد.
امارات نیز ۳۰ اکتبر گذشته در حمایت از عربستان، دیپلماتهای خود را از لبنان خارج کرد.
همچنین بحرین اقدام مشابهی را در پیش گرفت و در ادامه کویت و دولت مستعفی یمن نیز به امارات ملحق شدند.
انتهای پیام
نظرات