دو و میدانی از ورزشهای مادر در میان رشتههای ورزشی است که به صورت تیمی و انفرادی انجام میشود که شامل انواع دوهای سرعت و استقامت در مسافتهای گوناگون، پرشها و پرتابها، پیاده روی و رشتههای ترکیبی است. با اینکه برگزاری مسابقات این رشته از سایر رشتهها به نظر سادهتر و با تجهیزات نه چندان گران انجام میشود، با توجه به تنوع و تعداد بالای مسابقات میتواند از رشتههای پرنشاط در عین حال مدال آور باشد.
سه سالی است که سکان مدیریت هیئت دو و میدانی استان اصفهان به محمدرضا برکت سپرده شده، خبرنگار ایسنا در خصوص شرایط رشته دو و میدانی و قهرمانان آن در استان اصفهان و اقدامات انجام شده گفتوگویی با وی انجام داده که در ادامه میخوانید:
هیئت چه اقداماتی را در سال گذشته انجام داد؟
تدوین تقویم سالانه برگزاری مسابقات و دورههای آموزشی هیئت دو و میدانی استان اصفهان، تعمیر، بهینهسازی، پاکسازی و نقاشی خطوط پیست دو و میدانی انقلاب از اقدامات خوب هیئت بود. همچنین در حوزه مالی نیز اقداماتی مانند مساعدتهای مالی به ورزشکاران، مربیان و شهرستانهای فعال انجام شد. کمیتههای تخصصی دوهای استقامت، دوهای سرعت و بامانع، پرشها، پرتابها و کمیته روستایی و عشایری تشکیل شد و همچنین کلیه رویدادها نیز در سامانه سیما ثبت شدند.
هیئت دو و میدانی استان اصفهان چه اقداماتی در راستای بهروزرسانی مربیان و داوران انجام داده است؟
در سال گذشته مربیان و داوران فعال استان برای شرکت در کارگاههای آموزشی فدراسیون و ان وی معرفی شدند و گواهینامههای حضور در دوره به شرکت کنندگان اهدا شد. همچنین دوره آموزش مربیگری درجه ۳ به میزبانی هیئت دو و میدانی شهرستان نجف آباد با حضور ۳۱ نفر شرکت کننده برگزار شد.
در زمینه استعدادیابی و تقویت این رشته از پایه چه اقداماتی صورت گرفت؟
جشنواره استعدادهای برتر دو و میدانی استان اصفهان در دو بخش دختران و پسران با حضور ۱۰۲ ورزشکار در آبانماه امسال برپا شد. همچنین جشنواره استانی جوانههای دو و میدانی ویژه ردههای سنی پایه نیز با حضور ۱۴۵ ورزشکار دختر و پسر در آذرماه برگزار شد.
برنامه آینده هیئت استان اصفهان در سال ۱۴۰۱ چیست؟
در ماه مبارک رمضان مسابقات ویژه مولای عرشیان با همکاری شهرداری برگزار خواهد شد. پس از آن مسابقات قهرمانی استان در سه رده نوجوانان، جوانان، بزرگسالان المپیاد استعدادهای برتر را در پیش داریم. علاوه بر آن مسابقات قهرمانی و انتخابی صحرانوردی در سه رده برپا میشود. از نیمه اردیبهشت تا آبان سال آینده نیزطبق برنامه ۶ دوره آموزش مربیگری درجه۱، ۲ و ۳ در هر دو بخش بانوان و اقایان خواهیم داشت و با توجه به درخواستی که به فدراسیون داشتیم زمان میزبانی مسابقات کشوری نیمه ماراتن جام زنده رود آقایان نیز متعاقباً اعلام خواهد شد.
اصفهان دو نماینده در لیگ دو و میدانی کشوری داشت، عملکرد آنها را چگونه ارزیابی میکنید؟
با ورود مجدد باشگاه سپاهان از دو سال گذشته برای حمایت از دو و میدانی بهعنوان ورزش مادر و تیمداری در سه رده که توانستند کاپها و قهرمانیهای متعددی را از آنِ خود کنند و همچنین اضافه شدن ذوبآهن به لیگ در فصل ۱۴۰۰، لیگ خوبی را پشت سر گذاشتیم، با توجه به حضور ورزشکاران و باشگاههای قدرتمند، جان دوبارهای به این ورزش داده شد.
شرایط دو و میدانی در استان اصفهان چطور است؟
دو و میدانی درسال ۱۴۰۰ در شرایط بسیار مناسبی نسبت به سالهای گذشته قرار داشت. با تلاش و همکاری همگی اقدامات خوبی انجام شده است. بی شک حمایت از ورزشکاران و قهرمانان استان تاثیر مثبتی در روند آنان دارد.
نمایندگان اصفهان در سال ۱۴۰۰ چه مقامهایی کسب کردند؟
در سال جاری ریحانه مبینی، فرزانه فصیحی، رضا قاسمی، رضا بحرینی، امیر مرادی، مسعود کامران و محمد عبد شهری نمایندگاه قهرمان اصفهان در مسابقات برون مرزی ترکیه، مونته نگرو و آسیای میانه بودند که افتخارافرینی کردند.
حمایت از ورزش دو و میدانی از سوی مسئولان استانی انجام میشود؟
در دو سال گذشته متأسفانه هیچ کمکی از سوی اداره کل ورزش و جوانان دریافت نکردیم. تمام هزینهها از طریق هیئت با جذب اسپانسر یا خیرین تأمین شده است. اگر کمک و حمایت بیشتری از ما صورت میگرفت، میتوانستیم زیرساختهای بهتری برای این ورزش مانند پیست و... آماده و در اختیار ورزشکاران قرار دهیم. امیدوارم در سال ۱۴۰۱ با کاهش بیماری کرونا، روزهای بهتری از دو و میدانی را شاهد باشیم.
وضعیت قراردادهای ورزشکاران این رشته چگونه است و آیا برای گذران زندگی آنان کفایت میکند؟
طبق صحبتهای انجام شده با باشگاهها، هر ساله رقم قرارداد افزایش داشته، اما در کل رشته دو و میدانی نسبت به سایر رشتهها رقم پایینی دارد. به لطف خدا توانستیم در این سه سال درخشانترین دوران دو و میدانی اصفهان را رقم بزنیم.
انتهای پیام
نظرات