حسین وحیدا در گفتوگو با ایسنا، درباره راهاندازی خط اضطراری طرح بن- بروجن، اظهار کرد: طرح بن-بروجن پیشتر توسط دستگاه قضایی و همچنین دیوان عدالت اداری متوقف شده بود و از سوی دیگر مطابق مصوبات شورای عالی آب و شورای هماهنگی آب هرگونه بارگذاری جدید بر حوضه زایندهرود ممنوع است.
وی با بیان اینکه شنیده شده که ظاهراً وزیر نیرو برای راهاندازی طرح بن-بروجن توافقاتی با استان بالادست داشته است، گفت: اگر این توافق صورت گرفته باشد، ابتدا باید منبع برداشت این آب برای طرح بن-بروجن تأمین شود.
عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان استان اصفهان تأکید کرد: بیشتر تخصیصهای طرح بن- بروجن و طرحهای چهارمحال و بختیاری از طرح بهشتآباد است که در عمل این طرح هنوز اجرایی نشده است.
وی تصریح کرد: بهطورقطع نمایندگان مجلس باید پیگیر این موضوع باشند که چرا طرحی با داشتن دستور توقف قضایی، در بودجه ۱۴۰۱ اعتبار و ردیف بودجه گرفته، اما به احیای زایندهرود در بودجه امسال اعتبار و ردیف بودجهای تخصیص داده نشده است.
وحیدا ادامه داد: اگرچه طرح بن- بروجن حدود ۴۰ میلیون مترمکعب برداشت آب از حوضه زایندهرود دارد، اما این خط لوله توان برداشت بیش از این عدد آب را دارد.
وی اضافه کرد: اگرچه عنوان شده این طرح برای شرب است، اما فولاد سپیددشت و دیگر بخشهای صنعت استان چهارمحال و بختیاری از طرح بن- بروجن برداشت آب خواهند داشت.
عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان استان اصفهان با تأکید بر اینکه امروز زایندهرود تنها بحث مربوط به تأمین حقابه کشاورزان اصفهان نیست، بلکه موضوعات مهمی همچون فروشست زمین، پلهای تاریخی و آثار باستانی، بحث ریزگردهای حاصل از تالاب گاوخونی و ... به جریان دائمی زایندهرود بستگی دارد.
وی تصریح کرد: امروز زایندهرود و احیای دائمی آن تنها مربوط به اصفهان نیست، بلکه موضوعی ملی است که باید به آن توجه ویژهای شود.
انتهای پیام
نظرات