• یکشنبه / ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401012111397
  • خبرنگار : 50072

مراسم حج امسال چگونه برگزار خواهد شد؟

مراسم حج امسال چگونه برگزار خواهد شد؟

ایسنا/خراسان رضوی عربستان سعودی اعلام کرد به یک میلیون مسلمان از داخل و خارج از کشور عربستان اجازه می‌دهد در مراسم حج امسال شرکت کنند که این میزان پس از محدودیت‌های همه‌گیری که ۲ سال به شدت کاهش یافته بود، افزایش چشمگیری داشته است.

به نقل از نیوز، وزارت حج و عمره در بیانیه‌ای گفت: با این حال سفر حجی که در ماه جولای برگزار می‌شود، محدود به مسلمانان زیر ۶۵ سال و کاملا واکسینه شده علیه ویروس کرونا خواهد بود.

بر این اساس کسانی که از خارج از عربستان سعودی برای حج مشرف می‌شوند، باید برای اخذ ویزای حج اقدام کنند. امسال نیز ملزم به ارائه نتیجه منفی آزمایش PCR کووید طی ۷۲ ساعت قبل از سفر خواهند بود. بسیاری از مسلمانان خارج از عربستان از سال ۲۰۱۹ از انجام این سفر منع شده‌اند.

حدود ۲.۵ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ شرکت کردند اما پس از شروع همه‌گیری ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ مقامات سعودی فقط به ۱۰۰۰ زائر اجازه شرکت دادند. سال بعد آنان مجموع را به ۶۰ هزار شهروند سعودی و ساکنان کاملا واکسینه شده از طریق قرعه‌کشی افزایش دادند.

این وزارتخانه گفت: امسال وزارت حج عربستان به یک میلیون زائر اعم از خارجی و داخلی اجازه انجام مناسک حج را داده است.

در این بیانیه آمده است دولت می‌خواهد امنیت زائران را ارتقا دهد و در عین حال اطمینان حاصل کند که حداکثر تعداد مسلمانان در سراسر جهان می‌توانند مراسم حج را انجام دهند.

مقامات تعدادی از اقدامات ویژه از جمله تقسیم زائران به گروه‌های ۲۰ نفره و توزیع مواد ضدعفونی‌کننده، ماسک‌ها و سنگ‌ریزه‌های استریل شده برای رمی جمرات را برای کاهش شیوع ویروس کرونا در سال گذشته انجام دادند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه قبل از همه‌گیری سفرهای زیارتی مسلمانان منبع درآمد اصلی عربستان بود و سالانه حدود ۱۲ میلیارد دلار درآمد از این محل حاصل می‌شد اما اعمال محدودیت‌ها در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ خشم مسلمانان خارج از کشور را برانگیخت.

اوایل ماه مارس لغو اکثر محدودیت‌های کووید از جمله فاصله‌گذاری اجتماعی در مکان‌های عمومی و قرنطینه برای ورود واکسینه شده‌ها اعلام شد؛ اقداماتی که انتظار می‌رفت ورود زائران مسلمان را تسهیل کند. این تصمیم شامل تعلیق اقدامات فاصله‌گذاری اجتماعی در همه مکان‌های باز و بسته از جمله مساجد بود؛ در حالی که استفاده از ماسک در حال حاضر فقط در فضاهای بسته ضروری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha