دکتر علی فیضی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه نیاز به خون همیشگی است و مردم اهدای خون را تنها به شب های قدر موکول نکنند، اظهار کرد: بسیاری از اهداکنندگان در ماه رمضان اهدای خون را تنها به شبهای قدر موکول میکنند در حالی که اعمال هر روز در این ماه فضیلت دارد و روزهداران از ابتدای ماه رمضان میتوانند برای اهدای خون به پایگاههای انتقال خون مراجعه کنند.
وی افزود: از عموم شهروندان درخواست میشود برای تأمین خون بیماران نیازمند به این مایه حیاتی، در تمامی ایام ماه مبارک رمضان خصوصا دو دهه ابتدایی ماه، پایگاههای انتقال خون در سراسر استان خوزستان را یاری کنند.
مدیرکل انتقال خون خوزستان با اشاره به برخی شرایط اهدای خون، بیان کرد: مردان چهار مرتبه و زنان سه بار در سال میتوانند خون اهدا کنند. داشتن حداقل سن ۱۸ سال تمام و حداکثر ۶۰ سال (در صورت اهدای خون مستمر تا ۶۵ سال)، حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم و همراه داشتن کارت شناسایی معتبر عکسدار (ترجیحا کارت ملی) از شرایط اهدای خون هستند.
مدیرکل انتقال خون خوزستان گفت: بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ به شرط کنترل قند خون، میتوانند خون اهدا کنند اما بیمارانی که به انسولین وابسته هستند نمیتوانند خون اهدا کنند. بیماران مبتلا به فشار خون نیز به شرط نرمال بودن فشار خون نیز می توانند خون اهدا کنند.
وی با بیان اینکه افراد باید قبل از اهدای خون صادقانه بیماری خود را با پزشک سازمان انتقال خون مطرح کنند، افزود: افراد مبتلا به بیماری سرطان، کم خونی، بیماریهای قلبی – عروقی و مبتلایان فاویسم نمیتوانند خون اهدا کنند. افرادی که حجامت یا کاشت مو انجام دادهاند نیز بعد از گذشت چهار ماه میتوانند خون اهدا کنند.
مدیرکل انتقال خون خوزستان با بیان اینکه اهدای خون برای روزهداران هیچ مشکلی ندارد، گفت: روزهداران در صورت مصرف سحری میتوانند در ساعات اولیه روز تا ساعت ۱۰ صبح برای اهدای خون مراجعه کنند در غیر این صورت میتوانند بعد از افطار برای اهدای خون مراجعه کنند.
انتهای پیام
نظرات