• دوشنبه / ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401011507009
  • خبرنگار : 71654

مشکل فنی آزمایش موشک ناسا را به تعویق انداخت

مشکل فنی آزمایش موشک ناسا را به تعویق انداخت

ناسا آزمایش حیاتی سوخت‌رسانی به موشک ماه ماموریت آرتمیس ۱ را در روز یکشنبه به دلیل بروز مشکلات فنی در تجهیزات زمینی به تعویق انداخت.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، متخصصان قصد داشتند موشک غول‌پیکر آرتمیس ۱ موسوم به سامانه پرتاب فضایی(SLS) را با ۲.۶ میلیون لیتر سوخت مایع سرد پر کنند. آزمایش سوخت‌رسانی آخرین مرحله از یک آزمایش سه روزه به نام "تمرین لباس خیس" بود که برای بررسی فرآیند شمارش معکوس پرتاب ماموریت آرتمیس ۱ ناسا به سمت ماه اواخر سال جاری انجام می‌گیرد.

با این وجود به گفته‌ی مقامات ناسا مشکلی در پرتابگر متحرک موشک آرتمیس ۱، پلتفرمی که حاوی تجهیزات مهمی است باعث به تعویق افتادن این آزمایش شد. سیستمی که با استفاده از فن پرتابگر متحرک را تحت فشار قرار می‌دهد و گازهای مضر را دور می‌کند دچار مشکل شده بود.  

ناسا تلاش می‌کند تا آزمایش "تمرین لباس خیس" را در روز دوشنبه چهارم آوریل پایان دهد. این آژانس فضایی سوخت‌رسانی به موشک را در ساعت ۷ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۵:۳۰ تهران) آغاز می‌کند.

موشک آرتمیس ۱ روزهای شلوغی را گذرانده است. آزمایش تمرین لباس در روز جمعه اول آوریل آغاز شد.

"مایک سارافین"(Mike Sarafin)، مدیر ماموریت آرتمیس در طول کنفرانسی خبری گفت:‌ ۴۸ ساعت اخیر یکی از هیجان‌انگیزترین ۴۸ ساعت‌هایی بود که من در طول ماموریت‌های کاری منتهی به پرتاب موشک تجربه می‌کردم.

روز شنبه در کیپ کاناورال که مرکز پرتاب‌های فضایی کندی در آن قرار دارد تقریبا طوفانی بود و هواشناسی ۹۰ درصد احتمال بارش باران و ۸۰ درصد احتمال رعدوبرق پیش‌بینی کرده بود که هر دو آنها رخ دادند.

سارافین می‌گوید: ما می‌دانستیم که آب‌وهوا یکی از چالش‌های بزرگ ما خواهد بود. و در واقع تا اوایل بعد از ظهر روز سه‌شنبه چهار صاعقه در  مجتمع پرتاب فضایی ۳۹B کندی تشخیص داده شد اما هیچ کدام به موشک SLS برخورد نکردند. آنها توسط سیستم حفاظت در برابر صاعقه منحرف شدند. به همین دلیل مقامات تصمیم گرفتند که "تمرین لباس خیس" را در روز یکشنبه به انجام برسانند.

اما مدت کوتاهی پس از ساعت هفت به وقت منطقه زمانی شرقی، چارلی بلک‌ول تامپسون(Charlie Blackwell-Thompson) مدیر پرتاب ماموریت آرتمیس‌۱ گفت که تیم آن‌ها با مشکلی در فن پرتابگر مواجه شده‌اند و به بررسی آن پرداخته‌اند.

"بلک‌ول تامپسون" اعلام کرد که پرسنل اعتقاد دارند این مشکل ارتباطی با صاعقه‌های روز شنبه ندارد زیرا این فن صبح روز یکشنبه به طور عادی کار می‌کرد و جدا از آن سایر سیستم‌ها به درستی کار می‌کنند.

به گفته‌ی او این تیم تلاش می‌کنند تا در روز دوشنبه حدود ساعت هفت صبح به وقت منطقه زمانی شرقی، سوخت‌رسانی به موشک را آغاز کنند و به دنبال آن زمان تمرین پرتاب ساعت ۱۴:۴۰ به وقت منطقه زمانی شرقی(۲۳:۱۰ به وقت تهران) خواهد بود.

اگر این آزمایش در روز دوشنبه نیز دچار مشکل شود، ناسا باید پیش از تعیین تاریخ جدید دسترسی به سوخت و برنامه‌ها را مورد بررسی قرار دهد.

موشک سامانه پرتاب فضایی آرتمیس ۱ ناسا بر روی سکوی پرتاب ۳۹B قرار دارد که در کنار سکوی پرتاب ۳۹A واقع شده و موشک فالکون ۹ شرکت فضایی اسپیس‌ایکس روی آن قرار گرفته است. فالکون ۹ قرار است چهار فضانورد خصوصی را در ماموریتی موسوم به Ax-۱ در روز چهارشنبه ششم آوریل به ایستگاه فضایی بین‌المللی ببرد. این ماموریت قرار بود در روز سوم آوریل(۱۴ فروردین) انجام شود اما پرتاب آن برای آزمایش سوخت‌رسانی ناسا به تعویق افتاد. مقامات این آژانس گفته‌اند که این ماموریت باید در روز هفتم آوریل یا پس از آن پرتاب شود تا از تعویق‌های بیشتر جلوگیری شود.

ماموریت دیگری به نام کرو-۴ نیز برای روز ۲۰ آوریل برنامه‌ریزی شده که چهار فضانورد دیگر را به ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد برد. مقامات ناسا در کنفرانس خبری از تاثیر تعویق این آزمایش بر ماموریت‌های  Ax-۱ و کرو-۴ سخنی نگفتند.

آرتمیس ۱ اولین ماموریت سفر به ماه از سری‌ ماموریت‌های برنامه آرتمیس ناسا بوده که هدف از آن رساندن دوباره فضانوردان به سطح قمر زمین در سال ۲۰۲۵ یا پس از آن است.

در این ماموریت از موشک سامانه پرتاب فضایی ناسا و فضاپیمای اوریون برای انجام یک سفر بدون خدمه به ماه استفاده خواهد شد.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، ناسا قصد دارد تا در سال ۲۰۲۴ یک ماموریت دارای خدمه به مدار ماه انجام دهد و به دنبال آن ماموریت آرتمیس ۳ خواهد بود که انسان‌ها را بر روی ماه فرود خواهد آورد.

"تمرین لباس خیس" گامی حیاتی در جهت بررسی آمادگی موشک ناسا برای پرتاب است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha