• سه‌شنبه / ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401012312822
  • خبرنگار : 71588

تظاهرات میلیونی سودانی‌ها در سومین سالروز برکناری عمر البشیر

تظاهرات میلیونی سودانی‌ها در سومین سالروز برکناری عمر البشیر

پایتخت و تعدادی از شهرهای سودان عصر دوشنبه همزمان با سومین سالروز برکناری عمر البشیر، رهبر سابق این کشور، شاهد برگزاری تظاهراتی در اعتراض به دولت نظامی بودند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت عربی ۲۱، هزاران تن از شهروندان سودانی در خارطوم و شهرهای "نیالا و زلنگی" واقع در غرب، "پورت سودان و کسلا" واقع در شرق، "مدنی" در مرکز و "الابیض" در جنوب تظاهراتی را در اعتراض به حکومت نظامی برگزار کردند.

معترضان در خارطوم در خیابان‌ها افطار کردند.

این تظاهرات به رغم اینکه مقامات سودانی از ممنوعیت هرگونه تجمع در مرکز خارطوم خبر داده بودند، برگزار شد.

معترضان سودانی شعارهای از جمله "ما خواهان دولت غیرنظامی و عدالت در برابر قربانیان اعتراضات و دوری گزیدن ارتش از قدرت هستیم" سر دادند.

مقامات سودانی برخی از پل‌ها را در خارطوم بستند و مانع برگزاری هرگونه تظاهرات در مرکز این شهر شدند.

پیشتر مقامات سودانی در آستانه تظاهرات میلیونی روز دوشنبه مخالفان کودتا با درخواست برای تشکیل دولت مدنی، هرگونه تجمع در مرکز خارطوم، پایتخت سودان را ممنوع اعلام کردند..

پیشتر مرکز هماهنگی کمیته‌های مقاومت در خارطوم خواستار "مشارکت میلیونی در تظاهرات ۱۱ آوریل" مصادف با تاریخ عزل عمر البشیر، رئیس جمهور سابق سودان در سال ۲۰۱۹ شد.

این مرکز در بیانیه‌ای اعلام کرد، مردم سودان سه سال پیش اولین گام‌های خود را برای سرنگونی عمر البشیر برداشتند و تا زمانی که تمامی نشانه‌های دیکتاتوری و ظلم نظامی از بین نرود و صلح و دموکراسی در کشور تعمیم یابد، انقلاب آنها تکمیل نخواهد شد.

پس از سه دهه حکمرانی و در پی اعتراضات مردمی در محکومیت وخامت اوضاع اقتصادی، ارتش سودان در ۱۱ آوریل ۲۰۱۹، عمر البشیر را از ریاست جمهوری این کشور برکنار کرد و وی به همراه سایر اعضای نظام خود به زندان افتاد.

سودان از ۲۵ اکتبر گذشته شاهد اعتراضاتی در مخالفت با تدابیر فوق‌العاده عبدالفتاح البرهان بود که از جمله این اقدامات اعلام وضعیت فوق‌العاده و انحلال شورای حاکمیتی و کابینه انتقالی بودند.

برخی گروه‌های سیاسی این تصمیمات البرهان را کودتایی نظامی خواندند.

مخالفان با اقدامات البرهان تاکید کردند، چنین تصمیماتی به منزله کودتا علیه مرحله انتقالی است که ۲۱ اوت ۲۰۱۹ آغاز شده و قرار است با برگزاری انتخاباتی در اوایل سال ۲۰۲۴ به پایان رسیده و حاکمیت میان ارتش و گروه‌های غیرنظامی و جنبش‌های مسلح که ۲۰۲۰ با دولت توافقنامه صلح امضا کردند، تقسیم شود اما البرهان چنین مسئله‌ای را رد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۳ ۱۴:۱۰

این تکرار درس تاریخ را در کنار جنگ روسیه و اکراین مقایسه کنید آمریکا و متحدان سنتی همراهش اول عمرالبشیر را کنار گذاشتند...دوم کشور سودان را شخم زدند و تبدیل به سودان شمالی و جنوبی کردند و سوم در منطقه ای تمرکز برای غارت ثروت سودان کردند که چاههای نفت قرار داشت در این بین هم مردم سودان را با دستان خودشان کشتار کردند شمالی ها علیه جنوبی ها با کشتار کردن همدیگر این است درس عبرت تاریخ به ملتها در اینجا یک کشور بنام سودان بدون جنجالها و هیاهوهای رسانه ای و یک کشور بنام اکراین با اینهمه هیاهو و حمایتهای همه جانبه در حالیکه تجاوز و اشغالگری در یکی توسط آمریکا و متحدانش و در یکجا.....این کجا؟ آن کجا؟