• سه‌شنبه / ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401012312948
  • خبرنگار : 71660

بایدن در دیدار مجازی با مودی نسبت به خرید نفت از روسیه هشدار داد

بایدن در دیدار مجازی با مودی نسبت به خرید نفت از روسیه هشدار داد

رئیس‌جمهوری آمریکا در یک نشست مجازی یک‌ ساعته درخصوص حمله روسیه به اوکراین با نخست وزیر هند گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، در این نشست مجازی یک‌ ساعته که مقامات آن را "صمیمانه، مثمرثمر و صریح" توصیف کردند، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا به نارندرا مودی، نخست وزیر هند گفت که خرید نفت از روسیه "به نفع" هند نیست.

بایدن و مودی به طور آشکار درخصوص اتفاقاتی که در اوکراین به خصوص در بوچا تاکنون رخ داده است، ابراز نگرانی کردند.

مودی گفت: «خبر اخیر کشتار غیرنظامیان در شهر بوچا بسیار نگران کننده بود. ما بلافاصله آن را محکوم کردیم و خواستار تحقیقات مستقل شدیم.»

این در حالیست که هند هفته گذشته زمانی که مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای تعلیق عضویت روسیه از شورای حقوق بشر رای‌گیری کرد، به قطعنامه‌ای که با ۹۳ رای موافق به تصویب رسید، رای ممتنع داد. 

جو بایدن درخصوص موضع هند نسبت به روسیه عنوان داشت: «ما می‌دانیم که هند به عنوان مصرف‌کننده اصلی نفت روسیه محسوب نمی‌شود. ما درخصوص اعلام ممنوعیت واردات نفت از روسیه صریح بوده‌ایم. اما سایر کشورها باید تصمیم خود را بگیرند. دولت آمریکا از هند می‌خواهد که درخصوص افزایش واردات و خرید نفت از روسیه عجله نکند. خرید نفت بیشتر از روسیه به نفع هند نیست و ممکن است واکنش آمریکا به حمله روسیه را تضعیف کند.»

این جلسه هم زمان با فشار آمریکا علیه هند درخصوص اتخاذ "اقدامات و موضع سخت‌تر" علیه هند انجام شد؛ کشوری که در رابطه با حمله روسیه به اوکراین "بی‌طرف" مانده است و "روابط قدیمی و محکمی" با روسیه دارد.

همچنین نخست وزیر هند در این گفت‌وگو اعلام کرد که به روسیه پیشنهاد کرده است که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری این کشور با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین گفت‌وگوی مستقیم داشته باشد.

هند برخلاف سایر کشورهای عضو گروه "کواد" تلاش کرده است تا روابط خود را با روسیه متعادل نگه دارد و از اعمال تحریم‌ها علیه این کشور خودداری کرده است.

بایدن اخیرا اعلام کرد که هند از میان کشورهای عضو گروه "کواد" (آمریکا، استرالیا، ژاپن) تنها کشوری است که درخصوص مقابله با روسیه "تقریبا ضعیف" عمل کرده است. هند همچنین عضوی از این ائتلاف چهارجانبه است که گفته می‌شود برای مقابله با چین در آسیا و اقیانوسیه تشکیل شده است.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید تماس بین جو بایدن و نارندرا مودی را "سازنده و صریح" توصیف کرد.

کاخ سفید همچنین اعلام کرد که پس از دیدار مجازی بایدن و مودی، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا با «سوبرامانیام جایشانکار»، همتای هندی خود و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا با «راجناس سینگ»، وزیر دفاع هند گفت‌وگو می‌کنند.

آنتونی بلینکن پس از دیدار مجازی بایدن و مودی اظهار کرد که روابط هند با روسیه در طول دهه‌ها و در زمانی که ایالات متحده نمی‌توانست شریک هند باشد، توسعه یافته اما از آن زمان تاکنون تغییراتی رخ داده است. بلینکن افزود: امروز ما هم قادر و هم مشتاق هستیم تا با هند شراکتی داشته باشیم.

به دنبال آن لوید آستین هم در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که هر دو کشور (آمریکا و هند) توافقنامه‌ دوجانبه‌ای را درخصوص همکاری با یکدیگر امضا کرده‌اند. وزیر دفاع آمریکا افزود: درست چند دقیقه قبل، ما یک توافقنامه دوجانبه‌ای را در زمینه فضایی با هند امضا کردیم و همچنین در سال جاری قرار است تمرینات سایبری را با این کشور برگزار کنیم.

وی درخصوص مدرن‌سازی تجهیزات نظامی هند تصریح کرد: در رابطه با مسئله سیستم‌های آینده، ما در حال گفت‌وگو با هند هستیم تا به بهترین شکل ممکن احتیاجات آن‌ها را درخصوص مدرن‌سازی تجهیزات نظامی برآورده کنیم.

براساس بیانیه مشترکی که پس از نشست ۲+۲ گفت‌وگو وزیران خارجه و دفاع آمریکا و هند صادر شد، وزرای هر دو کشور خواستار "توقف خشونت" در اوکراین شدند.

در این بیانیه آمده است: «وزرای دفاع و خارجه آمریکا و هند تلاش‌های مشترکی را درخصوص پاسخ به وضعیت بشردوستانه اوکراین و مرزهای این کشور بررسی کردند. آن‌ها خواستار توقف خشونت در اوکراین شدند. وزاری خارجه و دفاع هر دو کشور کشتار غیرنظامیان اوکراینی را محکوم کردند. آن‌ها همچنین بر پیروی از منشور سازمان ملل و احترام به قوانین بین‌المللی و حاکمیت تمامی کشورها تاکید کردند.»

در پایان دیدار مجازی بایدن- مودی، جو بایدن خطاب به نخست وزیر هند گفت که امیدوار است نارندرا مودی را در نشست گروه "کواد" که قرار است در تاریخ ۲۴ مه در ژاپن برگزار شود، ملاقات کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha