• چهارشنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1401011708324
  • خبرنگار : 50470

ترمیم شکاف بین فقیر و غنی با زکات

ترمیم شکاف بین فقیر و غنی با زکات

ایسنا/آذربایجان غربی پرداخت زکات و سایر وجوهات شرعی در واقع گام برداشتن در مسیر تحقق عدالت اجتماعی است.

وجود شکاف طبقاتی، فقیر و غنی، دارا و ندار بدون شک جزئی انکارناپذیر هر جامعه ای به شمار می‌رود، به طوری که در صدر اسلام حتی قبل تر از آن هم این معضل وجود داشته است.بنابراین دین مبین اسلام همان طور که برای همه معضل‌های اجتماعی راهکار دارد، برای رفع مشکل اختلاف طبقاتی نیز نسخه پرداخت وجوهات شرعی از جمله زکات را پیچیده است.
پرداخت وجوهات شرعی در نهادینه سازی عدالت اجتماعی موثر است
فرشید مصداقی مدرس دانشگاه و پژوهشگر ادیان و مذاهب در گفت و گو باایسنا اظهار کرد: پرداخت زکات علاوه بر اجر و پاداش دنیوی، ثواب و معنویات فراوان اخروی را داشته و باید تمام مردم مسلمان جامعه در این راستا کوشا باشند.

وی خاطرنشان کرد: از آنجا که تحقق جامعه پویا فقط در سایه پدید آمدن ساز و کارهای مالی و برنامه اقتصادی عادلانه امکان دارد، در اسلام تحقق عدالت بزرگترین هدف به شمار آمده است.

مصداقی بابیان اینکه خواه یا ناخواه اقشار بی بضاعت و آسیب پذیر جزئی از هر جامعه ای هستند، ادامه داد: عوامل گوناگونی اعم از طبیعی یا غیرطبیعی در جامعه وجود دارد، که مانع از تأمین درآمد لازم برای پوشش حتی کمترین هزینه های برخی از خانواده ها می شود، نبود تعادل در آنها اصلی ترین محمل برای زایش فقر خواهد بود.

این پژوهشگر ضمن اشاره به اینکه، در دنیای امروز، محدودیت منابع و گسترش انتظارات را شاهد هستیم، اضافه کرد: وجوهات شرعی از جانب شارع مقدس تشریع شده و از ضروریات دین و واجبات اولیه بعد از نماز محسوب می شود.

زکات بستری برای ترمیم شکاف فقیر و غنی

پرداخت زکات گامی برای ترمیم شکاف بین فقیر و غنی است
مصداقی با بیان اینکه الزام به پرداخت وجوهات فوق در نظام اسلامی برای ترمیم شکاف بین فقیر و غنی است، اضافه کرد: متأسفانه جامعه ما نه تنها در ترمیم شکاف موجود بین فقر و غنا توفیق چندانی نداشته است، بلکه روزبه روز عمق و پهنای بیشتری را در آن شاهدیم.

وی تنها راه مقابله برای مقابله با بحران توزیع صحیح درآمدها را بهره گیری از فرصت های بومی موجود در حوزه های مختلف جامعه دانست و گفت: از جمله حوزه هایی که می توان از آن بهره گرفت وجوهات شرعی است، چرا که منبع مالی بسیار قابل توجهی را تأمین می کند، بنابراین می توان از آن در ترمیم شکاف طبقاتی و رفع فقر بهره جست.

رشد 17 درصدی پرداخت زکات در آذربایجان غربی
عزیز سهندی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی آذربایجان غربی به ایسنا گفت: 
میزان جمع‌آوری زکات در آذربایجان‌غربی طی سال گذشته در مقایسه با مدت زمان مشابه سال 1399 بیش از ۱۷ درصد رشد داشته است، مردم این استان در طول سال گذشته بیش از ۸۰ میلیارد تومان زکات پرداخت کرده‌اند.

وی ادامه داد: این رقم شامل ۳۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان زکات مستحبی، ۲۵ میلیارد و ۷۷۰ میلیون تومان زکات واجب، ۲۱ میلیارد و ۸۱۰ میلیون تومان زکات فطریه و کفارت و  یک میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان زکات موردی بوده است.

این مسئول با بیان اینکه، ارومیه با ۱۲ میلیارد و ۴۶۰ میلیون تومان زکات پرداختی در استان پیشرو بوده است، اضافه کرد: مهاباد با ۹ میلیارد و ۶۶۰ میلیون تومان و میاندوآب با ۸ میلیارد و ۱۳۰ میلیون تومان زکات پرداختی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی آذربایجان غربی با بیان اینکه، عملکرد شورای زکات با فعالیت و تلاش شبانه روزی مسئولان و مبلغان زکات ارتباط مستقیم دارد، در ادامه از کسانی که در این راه گام برداشته‌اند، قدردانی کرد.

این مسئول با بیان اینکه بخش عمده ای از زکان برای رفع مشکلات مددجویان هزینه خواهد شد، اضافه کرد:۹۱ درصد از زکات برای رفع مشکلات مددجویان از جمله تهیه جهیزیه، بهداشت و درمان، کمک هزینه ‌های تحصیلی، آزادی زندانیان، تهیه مسکن و رفع نیازهای معیشتی و ۹ درصد بقیه برای اجرای طرح‌های عمرانی و عام‌المنفعه اختصاص خواهد یافت.

آذربایجان‌غربی ظرفیت بالایی در پرداخت زکات دارد
حجت‌الاسلام سید مهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌غربی و رییس شورای زکات استان به ایسنا، گفت: آذربایجان‌غربی ظرفیت بالایی در پرداخت زکات دارد ولی این موضوع زمانی محقق خواهد شد که مبلغان زکات تلاش خود را بیشتر کنند و رسانه‌های جمعی نیز در این زمینه پای کار باشند.

وی در ادامه افزایش اهتمام تمام مسئولان و مبلغان زکات است، اضافه کرد: آیات قرآن کریم و احادیث معصومین (ع) در باره پرداخت زکات بسیار روشن است، بدون ‌تردید با مطالعه و تحقیق متوجه می‌شویم، که پیشوایان اسلام زکات را از ضروریات دین مبین اسلام دانسته اند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌غربی با بیان اینکه تمام افراد جامعه باید برای پرداخت زکات و خمس احساس مسئولیت کنند، گفت: بدون تردید در صورت همراهی مردم، فقر از بین رفته و ریشه کن خواهد شد.

حجت الاسلام قریشی تصریح کرد: از تمام مردم مومن و مسلمان دعوت می‌کنم در پرداخت زکات خود اهتمام و جدیت داشته باشند و دست فقرا و نیازمندان را بگیرند.

وی با تشکر از عوامل اجرایی و اعضای شورای زکات، خاطرنشان کرد: عملکرد شورای زکات در سال گذشته قابل تقدیر بوده و انتظار است شورای زکات استان در سال جاری در حوزه تبلیغ، فرهنگ‌سازی و جمع‌آوری زکات اهتمام ویژه ای داشته باشد.

به گزارش ایسنا؛ چنانچه برای نهادینه سازی فرهنگ پرداخت زکات گام برداشته شود، می‌توان تحول عظیم و عمیق در لایه‌های مختلف جامعه شاهد بود که لازمه توفیق یافتن در این زمینه و بهره برداری از برکات بی‌پایان آن، تلاش فرهنگی و انجام کار رسانه‌ای گسترده، مستمر و در عین حال مستمر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha