به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی روز سهشنبه در نشست هماندیشی با کارآفرینان و فعالان تولید دانش بنیان که حدود ۲ ساعت به طول انجامید، با بیان اینکه ضرورت دارد نگاه دستاندرکاران امور اجرایی به حوزه دانشبنیان متحول شود، گفت: امروز باید دولتمردان و کارآفرینان در تلاش مجاهدانه وضعیت موجود را به وضعیت مطلوب نزدیک کنند و لازمه این کار و ایجاد تحول، تغییر نگرشها است.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه مدیریت در کشور باید دانشبنیان شود، اظهار کرد: بر این باور هستم که لازمه حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان این است که باید به دنبال مدیریت دانشبنیان بود لذا تحول در حوزههای مدیریتی از ضرورتهای جدی جامعه است.
رئیسی در ادامه تحول در فرآیندها را به عنوان دومین گام در ایجاد تحول موفق مورد تأکید قرار داد و گفت: برای انجام کارهای بزرگ در کشور لازم است فرآیندها تغییر پیدا کند در غیر این صورت در نظام پیچیده اداری موجود، نمیتوان کاری از پیش برد، از این روی لازم است فرآیند شکلگیری ایده تا تبدیل آن به محصول متحول و تسهیل شود.
رئیس جمهور با اشاره به نقش مهم صنایع و شرکتهای بزرگ در تقویت شرکتهای دانشبنیان، گفت: صنایع بزرگ کشور باید فعالیت و تولید خود را دانشبنیان کنند و اگر چنین اتفاقی نیافتد بدون تردید شرکتهای کوچک دانشبنیان نمیتوانند رشد مؤثری داشته باشند. ضروری است شرکتها و صنایع بزرگ کشور از همین امروز خود را موظف به فعالیت و حمایت از محصولات دانشبنیان بدانند و اقدامات لازم را در این راستا انجام دهند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: دستگاههای دولتی با قرار دادن مشوقهای لازم میتوانند صنایع و شرکتهای بزرگ را به سمت فعالیتهای دانشبنیان و حمایت از تولیدات شرکتهای دانشبنیان سوق دهند.
رئیسی تأکید کرد: تحقق شعار سال صرفاً وظیفه معاونت علمی رئیس جمهور نیست، بلکه باید همه دستگاهها در این زمینه احساس مسئولیت کنند.
رئیس جمهور ایجاد تحول نهادی را گام سوم در مسیر دستیابی به موفقیت دانست و اظهار کرد: در تحول نهادی لازم است دستگاه ها و مجموعههای مرتبط با شرکتهای دانشبنیان متحول شوند و در این راستا به جای اینکه شرکتهای دانشبنیان به سراغ دستگاههای اجرایی بروند، این دستگاههای مختلف باشند که دغدغهها و مشکلات شرکتهای دانشبنیان را با جدیت پیگیری میکنند.
رئیسی با اشاره به اینکه کشورمان از نیروی انسانی کارآمد و ظرفیتهای اقتصادی، مالی و تولیدی ارزشمندی برخوردار است، گفت: اگر ظرفیتهای موجود با سازوکارهای مناسب سامان پیدا کند، بسیاری از مسایل و مشکلات کشور از جمله بیکاری برطرف شده و با ایجاد رشد اقتصادی و افزایش ارزش پول ملی، مشکلات کشور سر و سامان می یابد.
رئیس جمهور واردات بیرویه را از موانع جدی توسعه شرکتها و تولیدات دانشبنیان دانست و اظهار کرد: مسئولین مربوطه لازم است با جدیت جلوی اینگونه واردات را بگیرند و اگر دستهای پنهانی در این زمینه وجود دارد، آنها را شناسایی کنند.
رئیسی افزود: وقتی محصولی با فناوری پیشرفته و با استانداردهای لازم و قابل رقابت در کشور وجود دارد، نباید مشابه آن وارد کشور شود و به هیچ عنوان اجازه داده نشود افرادی با زد و بندهایی به دنبال واردات بی رویه باشند.
رئیس جمهور در ادامه دستور داد کارگروهی با محوریت معاونت علمی و مشارکت وزارتخانههای ذیربط برای هدایت، حمایت و نظارت بر شرکتهای دانشبنیان تشکیل شود.
رئیسی در ادامه تصریح کرد: ساختار نظام آموزش عالی باید به سمت مهارتآفرینی سوق یافته و متناسب با فعالیتهای دانشبنیان تغییر یابد.
او با بیان اینکه در کشورمان علم و دانش و ظرفیتها و تواناییهای فراوانی وجود دارد، اظهار داشت: اگر دانایی و تواناییهای موجود در کشور با ساز و کارهای مناسب به یکدیگر ضمیمه شوند، میتواند بسیاری از راهها را هموار کند و این کار باید در کشورمان اتفاق بیفتد.
در این نشست که در آن مدیران و نمایندگان بیش از ۴۰ شرکت دانشبنیان از سراسر کشورحضور داشتند، ۱۱ نفر از مدیران شرکت های دانش بنیان در سخنان جداگانه ای دغدغه ها مشکلات و راهکارهای خود را برای توسعه فعالیتهای دانش بنیان در کشور مطرح کردند. تلاش برای شکل گیری اقتصاد دانش بنیان در کشور، تجاری سازی تولیدات شرکت ها، خرید و صادرات محصولات دانش بنیان، ایجاد یکپارچگی در حمایت از شرکت های دانش بنیان، حمایت از مالکیت فکری معنوی، تقویت دیپلماسی اقتصادی،تسهیل صدور مجوز کسب و کار، حمایتهای بیمهای و مالیاتیِ، رفع موانع گمرکی، جلوگیری از واردات محصولات مشابه و کوچک سازی دولت، از جمله نکاتی بود که در این جلسه توسط مدیران شرکتهای دانش بنیان مطرح شد.
انتهای پیام
نظرات