به گزارش ایسنا، مهندس حسامالدین شاهرخ، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به طراحی و ساخت سامانه داور ویدئویی گفت: این سیستم از چند محصول زیرشاخه تشکیل شده است. شرکت از سال ۱۳۹۷ با سفارش فناوری رسانه سازمان صدا و سیما، طراحی بخش اسلوموشن که همان بخش اصلی این سیستم محسوب میشود را آغاز کرد و در انتهای سال ۱۳۹۸ نیز ساخت این بخش از محصول به پایان رسید.
وی در ادامه افزود: با به پایان رسیدن ساخت بخش اصلی محصول، در بخشهای مختلف سازمان تست میدانی آن انجام شد. در حال حاضر نیز این محصول در تنها شبکه ۴k ایرانی واحد سیار استان تبریز، تهران و بخشهای دیگر سازمان مورد استفاده قرار گرفته است.
شاهرخ با تأکید بر اینکه بخشهای دیگر مورد نیاز برای این سیستم توسط شرکت طراحی و ساخته شده است، تصریح کرد: سامانه ارتباط رادیویی داوران داخل زمین بازی با افراد مستقر در اتاق VAR، سیستمهای ضبط تصاویر و ارتباطات با مانیتورینگ کنار زمین و فعالیتهایی از این قبیل در طی این چند سال انجام شده است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه سامانه داور ویدئویی تکمیل شده و آماده تست است، توضیح داد: سیستم آماده تست است. با فیفا نیز ارتباطات و مکاتباتی صورت گرفته و اسناد اولیه نیز برای آنها ارسال شده است.
وی با یادآوری این امر که اطلاعات کلی سامانه داور ویدئویی توسط فیفا تأیید شده است، افزود: مطابق با روند فیفا، ضروری است که سیستم در یک استادیوم نصب شده و یک بازی سی دقیقهای انجام شود. سپس باید تصاویر ضبط شده بازی برای فیفا ارسال و توسط آنها بررسی شود. در صورتیکه مشکلی مشاهده نشود، فیفا تأییدیه فنی اولیه را صادر میکند.
دریافت تأییدیه فنی ویدئو چک از فیفا تا پایان فروردین ۱۴۰۱
شاهرخ، علت کندی در روند کار را وجود مشکلاتی از قبیل کرونا، تغییرات در فدراسیون فوتبال، اسپانسرهای فدراسیون و… دانست و اظهار امیدواری کرد که تا پایان فروردین سال ۱۴۰۱ موارد مورد نظر فیفا را ارسال کرده و تاییدیه فنی را دریافت کنیم.
شاهرخ با بیان اینکه در دنیا تنها ۴ یا ۵ کشور این محصول را تولید کردهاند، اظهار کرد: در دنیا یک یا دو کشور در این حوزه بسیار شاخصند و رنکینگ بالایی دارند. این برتری شامل بحث VAR، رسانه، واحدهای سیار و پخش صحنههای آهسته و … میشود. شرکت به دلیل وجود حساسیتهای بسیار در سازمان صدا و سیما، بهترین محصول در این حوزه را که مرتبط با شرکت EVS بلژیک است را بهعنوان مرجع انتخاب کرده است و سعی شد محصولی با همان مشخصات تولید شود.
وی در ادامه توضیح داد: عملکرد این محصول با نمونه محصول مرجع در بخشی از فعالیتهای صدا و سیما مقایسه شد. سامانه داور ویدئویی در بحثهای مرتبط با کیفیت، NCOD، PSNR و تست فشار که شامل کار کردن بدون وقفه سیستم در ۳۲ روز است نیز موفق ظاهر شد.
امکانات ارائه شده سامانه داور ویدئویی به لحاظ کیفیت مطابق با فیچرهای فیفا
شاهرخ خاطرنشان کرد: امکانات ارائه شده توسط سامانه داور ویدئویی از لحاظ کیفیت و کارآیی کاملاً مطابق با فیچرهای (Feature) مورد نظر فیفا است و همه آنها را پشتیبانی میکند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، برنامه اصلی شرکت در سال ۱۴۰۱ را سامانه داور ویدئویی دانست و اظهار امیدواری کرد که پس از دریافت تأییدیه فیفا، سامانه را در ورزشگاههای مختلف نصب کنیم. طی صحبتهایی با شماری از ورزشگاهها، در تلاشیم تا نخستین سامانه را در ورزشگاه امام رضا(ع) نصب کنیم.
وی در ادامه با اشاره به گفتوگو با اسپانسر تیمهای ملی در جهت ایجاد یک همکاری گفت: سعی بر آن است تا یک همکاری بهصورت جامع و متمرکز ایجاد شود. بدین صورت ۱۰ تا ۱۲ سیستم در یک دیتا سنتر بزرگ(data center) در تهران نصب میشود و بقیه استادیومها با استفاده از فیبر به این مرکز وصل خواهند شد. نمونه مشابه چنین فعالیتی در روسیه و اسپانیا نیز اجرا شده است.
توسعه رادیوی اینترنتی خصوصی از دیگر برنامههای شرکت
شاهرخ از توسعه رادیو اینترنتی بهعنوان برنامه دیگر شرکت صحبت کرد و افزود: میکوشیم تا بتوانیم مجوزهای ساترا را دریافت کرده و نخستین رادیوی خصوصی را که مجموعههای مختلف میتوانند از آن استفاده کنند، راهاندازی کنیم. این رادیو در بستر اینترنت بوده و با در اختیار قرار دادن پنل مخصوص به هر کاربر از جمله مجموعههایی مثل دانشگاهها، بانکها و مؤسسات، فرصت داشتن رادیو و رسانه مخصوص به هر مجموعه را فراهم میآورد.
انتهای پیام
نظرات